PDA

View Full Version : Ultimate recording Amp

Khan
25-04-2010, 01:51 PM
Znam da je vec bilo slicnih thread-ova, ali ima i novih sprava, a imam i novi problem u jednacini...
Elem, kakva su iskustva i sta smatrate za dobro resenje za studijski amp, male snage, koji moze da izadje cisto, mislim zaista cisto, kao akusticno pojacalo, a da moze da da prilicno vruc tube overdriven zvuk, dobro, ne bas death metal, ali ozbiljno distorziran?

google
25-04-2010, 02:37 PM
Lab L5. To je 100W kombo, ali zvuci vrlo cisto i ima odlican ton. Dobra gitara zvuci jos bolje, losa jos gore.

Bockie
26-04-2010, 10:52 AM
Peavey classic 30.
Perfektan,mala lampa,velik sound.

MD
26-04-2010, 12:45 PM
Pogledaj Blackheart pojačala... napravila su boom na trzistu i ljudi su odu?evljeni ba? za studijski rad...

15/7 w, 5 w ili 1 w...

Sviraju od cleana do metala... imaju direktan izlaz za snimanje...

I dosta su jeftina, mislim da je na thomannu, 5 wattna glava, manje od 400 eura... i u hr ih imaju...

Tu su i manji orange ili krank...

A pogledaj i razne nove vst simulatore...

:)

MUzzY
27-04-2010, 10:54 AM
Uvek sam se pitao sta su to "studiska pojacala" :)
Mislim, vracajuci se na onaj topic "vecita borba producenata i gitarista", valjda je svima jasno da odredjena pojacala daju taj neki ton? Cemu mala snaga u studiju?

Bockie
27-04-2010, 11:14 AM
Pa pitanje je bilo:
sta smatrate za dobro resenje za studijski amp, male snage, koji moze

MD
27-04-2010, 11:26 AM
Pa ta pojačala su premalene snage za probe ili live bez ozvučavanja, zbog toga im je glavna namjena studijsko snimanje... zato se i reklamiraju pod tim nazivom...

MUzzY
27-04-2010, 01:55 PM
Ma jasno mi je to, nego vas pitam ovako "generalno" u cemu je prednost male vataze u studiskom okruzenju. Meni to nema logike pa zato pitam iskusne. :)

google
27-04-2010, 02:52 PM
valjda je svima jasno da odredjena pojacala daju taj neki ton? Nije. Neki prtpostavljaju da se zvuk koji je produciran, dobija od "odredjenih pojacala", sto moze biti a i ne mora.

Cemu mala snaga u studiju?Moj preamp daje najbolji zvuk kada se osetljivost pojaca, razlika je vrlo velika. Dobija se nesto sto mnogo lepo zvuci.

Kada bi se snimalo pojacalo sa velikom snagom, dobio bi se signal koji rusi kucu. A da se udalji mikrofon, hvatao bi se prostor, koji ne mora dobro da zvuci. A kad smanjis osetljivost na preampu, onda nema zvuka koji se svidja audiofilima.

Khan
27-04-2010, 04:51 PM
Hvala svima za ucesce.
Lab 5 sam imao prilike da sviram, nevidjeno pojacalo, ali je bloody ogromno!!!
Peavey classic imam utisak da nikad nije potpuno clean, sto je divno za straight blues-rock, ali kad treba ona ledena cistoca... mozda serem, videcu da ga probam ponovo.
Bleckhaert nikad probao, deluje jako zanimljivo , osim ako ne bude slicno kao sa peavey class.
Trazim 'malo' iskljucivo zbog licnih uslova snimanja, inace nemam nista protiv jcm 800 + 2*4*12 odvrnutih do daske, sve dok imam dobre ear plugs...LOL

Khan
27-04-2010, 04:52 PM
BTW, google, koji preamp koristis?

google
27-04-2010, 06:09 PM
Lab 5 sam imao prilike da sviram, nevidjeno pojacalo, ali je bloody ogromno!!! Odlicno svira na maloj glasnoci, sto je najbitnije u svemu tome. To nije pojacalo koje treba pojacati do kraja da bi dobio ton. Ako imas dobru gitaru, imas lep ton i kad je tiho, cak mislim da bi bolje izasao taj tisi zvuk, nego mnogo glasniji. Ali to nije zvuk za pank i tsl.
BTW, google, koji preamp koristis?MCI JH 500.

MUzzY
28-04-2010, 12:13 AM
Nije. Neki prtpostavljaju da se zvuk koji je produciran, dobija od "odredjenih pojacala", sto moze biti a i ne mora.

Moj preamp daje najbolji zvuk kada se osetljivost pojaca, razlika je vrlo velika. Dobija se nesto sto mnogo lepo zvuci.

Kada bi se snimalo pojacalo sa velikom snagom, dobio bi se signal koji rusi kucu. A da se udalji mikrofon, hvatao bi se prostor, koji ne mora dobro da zvuci. A kad smanjis osetljivost na preampu, onda nema zvuka koji se svidja audiofilima.

Nisam ni sumnjao da ces imati sta da kazes :)

Ti opet pricas o samo jednoj vrsti tona. Sta znaci "mnogo lep ton"?

MD
28-04-2010, 01:28 AM
Ma jasno mi je to, nego vas pitam ovako "generalno" u cemu je prednost male vataze u studiskom okruzenju. Meni to nema logike pa zato pitam iskusne. :)

Mislim da je prednost u puno manjoj cijeni, jeftinijem odr?avanju i manjem zauzeću prostora...

A i danas se pretpostavljam većina produkcije radi u kucnim studijima...

HeatMan
28-04-2010, 01:33 AM
two rock custom clean za john mayer/jimi hendrix zvuk
fender twin amp (blackface) isti zvuk (shta cu kad mi je to vrhunac svega)
mesa boogie mark 3 za ludachke dist solaze

to je ono shto ja volim. i svakoj gitari pashe neshto drugo.. ovo bi lepo leglo na moje stratove, ali shta cesh kad se nema para.. mozda legne neki polovni twin reverb..

i da, vecinu posla odradjuje gitarista, pa gitara. drvo, kvalitet izrade i magneti. pa tek onda ide amp.

poz

google
28-04-2010, 07:19 AM
Ti opet pricas o samo jednoj vrsti tona. Sta znaci "mnogo lep ton"?Jednostavno preamp radi milion puta bolje kada se snima sa vecom osetljivoscu. A jedino tihi tonovi mogu da se snime na taj nacin, jer bi glasni tonovi dali prejak signal koji ne moze da se zabelezi. Zato kvalitetna pojacala rade posao (za to sto meni treba).

Ako ti treba zvuk za pank i sl. onda ti je ovo suvisno citati. Ja ne osporavam bilo koje tvoje misljenje, misli sta god hoces, meni je svejedno.

2. Nemam ambiciju da iznosim "praqvila" "istinu" i sl.- nesto sto vazi za svakog i u svakoj prilici, vec pisem samo jedan deo sopstvenog iskustva, nesto sto je meni licno koristilo za to sto sam radio/hteo. :wink:

MUzzY
28-04-2010, 09:54 AM
Ne treba mi za pank. Licno nemam nikakvu dilemu sta meni treba ali pitam ovako generalno.

Daj neki snimak/pesmu koju si radio da cujem o kom tonu pricas posto mi i dalje uopste nije jasno kakav je to ton.

@HeatMan: Uh, za mayera treba doooooobar clean. Twin je blizu te price al' sta ces kad ludak svira Dumble-a :(

Sad videh da je TwoRock JM sig pisljivih 8500$! :) Ma, vazi ...

Arthur
28-04-2010, 10:21 AM
Ni ja ne verujem u "studijska" pojačala. Ja sam najlepše clean i dist farbe izvlačio tek kad se 4x12 kabinet ozbiljno uzdrma i pobudi. Pa onda kad krene kompresija kutije, koju po potrebi kombinujem sa kompresijom same membrane. Sve ostalo je lupetanje i tanko i sitno, pretranzijentno.

Arthur
28-04-2010, 10:21 AM
i da, respect za 2 x 12 pojačala za clean, twin reverb i Roland Jazz Chorus su najlepše nešto što postoji na tu temu

HeatMan
28-04-2010, 02:36 PM
@HeatMan: Uh, za mayera treba doooooobar clean. Twin je blizu te price al' sta ces kad ludak svira Dumble-a :(

Sad videh da je TwoRock JM sig pisljivih 8500$! :) Ma, vazi ...

zato sam njega prvog i naveo.. :) twin je najjeftiniji.. 1800e

@arti: jc ume biti mnogo prskav.. za funk dushu dao , osim ako imash neki pre/boost sa lampom pre njega

Bockie
29-04-2010, 10:02 AM
i da, respect za 2 x 12 pojačala za clean, twin reverb i Roland Jazz Chorus su najlepše nešto što postoji na tu temu

Ovo je definitivno jedno od od pojacala sa najlepsim clean zvukom! Ljudi seli i doterali taj korus do besvesti! I onda izlaze takvi klinovi i razlaganja da boli...

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/NcbAibPA2yY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/NcbAibPA2yY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

MUzzY
29-04-2010, 02:12 PM
:) U toj pesmi JC je samo 1/9 tog clean zvuka ;)

HeatMan
29-04-2010, 03:03 PM
moram vam reci da me je juche amplitube3 oborio sa nogu

bash bash bash odlichno!

LAMPASH
29-04-2010, 04:43 PM

bash bash bash odlichno!
A sta te je oborilo s nogu,mislim sta si svirao,koje emulacije?Neki cleanovi,crunch,distorzije?
A i ovo je tema o pravim pojacalima;)
Pozdrav!

Khan
29-04-2010, 06:32 PM
Evo najnovije web iskopine, resenje svih problema u zivotu!
Stavio sam odvojeno da ne zbrkam temu jos vise!

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=278195#post278195

sira
29-04-2010, 07:40 PM
i da, vecinu posla odradjuje gitarista, pa gitara. drvo, kvalitet izrade i magneti. pa tek onda ide amp.

poz

Ne bi se slo?io, na prvom mjestu gitarista, pa pojačalo, pa gitara.

google
29-04-2010, 08:48 PM
Na prvom mestu gitarista, pa gitara, pa oprema za snimanje (preamp i mikrofon), pa pojacalo koje odgovara na opremi za snimanje.

Arthur
29-04-2010, 09:09 PM
Na prvom mestu gitarista, pa gitara, pa oprema za snimanje (preamp i mikrofon), pa pojacalo koje odgovara na opremi za snimanje.

budala?tine.

ja se potpuno sla?em sa Heatmanom. Gitarista-Drvo-Magnet-Amp. Napravite farbu. Posle je snimite nečim ?to će totalno verno preslikati to ?to ste napravili.

evo pre neki dan snimao ESP-EMG-Peavey6505. Komedija od zvuka u startu. Mismatch.

google
29-04-2010, 10:23 PM
budala?tine. Fali argument. To su budalastine jer (pa navedes argument). :wink:

2. Gitarista moze napraviti "farbu" koja ce njemu zvucati mnogo dobro dok solira sam u sobi. Kada se to totalno verno preslika u miksu se ne mora cuti dobro iz vise razloga, mozda je nabudzio bas koji ce pokriti bas gitara, ili ima neki brutalan dilej koji mu je divan dok solira, a u miksu ce to da smeta i sl. Mnogo reverba opet lepo zvuci dok se solira, a i to obicno ne izlazi za medalju i da ne nabrajam.

Zato je najbolje uzeti gitaru i sam odsvirati. Nema ubedjivanja sa gitarskim super- herojem. :D

3. Zasto nesto mora biti "totalno verno"? Vazno je da dobro zvuci, uopste ne mora biti realno.

4. Musterija je uvek u pravu (tako kazu), ako zeli da sam producira i pametuje, sto mu to ne dozvoliti? Bice srecan, presrecan... U pravu ste, lepo ste to rekli, dobro ste se toga setili, ja se toga ne bi setio i sl.

Arthur
29-04-2010, 10:38 PM
jok ja. Nemam problem sa tim. To su dečije bolesti i extremni slučajevi. Ja pričam o gain strukturi, riffovima i ostalim stvarima elementarnim za perceptivnu skupoću zvuka.

google
29-04-2010, 11:11 PM
jok ja. Nemam problem sa tim. To su dečije bolesti i extremni slučajevi. Ja pričam o gain strukturi, riffovima i ostalim stvarima elementarnim za perceptivnu skupoću zvuka.

Skup zvuk sa SM 57?

HeatMan
29-04-2010, 11:32 PM
A sta te je oborilo s nogu,mislim sta si svirao,koje emulacije?Neki cleanovi,crunch,distorzije?
A i ovo je tema o pravim pojacalima;)
Pozdrav!

jazz chorus.. njega se secam.. proleteo sam jako brzo kroz clean ampove i bio sam u fazonu

:/

da li je moguce?

inache i dalje jurim nekog polovnog blackface twin ampa ili twin verb-a.. ali samo za svirke.. simulacije su sve bolje i bolje..

bar shto se clean-a tiche..

2. Gitarista moze napraviti "farbu" koja ce njemu zvucati mnogo dobro dok solira sam u sobi. Kada se to totalno verno preslika u miksu se ne mora cuti dobro iz vise razloga, mozda je nabudzio bas koji ce pokriti bas gitara, ili ima neki brutalan dilej koji mu je divan dok solira, a u miksu ce to da smeta i sl. Mnogo reverba opet lepo zvuci dok se solira, a i to obicno ne izlazi za medalju i da ne nabrajam.

Zato kazesh u startu, "sve shto je dodatni efekat (pa nabrojish) cu ja dodati sam.. ti mozesh trunku reverba da dodash ako je to ton koji hocesh." ali opet, ne mislimo u tom smislu na gitaristu.. to je u nekom inzenjer zvuka smislu.. mislio sam vishe na to kako svira chovek.. daj istu gitaru ubodeno u isto pojachalo dvojci gitarista, i dobicesh razlichite tonove.. chak ni ne moraju da setuju pojachalo.

Zato je najbolje uzeti gitaru i sam odsvirati. Nema ubedjivanja sa gitarskim super- herojem. :D

to je problem sa svim muzicharima ne samo sa gitaristima..

3. Zasto nesto mora biti "totalno verno"? Vazno je da dobro zvuci, uopste ne mora biti realno.

potpuno se slazem

sira
30-04-2010, 07:22 AM
Ja ne znam je li tko od vas gitarista, ali meni puuuno bolje zvući kombinacija Squier ili neka slična jeftinija gitara - Vox AC30 ili Fender Bassman nego Gibson SG ili Fender u valvestate ili slično pojačalo, to iz prve ruke ?ta se tiće gitara i pojačala koja sam imao, svirao ili snimao.

google
30-04-2010, 08:58 AM
AC 30 sam naveo kao jedno od svega par pojacala za koje ja smatram da mogu odraditi posao i to odlicno.

Za to pojacalo koje si naveo, nisam cuo.

Reinhardt
30-04-2010, 09:32 AM
Evo najnovije web iskopine, resenje svih problema u zivotu!
Stavio sam odvojeno da ne zbrkam temu jos vise!

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=278195#post278195

ok, ovo je malo propagandna igrarija..

ali orange je IMHO, sa najnovijim Dual Ch.Tiny Terrorom, najuporabljivije pojačalo koje sam probao.

Kad sam sebi za studio/live tražio slično, završio sam na mesi dualrectu,
naravno nisam požalio,
jer tu nije riječ samo o hi-gain ampu kad na 3 kanala imate nekoliko modova (gain strukture) sa ogromnom paletom boja,stražnjom power kontrolom (aka. variac), itd..

..ali ima manu da je prejako za studio
(ok,snaga se može reducirati na par jednostavnih načina do čak 30-ak watta,ali..)

fora kod novog tiny-a je da osim do sada klasičnim 7/15w modom dolazi i 30w setting (ulaze sve 4 EL34 u amp stage), te novi dist kanal koji me oborio s nogu.

topla preporuka!

@arthur,
potpisujem rečeno sa tvoje strane, vidi se da si pravi znalac!!

Arthur
30-04-2010, 09:52 AM
Skup zvuk sa SM 57?

skoro pa isljučivo tako. za high gain farbe. Po potrebi dodati mu Senn e609, a za cleanove skoro uvek senn MD441.

@Sira
Nikad nisam imao sreće sa Squierima i jeftinijim gitarama. SG me je odu?evio skoro u kombinaciji sa JCM800 i finim pedalboardom. Čini mi se da ste ne?to pogre?no radili ako ste do?li do tog zaključka

@Reinhardt
Mjetal je raT! :drums:

Reinhardt
30-04-2010, 10:04 AM
@arth, fora od Demetera, sm57+mali omni kond.(mjerni mike)

probao-vrhhh!!

Bockie
30-04-2010, 10:19 AM
Skup zvuk sa SM 57?

Citam neku stranu literaturu gde neke svetske face (koje su 70-ih i 80-ih radile cuvene hiteve) objasnjavaju (doduse vrlo povrsno i sturo, normalno nece ni oni sad da kazu ne znam ni ja sta) kako su sta snimali,ko je kakve mikrofone koristio za sta i tako.
Mislim da skoro da ne postoji neko o kome sam citao a da ne koristi 57icu ili dva komada tog mikrofona i mislim da bese Alan Parsons, rece da mu je 58ica kao brucu bolja zbog nekih njegovih sizovizija i tako dalje...
O koncu mislim da ni nema sta da kazu jer se sve na kraju svodi na uvo i trip u glavi onoga ko radi.
Tu objasnjenja nema. Zasto nesto radis? Mislis da tako treba...
Formule nema!

Pravila, sto vise ucim i radim,u ovakvim situacijama NE POSTOJE! Radis kako ti odgovara, ali predrasude o tome da se ne moze dobiti sound zato sto je mic od 100 ojra...to prosto obozavam da opovrgnem!:D

Arthur
30-04-2010, 10:29 AM
pritom taj majk tek zasvira ako se ubode u neki lep preamp, kao što je taj MCI, ne prepoznaješ ga.

google
30-04-2010, 10:47 AM
Tu objasnjenja nema. Zasto nesto radis? Mislis da tako treba...
Formule nema!

Pravila, sto vise ucim i radim,u ovakvim situacijama NE POSTOJE! Radis kako ti odgovaraSlazem se potpuno.
ali predrasude o tome da se ne moze dobiti sound zato sto je mic od 100 ojra...Uopste nije poenta u 100 evra.

Ja nemam neku preskupu opremu, niti mislim da je potrebna. MCI nije izasao vise 500 - 600 evra, a i tlm 193 nije preterano cenjen mikrofon, ali mi ta kombinacija odgovara.

pritom taj majk tek zasvira ako se ubode u neki lep preamp, kao što je taj MCI, ne prepoznaješ ga.Nisam probao. Sa kojim preampom snimas?

Sto se tice hi gain varijanti, one bar meni ne trebaju, a da mi trebaju koristio bi 57, stvarno ne bi znao sta bi drugo.

Nemam nista protiv sm 57, kupicu ga kad bas ne budem imao sta pametnije, nek' ima, ali ne radim muziku gde mi je potrebno pojacalo od 100W koje rusi kuci, a daje sasvim skroman zvuk kada se snimi (za moj ukus, nekom je to super, meni se ne svidja).

Arthur
30-04-2010, 10:50 AM
nema tu skromnosti, određene osobine distorziranog zvuka krenu da se javljaju tek kad kutija krene ozbiljno da se pobuđuje. Tako su ih dizajnirali, birali drvo i zvučnike, i zapreminu kutije. Blago tebi što se ne moraš baviti tim :)
A i taj TLM je jako fino parče opreme, čak pošteno izvan mog budžeta :)

google
30-04-2010, 10:59 AM
nema tu skromnosti, određene osobine distorziranog zvuka krenu da se javljaju tek kad kutija krene ozbiljno da se pobuđuje. Tako su ih dizajnirali, birali drvo i zvučnike, i zapreminu kutije. Blago tebi ?to se ne mora? baviti tim :) Od toga sam davno odustao.
A i taj TLM je jako fino parče opreme, čak po?teno izvan mog bud?eta :)Moze se naci polovan za 600-700 evra, a svira za sve novce. Mislim da bolji uopste ne treba, a moralo bi se dati bar jos 700 -1000 evra preko te cene da bi se dobio drugaciji zvuk, koji je nekom bolji a nekom ne. Pre bi uzeo jos jedan malo kondenzator, sm 57 i snimac Korg za te pare.

Nisi odgovorio sa kojim preampom snimas, zanima me? Koliko jacina signala se uopste dobija kada se ozvuci tako nesto preglasno?

MUzzY
30-04-2010, 12:33 PM
budala?tine.

ja se potpuno sla?em sa Heatmanom. Gitarista-Drvo-Magnet-Amp. Napravite farbu. Posle je snimite nečim ?to će totalno verno preslikati to ?to ste napravili.

evo pre neki dan snimao ESP-EMG-Peavey6505. Komedija od zvuka u startu. Mismatch.

Mismatch? Kako? To mu dodje jedna od standardnih kombinacija (emg+6505).

MD
30-04-2010, 12:36 PM
Ja ne znam je li tko od vas gitarista, ali meni puuuno bolje zvući kombinacija Squier ili neka slična jeftinija gitara - Vox AC30 ili Fender Bassman nego Gibson SG ili Fender u valvestate ili slično pojačalo, to iz prve ruke šta se tiće gitara i pojačala koja sam imao, svirao ili snimao.

Na valvestateu su snimani mnogi poznati metal albumi....

Mismatch? Kako? To mu dodje jedna od standardnih kombinacija (emg+6505).

Da, često to koriste u metalu...

Bockie
30-04-2010, 12:37 PM
Koliko jacina signala se uopste dobija kada se ozvuci tako nesto preglasno?

Onoliko koliko je preamp "otvoren", odnosno koliko das gain-a...

SM 57 trpi opterecenja do malo ispod ili oko 100db, sto je vise nego dovoljno da nece da izoblici ili sam mic kao mic distorzira... Pa kad moze sve dobose da slika,nece ga pojacalo pocepati...! Kondenzatori trpe i do preko 140db zavisno od modela...

MUzzY
30-04-2010, 12:40 PM

bash bash bash odlichno!

Twin je predobar! :) jos sa 2 mic-a, bombona!

google
30-04-2010, 12:56 PM
Onoliko koliko je preamp "otvoren", odnosno koliko das gain-a...

SM 57 trpi opterecenja do malo ispod ili oko 100db, sto je vise nego dovoljno da nece da izoblici ili sam mic kao mic distorzira... Pa kad moze sve dobose da slika,nece ga pojacalo pocepati...! Kondenzatori trpe i do preko 140db zavisno od modela...Glavni problem kod mog mikrofona je sto je preglasan signal. Kada bi samo malo dao gejna i snimao 100 W, to bi bio signal koji rusi kucu, morao bi ici neki uredjaj iza preampa koji samo stisava signal, neki atenuator ili sl. tome.

Bockie
30-04-2010, 01:04 PM
Glavni problem kod mog mikrofona je sto je preglasan signal. Kada bi samo malo dao gejna i snimao 100 W, to bi bio signal koji rusi kucu, morao bi ici neki uredjaj iza preampa koji samo stisava signal, neki atenuator ili sl. tome.

MCI moze da "obori" preamp, zar ne...?!?!...ili taj tvoj raskupusani ne moze?

google
30-04-2010, 02:18 PM
MCI mozeda "obori" preamp, zar ne...?!?!...ili taj tvoj raskupusani ne moze?Nemam onaj call/trim, ako na to mislis. Trebalo bi to uraditi kvalitetno. Mislio sam staviti atenuator ili pogledati sta je sa tim njegovim delom elektronike. Verovatno da imam to negde, samo ne znam koliko je kvalitetno.

sira
30-04-2010, 03:39 PM
Na valvestateu su snimani mnogi poznati metal albumi....

Inaće ne volim metal, ali bi baš volio znati koji su to albumi snimljeni na Valvestateu :confused:

@Sira
Nikad nisam imao sreće sa Squierima i jeftinijim gitarama. SG me je oduševio skoro u kombinaciji sa JCM800 i finim pedalboardom. Čini mi se da ste nešto pogrešno radili ako ste došli do tog zaključka

Naravno da smo loše radili, uštekavali smo SG-a u loše hibridno pojačalo (Valvestate), dobiješ mutan zvuk jakog signala na cleanu a na driveu sve isto kao i da si uštekao puno jeftiniju gitaru, ono zvuk je OK, ali nikad ne bi rekao da je to Gibson. U kombinaciji sa JCM 800 skoro svaka gitara rastura.

Nisam čuo da je iko rekao Pageu da mu je loš zvuk na Kashmiru a pjesma je odsvirana na Danelectro gitari od šperploče.

Za to pojacalo koje si naveo, nisam cuo.

Kako nisi čuo za Fender Bassmana??

http://www.musicpower.com/mmMUSICPOWER/Images/GAFNGK-BASSLTD-f.jpg

Bockie
30-04-2010, 04:17 PM
Nemam onaj call/trim, ako na to mislis.

Uta-ta, uta-ta...
:D

google
30-04-2010, 04:24 PM
Kako nisi čuo za Fender Bassmana??Nisam cuo za "Valvestate". Al' to je zato sto nisao slusao poznate metal albume, ko mi je kriv. :banghead: :D

sira
30-04-2010, 04:27 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:

MD
30-04-2010, 05:43 PM
Nisam cuo za "Valvestate". Al' to je zato sto nisao slusao poznate metal albume, ko mi je kriv. :banghead: :D

Metal albumi snimljeni u najboljim USA komercijalnim studijima i prodavani u milijunskoj tirazi, sa nekim od najboljih glazbenika tog žanra uopće...
I 'mnogo lepo zvuče'...

Valvestate je serija Marshalla, inače... jeftino pojačalo, ali vrlo korišteno svojedobno...

:wink:

google
30-04-2010, 09:51 PM
Metal albumi snimljeni u najboljim USA komercijalnim studijima i prodavani u milijunskoj tirazi, sa nekim od najboljih glazbenika tog ?anra uopće...
I 'mnogo lepo zvuče'...Vaistinu.

Arthur
01-05-2010, 11:07 AM
esp-emg-6505 ... mnogo hissa, malko bassa, i generalno više šištanja nego režanja. 5 dana pre toga sam reampovao na tom istom 6505 les paul studio sa fabričkim magnetima, i to je bila totalno drukčija priča :da: muda do poda, crunch na pojačalu do kraja, režanja i sreće odasvuda. Kontam da ima ESPa i ESPa, komada i modela, ovaj mi je bio užasno pretanak. ž

@google

Na raspolaganju imam Onyx mixer, mada u poslednje vreme često naiđe upravo taj MCI rackovan. I da, stvarno je vruć signal, al čini mi se da je to pre do MCI :)

LAMPASH
04-05-2010, 09:18 PM
Arthure,posto u rukama imas "zivu" stvar,da li si mozda napravio poredjenje sa Peavey-evim revalverom mkIII,odnosno 6505 emulacijom?JAKO ME ZANIMA KOLIKA JE SLICNOST!
pozz

Arthur
04-05-2010, 11:05 PM
nisam poredio, al mogao bih probati. javim ti ako nađem vremena

MUzzY
04-05-2010, 11:53 PM
Arthure,posto u rukama imas "zivu" stvar,da li si mozda napravio poredjenje sa Peavey-evim revalverom mkIII,odnosno 6505 emulacijom?JAKO ME ZANIMA KOLIKA JE SLICNOST!
pozz

Malo proguglaj imas na netu prodjenja 1:1 i jako je tesko provaliti sta je sta ;) Pravo naravno bolje zvuci (organskije) ali r3 se jako dobro snalazi ;) A tek sa dobrim impulsima! Joj! Jos sad kad su mi waves-i dostupni pa kad ga dotera API ili SSL :) mmm

google
05-05-2010, 12:12 AM
Na valvestateu su snimani mnogi poznati metal albumi.... Malo sa proguglao, u pravu si.

http://www.youtube.com/watch?v=PWhxCB0ndJE&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=A43JOxLa5MM&NR=1

MD
05-05-2010, 01:04 AM
Malo sa proguglao, u pravu si.

http://www.youtube.com/watch?v=PWhxCB0ndJE&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=A43JOxLa5MM&NR=1

http://www.marshallamps.com

http://morrisound.com/

http://morrisound.com.s21247.gridserver.com/wp-content/uploads/2010/02/StudioA.jpg

http://morrisound.com.s21247.gridserver.com/wp-content/uploads/2010/02/StudioA2.jpg

http://morrisound.com.s21247.gridserver.com/wp-content/uploads/2010/02/StudioB.jpg

Ajd, sad ne dosađuj više...

Zamisli da ostali, svaki put kada se spomene neka glazba koju ne slusaju, krenu sa pljuvanjem... na sto bi licio forum....

LAMPASH
05-05-2010, 01:09 AM
Malo proguglaj imas na netu prodjenja 1:1 i jako je tesko provaliti sta je sta ;) Pravo naravno bolje zvuci (organskije) ali r3 se jako dobro snalazi ;) A tek sa dobrim impulsima! Joj! Jos sad kad su mi waves-i dostupni pa kad ga dotera API ili SSL :) mmm
Aj daj neki link koji je po tebi najmerodavniji.
pozzz

LAMPASH
05-05-2010, 01:10 AM
http://www.marshallamps.com

http://morrisound.com/

http://morrisound.com.s21247.gridserver.com/wp-content/uploads/2010/02/StudioA.jpg

Ajd, sad ne dosađuj vi?e...

E ova ti je dobra:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::ro tfl::rotfl::rotfl::rotfl:

MD
05-05-2010, 01:28 AM
Aj daj neki link koji je po tebi najmerodavniji.
pozzz

http://www.ultimatemetal.com/forum/andy-sneap-151/

Evo ti odličan forum, gdje će? naći mnoge usporedbe, linkove na sve poznate amp simulatore, samplove bubnja, impulse itd...
To je inače forum jednog od najpoznatijih metal producenata danas, Andy Sneapa... pa mo?e? pročitati i neke njegove savjete... ?to je koristio kada je snimao bandove poput Arch Enemy, Megadeth, Machine head, Kreator, Testament, Cradle of filth, Exodus itd...

Čak se na jednom topicu javio Jens Bogren, poznati producent, te opisuje kako je snimao albume Opeth... ima? negdje i Colina Richardsona, koji je inače snimao Carcass i gomilu drugih...

Pogledaj i ova videa...

http://www.youtube.com/user/diminalbantov

Čovjek je godinama po gitarskim forumima, testira razne amp simulatore i zaista super zvuk dobija sa njima...

MD
05-05-2010, 01:56 AM
E ova ti je dobra:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::ro tfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Što bi da sam stavio slike Abbey road studija... gdje su Nightwish snimali orkestar i zborove uzivo za zadnji album...

Ili nekog studija gdje Metallica snima, Iron maiden... Slipknot, Dream theater i ostali best selleri...

Ili Finnvox studija, Fredman studija, Fascination street studija...

Smiješno je da se uopće treba braniti metal scena na ovakav način...

MUzzY
05-05-2010, 11:24 AM
Bravo MD! Hvala na linkovima :)
Odmah sam se seto ultimatemetal foruma al' pretece me. :)

Thnks!

LAMPASH
05-05-2010, 01:25 PM
http://www.ultimatemetal.com/forum/andy-sneap-151/

Evo ti odličan forum, gdje će? naći mnoge usporedbe, linkove na sve poznate amp simulatore, samplove bubnja, impulse itd...
To je inače forum jednog od najpoznatijih metal producenata danas, Andy Sneapa... pa mo?e? pročitati i neke njegove savjete... ?to je koristio kada je snimao bandove poput Arch Enemy, Megadeth, Machine head, Kreator, Testament, Cradle of filth, Exodus itd...

Čak se na jednom topicu javio Jens Bogren, poznati producent, te opisuje kako je snimao albume Opeth... ima? negdje i Colina Richardsona, koji je inače snimao Carcass i gomilu drugih...

Pogledaj i ova videa...

http://www.youtube.com/user/diminalbantov

Čovjek je godinama po gitarskim forumima, testira razne amp simulatore i zaista super zvuk dobija sa njima...

Ih,ko ne zna Dimija iz Bugarske,on mi je cak prijatelj na facebooku:D.A za ultimatemetal znam,registrovao sam se odavno tamo bas zbog Sneapa i njegovih preseta za PODxt:wink:,ali oooodavno nisam bio tamo,verovatno su me i zaboravili:grin:.Hvala sto si me PODsetio!
Pozdrav!

MD
05-05-2010, 01:29 PM
Preseti ko preseti, samo u njegovim miksevima zvuče odlično....

:rotfl: