PDA

View Full Version : USHER - OMG! kakav hit!

DaBear
01-05-2010, 02:03 PM
http://www.djbooth.net/index/tracks/review/usher-omg/

Will I Am (black eye peas) i dalje zna sta radi! Pesma je teska zaraza...
ziva postota, ali radi...

HeatMan
01-05-2010, 04:10 PM
koje sranje! ne verujem! jurim sad neshto za shta se mozesh uhvaiti i ja ne chujem.. usher otpevao tako smoreno..

jedino za shta mozesh se uhvatish je ona rulja shto peva.. i u celoj stvari se nishta ne deshava... osim shto imam utisak da se sve vishe stvari gasi vremenom.. da ima sve manej elemenata u pesmi..

jedino shto je "kechi" je omg momenat.. ali ne melodija nego rechi.. :/

DADDY Z
01-05-2010, 04:43 PM
sorry ali slažem se sa Heatman-om...meni ništa ne radi...jedino što mi se sviđa je akord na početku koji je isti kao u "Let me be your fantasy" od Baby D

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/7Wt1nvsoKno&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/7Wt1nvsoKno&color1=0xb1b1b1&color2=0xd0d0d0&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="385"></embed></object>

DaBear
01-05-2010, 04:56 PM
Will I Am je "otkrio" club / dance muziku i sad se inspirise od svega...

a rezultato ne izostaju...

18 April 2010 - 'OMG' - featuring, co-written and produced by Black Eyed Peas star will.i.am - climbs from number two to the top spot, forcing Scouting's 'This Ain't A Love Song' into second place.

It is the fourth UK No.1 for Usher, who previously reached the top with 'You Make Me Wanna' (1998), 'Yeah!' (2004) and 'Burn' (2004).

USA - The song debuted at #14 on in the Billboard Hot 100 selling 130,000 units in it's first week.[17] The song became the third highest debut on the Billboard Hot 100 of his career, and is his fourteenth top twenty hit there.[18] It sold 124,768 units in its second week.[19] After only two weeks on the charts "OMG" became the seventh highest currently-selling digital single.[20] Sale continued to rise in the following weeks. In its sixth week of release it sold 160,000 units and scored the Hot 100's top airplay increase for a second consecutive week with 53.3 million in audience. [21] Reaching #2 on the Digital Singles Chart. Becoming the second highest currently-selling digital single and was named the greatest gainer on the Digital Singles chart.[22]

gresite momci..ima jako lozackih delova u pesmi i promena (jednostavnih) akorda koji super rade !!

Will I Am garant slusa / sampluje po 4/8 taktova sa nekih introa ili instrumentala , smisli novo pevanje i hook i posle uradi novu matricu....

branoy
01-05-2010, 05:37 PM
dobra stvar skroz!! ja love ove fore!!! nije klasicna odudara !! to je fora..

DADDY Z
01-05-2010, 07:34 PM
Will I Am je "otkrio" club / dance muziku i sad se inspirise od svega...

a rezultato ne izostaju...

18 April 2010 - 'OMG' - featuring, co-written and produced by Black Eyed Peas star will.i.am - climbs from number two to the top spot, forcing Scouting's 'This Ain't A Love Song' into second place.

It is the fourth UK No.1 for Usher, who previously reached the top with 'You Make Me Wanna' (1998), 'Yeah!' (2004) and 'Burn' (2004).

USA - The song debuted at #14 on in the Billboard Hot 100 selling 130,000 units in it's first week.[17] The song became the third highest debut on the Billboard Hot 100 of his career, and is his fourteenth top twenty hit there.[18] It sold 124,768 units in its second week.[19] After only two weeks on the charts "OMG" became the seventh highest currently-selling digital single.[20] Sale continued to rise in the following weeks. In its sixth week of release it sold 160,000 units and scored the Hot 100's top airplay increase for a second consecutive week with 53.3 million in audience. [21] Reaching #2 on the Digital Singles Chart. Becoming the second highest currently-selling digital single and was named the greatest gainer on the Digital Singles chart.[22]

gresite momci..ima jako lozackih delova u pesmi i promena (jednostavnih) akorda koji super rade !!

Will I Am garant slusa / sampluje po 4/8 taktova sa nekih introa ili instrumentala , smisli novo pevanje i hook i posle uradi novu matricu....
...u pravu si...apsolutni je hit...

ugljesa
01-05-2010, 09:14 PM
Ova pesma OMG moze da se sagne "Hey Daddy".Po meni Hey Daddy kida . .

zlobisha
01-05-2010, 11:07 PM
Ovo se razvodnjava do besmisla... :)

HeatMan
02-05-2010, 12:23 AM
...u pravu si...apsolutni je hit...

da..

fora je shto se ne kapiramo.. dabear verovatno misli da mu ne verujemo.. a nije to rech..

pa i pitbull je postao zvezda sa onom preglupom pesmom na koju je potroshena gomila para na promociju..

william je william, usher usher.. spot je spot. pesma je glupa nishta se ne deshava, tachno ono shto vecina razume.. jer ako odesh malo dalje od osnove gubish 80% publike, ako ga josh malo zakomplikujesh bicesh danashnji tal farlow koji ne moze biti shvacen..

a to je samo ako imash vishe od dva akorda u pesmi koji su sachinjeni od vishe od 3 note.

ritam ne sme biti nishta drugo no tuc tuc. i morash ga malo zasvingovati jer pratish trendove, i naravno morash biti nasilno inovativan po svaku cenu. nije to pleonazam ako ima poentu. ne da je usiljeno nego je na kvadrat

ljudi provalili da kad ubacish neki zanimljiv i novi zvuk da stvar ima veci potencijal da postane hit.

pa u nedostatku ideje bacicemo silikonsku sisu na klavirske zice i od toga napraviti hit..

budite shirokoumi i napojite bagru glupostima. i kad napravite dovoljno para da mozete da zivite od toga, pochnite da se bavite muzikom.

serem i ja sad.. ali jako sam besan na ljude. iako shvatam da mora tako..

DaBear
02-05-2010, 08:24 AM
ma ok je...sve je skapirano....samo treba imati na umu sledece:

- treba biti inovativan (Will I Am je spojio "nespojivo" i radi...napravio stil!)
- treba imati dobar ritam - to pokrece masu u klubovima
- treba imati dobru, catchy melodiju, neki hook, ili dva - tri..nemora sve da bude u pevanju...moze i sint linija, zvuk, itd..
- treba (ipak) pratiti trendove - inace kasnis, "ne kapiras sta se desava"

sve je to umetnost..(mislim znanje, a ne "istorijska umetnost..)
nemoze svako da sklopi pesmu sa "tuc tuc" i tri akorda, pa da je hebe...

i sve vreme zaboravljate da se muzika ustvari pravi da bije sto vise ljudi slusalo, a ne mi i nasi "muzicki obrazovani" ortaci !!

- i promocija - NIKO ovde nece da pocne da reklamira pesmu dok ona ne pokaze potencijal SAMA OD SEBE!!! Mnogo je skupo !!
neke ploce tek kad predju 60.000 ili 100.000 pocnu da se reklamiraju na TV-u !!! nemojte da mislite da je sve u reklami..

DADDY Z
02-05-2010, 08:39 AM
evo jedna urađena skroz po Will I Am recepturi ali je jedno tri klase iznad Ushera po meni i mnogo bolje radi....groove,beat,synth line,sve...
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/QAn44IN1iy4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/QAn44IN1iy4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

DaBear
02-05-2010, 02:49 PM
evo jedna urađena skroz po Will I Am recepturi ali je jedno tri klase iznad Ushera po meni i mnogo bolje radi....groove,beat,synth line,sve...

I ovde je Will I Am umesao prste (!!) On rapuje i vice "I'm in the house!!"
Ali ovo je CLUB song za drugu publiku...a Usher je POP / R n B za siroke mase.
Ova prva radi bolje u klubu - nema mnogo pevanja, akorda, melodije..samo bass i groove...ova druga se peva, mega radi na radiju, itd..
Totalno 2 razlicita pravca iako mnogima moze da zvuci slicno !
Tu su u pitanju nijanse i finese i ko to provali i nauci...moze nesto da uradi na kraju...

InsaneEyes
02-05-2010, 06:23 PM
me like ! :pepsi:

sira
02-05-2010, 07:14 PM
Meni to brate sve isto, te jedno te isto :rotfl:

ugljesa
11-05-2010, 04:50 PM
Je*o majku njegovu uslo mi u glavu :D:D:wink:

branoy
11-05-2010, 05:16 PM
DaBear +1 !!!!