View Full Version : Eksterni HD + snimanje
marcos
23-04-2010, 11:00 PM
situacija je slijedeća: radim neke projekte kao "gost" u jednome studiju. Stvar je u tome da ne mogu koristiti hard disk kompjutora od domaćina nego bi trebao imati neku opciju eksternog harda za snimanje...?ta preporučate?
Hvala.
Uglavnom svi 'lepo upakovani' spoljni diskovi su spori, eco friendly, elem, ne za nas posao. Kupi lepo neki dobar hard, brz i ubitacan, kupi dobru ladnu kutiju, cooler master ili sl, i to je to...
alfom
25-04-2010, 01:58 PM
Da li se radi o live snimanju wav trakova i kori?tenju sistema domaćina, te da li domaćin koristi hardw fx? Ili VST(i) i VST(fx)?
DaBear
25-04-2010, 02:50 PM
situacija je slijedeća: radim neke projekte kao "gost" u jednome studiju. Stvar je u tome da ne mogu koristiti hard disk kompjutora od domaćina nego bi trebao imati neku opciju eksternog harda za snimanje...?ta preporučate?
Hvala.
ja (iskljucivo) sa Pro Tools HD koristim eksternalne haed diskove...
LaCie d2 Quadra firewire 400/800, eSATA, USB2.(naravno na fw!)
http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11156
alfom
25-04-2010, 05:43 PM
ja (iskljucivo) sa Pro Tools HD koristim eksternalne haed diskove...
LaCie d2 Quadra firewire 400/800, eSATA, USB2.(naravno na fw!)
http://www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11156
?tos je ?to kolega 'ode u goste'. A u gostima : ko zna ?ta se ima od opreme.
Na prethodnoj konfiguraciji koju sam imao (i koja nije bila nimalo naivna), ex. USB HD nije mogao proći u svemu ; odn. mogao je proći do nekle, a onda bi počelo krckanje.
Na novoj konfiguraciji mogu raditi ?ta me volja. Bar za sada. Imam 320 GB system HD & library, 1 TB arhiv HD & Library + externi 360 GB (arhiva) + externi 1 TB (arhiva). Arhivski su sticaj okolnosti i nisu kupljeni iz objesti da se ?to vi?e ima.
Ostaje napomena o snazi konfiguracije u gostima, i ?ta će se to raditi na ex. USB HD.
DaBear
25-04-2010, 06:15 PM
?tos je ?to kolega 'ode u goste'. A u gostima : ko zna ?ta se ima od opreme.
Na prethodnoj konfiguraciji koju sam imao (i koja nije bila nimalo naivna), ex. USB HD nije mogao proći u svemu ; odn. mogao je proći do nekle, a onda bi počelo krckanje.
Na novoj konfiguraciji mogu raditi ?ta me volja. Bar za sada. Imam 320 GB system HD & library, 1 TB arhiv HD & Library + externi 360 GB (arhiva) + externi 1 TB (arhiva). Arhivski su sticaj okolnosti i nisu kupljeni iz objesti da se ?to vi?e ima.
Ostaje napomena o snazi konfiguracije u gostima, i ?ta će se to raditi na ex. USB HD.
ja pricam o FireWire diskovima, NE o usb...!!
alfom
25-04-2010, 07:11 PM
Treba to imati i domaćin imati u ?ta 'ubosti' :).
Nemam pojma ?to su američke jabuke toliko skupe? :D
marcos
25-04-2010, 07:35 PM
Da li se radi o live snimanju wav trakova i kori?tenju sistema domaćina, te da li domaćin koristi hardw fx? Ili VST(i) i VST(fx)?
snimanje wav trackova i kori?tenje sistema domaćina. U pricipu sistem koji je u studiju i kojeg ja ima doma su isti tako da sam kompatibilan sa svime...potrebno je samo da audio trake imam na eksternom hardu i to tako da ih snimam direktno na taj disk.....gledao sam ovo:
Eksterni HDD WD 2TB , FireWire,USB,eSATA, USB 2.0,My Book Studio
tako ne?to?
alfom
26-04-2010, 03:14 PM
Trebalo bi da mo?e. Ne znam da li je potrebno ba? 2 TB (radi tro?ka). Ali, ako se ima para :). Ipak je bolje da se neko javi ko koristi ex. HD za ovakve radnje.
Ja sam samo probao koristiti USB 2.0. I?lo je sa brzim proc. i onim ?to imam. Ali, ostalo je da su mi to arhive.
Javiće se neko ko koristi ovakve spravice, pa će ti dati savjet 'iz prve ruke'.
PoZzzz.
Hollywood
27-04-2010, 01:42 PM
Mybook ali uzmi FW800 i nemas brige, mozes krdo slonova da uteras kroz to bez problema.
Naravno domacin mora da ima fw800
marcos
27-04-2010, 03:28 PM
Mybook ali uzmi FW800 i nemas brige, mozes krdo slonova da uteras kroz to bez problema.
Naravno domacin mora da ima fw800
hvala!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.