PDA

View Full Version : Earresistible Mastering Promotion

gregor z
19-04-2010, 05:23 PM
Pozdrav svima!

Konačno je startovao moj mastering website: www.earresistible-mastering.com , komentari na site su veoma dobrodošli.....:)

Povodom toga htio bih napraviti nekakvu promociju svojih usluga na Rumskom i pala mi je ideja za nekakav "kontest" , gde bi članovi rumskog mogli poslati svoje nezmasterirane radove različitih muzičkih stilova....ja bih izabrao po mom mišljenju najbolje izmiksane stvari - masterirao bi jih - i stavio na rumski na slušanje.

Recimu minutu montaže bridge/refren kako je bilo prije i kako je kasnije...plus da bih opisao cijeli process rada- koji outboard, plugin etc...
Tako bi svi mogli usporedit rezultate prije i kasnije mog masteringa , i usporedit jih sa originalnim masterima koje bi napravio izvodjač sam.

Napravio bih 5 pjesama...svaku iz jednog stila:

1. rock i slično
2.techno
3.hiphop
4.pop
5.još nešto - može i narodna muzika

Linkove do dve verzije izmiksanih pjesama -jednu bez limitera/maximizera na master outputu (max peak level -6dbFS), plus jednu sa vašom verzijom masteringa (sa limiterom/maximizerom) - ču primati na svoj email (earr.mastering@mac.com)do 30.4.2010

Prije uploada obavezno "zipajte" fajlove!!! Da znam ako je sve o.k. sa njima kad jih odkompresiram....

24 Bit Wav ili Aiff na sample rate-u na kojem inače radite...

A mastering izabranih ču napraviti u tjedan dana, znači do 7.5.2010

Kontest je sa time otvoren, ako neko ima još koja pitanja ili predloge....slobodno....

Pozdrav,

Gregor Zemljic

alavuk
19-04-2010, 08:54 PM
ladno ti je klijent fm attack :)

Mika Technika
19-04-2010, 09:10 PM
ladno su ti klijenti Plaid! Joel Mull!...

gregor z
19-04-2010, 09:35 PM
Hehe....ladno....

Sa Shawn-om (FM Attack) sam radio cijeli album i skoro sve njegove remixe (neke sam i miksao - PNAU, WayOutWest, SallyShapiro...), i ba? sad radimo na novom EP-ju...super je suradnja s njim i totalno mi je cool njegova muzika

A za Plaid sam radio dve pjesme za neku kompilaciju (Robovox) ....i bio sam s njima direktno u kontaktu..i zanimljivo je bilo čuti ruff mikseve, koji su več vrhunsko radili, morao sam pazit da ne?to ne pokvarim.......kako sam njihov veliki fan , bila mi je velika čast da mogu ne?to njihovo "dotaknut"...

A za Joel Mulla radio sam mix CD.....ni?ta posebno....nisam mu masterirao neke mikseve....

Ako ima jo? neko pitanje u smislu - ?ta ili kako sam radio za nekog - slobodno pitajte...

I po?aljite neke trackove....

Pozdrav,

Gregor

alavuk
19-04-2010, 10:39 PM
vidim christian smith , slam ,rush , super...

gregor z
19-04-2010, 10:51 PM
Sve mix CD-ji.....ni?ta od mikseva....:D

alavuk
19-04-2010, 10:54 PM
nema veze , client list je sirok ...

disco violence
20-04-2010, 09:04 AM
Ja bi da ti pošaljem jednu stvar,ali nisam siguran koliko ceš biti zadovoljan kvalitetom miksa. Pesma kao pesma mislim da je dobra,ovih dana završavam mix pa sam mislio da je okačim na forum.U svakom slučaju ću ti je poslati,ako zbog ničega drugog onda zbog možda nekog konstruktivnog saveta.

Mika Technika
20-04-2010, 01:02 PM
ja bih poslao, ali necu stici zavrsiti pre postavljenog roka, to je sigurno

Lag
20-04-2010, 03:12 PM
ja cu poslati nekoliko komada :)

DADDY Z
21-04-2010, 10:51 AM
par pitanja:

-da li mastered track koji ti šaljem treba biti 24bit kao i unmastered ili ne?
-da ti šaljem isečak pesme ili full verziju?

gregor z
21-04-2010, 10:55 AM
par pitanja:

-da li mastered track koji ti šaljem treba biti 24bit kao i unmastered ili ne?
-pošto se radi o velikim file-ovima (130 MB),nisam siguran da se može slati direktno na email,da li mogu da okačim zip file na neki share site?

Nije obavezno može bit 16, a ako može 24 Bit - unmastered mora biti 24 bit na sample rate-u na kojem inače radiš -ako radiš na 48k šalji takav...a ako je tvoj master 16/44.1 šalji takvog....

Pošalji mi email pa ču ti dati link na moj FTP ili YouSendIt DropBox.

Pozdrav,

Gregor

google
28-04-2010, 02:59 PM
Da li moze i 32 bita, posto obicno tako radim? Pesme su 2-3 akusticne gitare, pevac i ponegde bas. Sve suvo i minimalno procesirano. Ne treba mi glasnoca i sl.

gregor z
28-04-2010, 04:22 PM
32 Bita je o.k.,

Pozdrav,

G

branoy
28-04-2010, 04:45 PM
gospodin Gregor Z, evo ovako je lakse.. ovde na ovoj mojoj demo ima 44 song sve po minut .. pa ako se sta svidi free download je :) pozz

http://www.reverbnation.com/branoy

google
28-04-2010, 07:01 PM
32 Bita je o.k.,

Pozdrav,

GSaljem sutra.

google
29-04-2010, 10:10 PM
Poslato.

gregor z
29-04-2010, 11:51 PM
Evo...dobio puno zanimljivih radova.....i bit če kod nekih stilova teško izabrati favorite....

I ako još neko ne može završiti svoje miksove u roku koji sam postavio....sada ga produžujem do ponedeljka dopodne....

Pozdrav,

Gregor

Eomsy
01-05-2010, 12:05 PM
I ako jo? neko ne mo?e zavr?iti svoje miksove u roku koji sam postavio....sada ga produ?ujem do ponedeljka dopodne....

Pozdrav,

Gregor

Huh, hvala na ovome. Nisam jo? gotov sa mixom, pa je ovo dobra vijest, makar ne znam da li će moja stvar past u tvoje navedene kategorije, po?to je vocal house, ali se nadam da će ti se dopasti i da će uć' u tvoj u?i krug :grin:

Elf
02-05-2010, 05:14 PM
Pozdrav Gregore,danas shaljem traku u toku dana,poshto vidim da je produzen konkurs.

Edit: Poslao! :)

gregor z
04-05-2010, 03:24 PM
Pozdrav svima!

Za početak hvala svima koji ste poslali svoje pjesme ili produkcije.
Čuo sam par veoma kvalitetnih produkcija i zanimljivih pjesama.
Odluka je bila kod nekih stilova te?ka jer su si bile pjesme po "kvalitetu" veoma blizu.

Posle slu?anja svih dobijenih pjesama nekoliko puta odlučio sam na osnovu kvalitete produkcije, miksa, aran?mana i "potencialu" mixa za "promjene" u zvuku koje mo?em uraditi na masteringu - da ču masterirati sledeče projekte:

1. HipHop: Svetla Velikog Grada - Heatman

Odluka nije bila te?ka jer je to bila jedina hiphop pjesma koja mi je bila poslata....a i super mi je song.....kao primjer ču na toj pjesmi raditi multitrack/stem mastering

2. Techno/Elektronika: Blue Room - Redroom

Tu je bila odluka te?ka , jer je stiglo par veoma dobrih stvari....ali mi taj song ima najvi?e potenciala....a bilo ih je jo? nekoliko na sličnom nivoju...

3. Rock: Ruiz -Marcos

To mi je opet bio song sa najvi?e potenciala.....i jedina "prava" rock produkcija koja je stigla na kontest....

4. Pop: Bole Martinovič - DVuckovic Mix

Jedina pjesma koja je najbli?a toj kategoriji....slu?ao sam nekoliko mikseva i verzija od DVuckovica se mi najvi?e dopala....

5. Ostalo: Familia Loca -Elf

Kako je stiglo najvi?e "techno" stvari, odlučio sam jo? jednu napraviti iz tog stila...

Sledeča faza je da ču "pobjednicima" napisati komentare na njihove mikseve i predlo?it neki ispravke u nivojima instrumenata u miksu ako če to biti potrebno.

Ako ima kojih pitanja ili komentara na moj izbor....slobodno!

Pozdrav,

Gregor

Elf
04-05-2010, 04:45 PM
Haha,ja sam pod "ostalo",znachi narodnjak! :rotfl: Shala naravno.

Drago mi je da si odabrao nashu traku(ima nas trojica,a ja sam radio mix i master).

Svaki komentar i sugestija od tebe mi je i vishe nego dobrodoshla,tako da,samo udri! :grin:

I da,evo malo da chuju ljudi o chemu se radi.

http://www.youtube.com/watch?v=-acKruWsiHY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=jXt7luDKtEE&feature=related

disco violence
05-05-2010, 06:53 AM
Kako god da je ?iri glasao,ovo je mali korak za čovečanstvo,a velik za rumski.:wink:

DADDY Z
05-05-2010, 08:29 AM
Gregore da li mo?e? da ostavi? kratak komentar u vezi trake koju sam ti slao...po?to već nisam u?ao u izbor,interesuje me kako ocenjuje? master koji sam uradio?
hvala unapred

gregor z
05-05-2010, 09:20 PM
Gregore da li mo?e? da ostavi? kratak komentar u vezi trake koju sam ti slao...po?to već nisam u?ao u izbor,interesuje me kako ocenjuje? master koji sam uradio?
hvala unapred

Napisat ču ti komentare.....super ti je song...u svim pogledima....

Pozdrav,

G

redroom
07-05-2010, 09:17 PM
2. Techno/Elektronika: Blue Room - Redroom

Tu je bila odluka te?ka , jer je stiglo par veoma dobrih stvari....ali mi taj song ima najvi?e potenciala....a bilo ih je jo? nekoliko na sličnom nivoju...

Ha, super!! Hvala ti Gregor, ba? mi je drago da ti se svidjela!
Slobodno javi ako ?ta treba tweakat (a znam da treba, ni ja nisam full zadovoljan miksom).
Puno pozdrava!

branoy
10-05-2010, 12:08 PM
moja se stranica sa muzikom verovatno nije uvazila posto je u formatu mp3, to sam zaboravio .. al jbg slab mi upload za wav.

gregor z
11-05-2010, 06:44 PM
moja se stranica sa muzikom verovatno nije uvazila posto je u formatu mp3, to sam zaboravio .. al jbg slab mi upload za wav.

Super su ti neke stvari....i nema veze ako su mp3 obliku....

Pobjednike sam izabrao isključivo na osnovi kvaliteta mikseva i potenciala

songova za izbolj?anje zvuka u masteringu...

Do kraja tjedna ču napisati sve komentare za izabrane pjesme i staviti

kratke izsjeke originalnih mikseva na rumski, tako da mo?ete sami ocijenit

ako imaju smisla ili ne, i da čujete kakve pjesme su bile izabrate...

Pozdrav,

Gregor

Elf
11-05-2010, 08:17 PM
Jel ima shanse da dobijemo tvoj master? :)

gregor z
11-05-2010, 08:28 PM
Jel ima shanse da dobijemo tvoj master? :)

Pa to je point cijelog kontesta.

Svi koji su izbrani dobiju master "besplatno", i mogu ga upotrebiti za bilo ?ta

hoču.

a svi ostali čete moči slu?ati i ocjeniti kratak dio (cca 45 sec) pjesama koje

su bile izabrane , izmontirane u maniri prije.poslije masteringa, koje ču

uploadati na Rumski.

Pozdrav,

Gregor

Color
13-05-2010, 09:12 PM
Svidja mi se ova akcija! :):beer:

Gregore, sve pohvale za sajt!!! :-)

gregor z
14-05-2010, 06:29 PM
Pozdrav svima,

Evo kometara na miksove, nisu mišljeni kao kritika negao kao sugestija za "poboljšanje" omjera u miksu , da bi na kraju dobili što bolji master.

Na osnovi iskustva mogu ocijenit , koji zvukovi bi mogli "nastradati" a koji bi mogli previše "izači" u procesu masteringa , tako da sugeriram promjene , za koje ja mislim da če dignut produkciju na viši nivo.

Ako hočete , možete jih implementirati u svoje mikseve , a možete jih i mirno ignororati ako mislite , da su besmisleni ili ste htjeli , da vaš miks zvuči baš tako.

dozvolit , ču si i neke produkcijske i aranžerske komentare, koje inače pišem samo za regularne kliente.

Ako vam je to o.k., odgovore na moje komentare stvaite na Rumski, da jih mogu svi pročitati.

Pozdrav,

Gregor

gregor z
14-05-2010, 06:30 PM
redroom:

Padovi na početku bi mogli biti glasniji za 1-2 db, kasnije su o.k.

Kick bi mogao biti glasniji za 1-2 db i imati malo vi?e prezence na middlovima..i ako ide malo vi?e suba....

Snare je o.k. u smislu glasnoče...fali mu nekakav gated reverb da bi imao malo "+feelinga " prostora

Bass sound bi mogao malo vi?e "gristi" , neki saturator,tape ili lagani overdrive....

Hi Hats bi mogli biti "stereo" i ja bi jih side-chain kompresirao na kick

Stringsi bi mogli imati neki lagani phaser....

"dreamy" melodija sound.....bi mogao biti precizniji u tranzientima....i mo?da ima previ?e nekog reverba ili delaya.....iako dobro radi....

Sound koji uleče oko 3.26 mogao bi biti glasniji i imati vi?e "prostora"

Aran?majski mi fale jo? neki prelazi na bubnjevima i hi hat programming mi je previ?e linearan....i nema crash činela nigde...?to meni fali...

Zasad toliko....bilo je tu i par dobronamjernih produkcijskih i aran?erskih komentara

gregor z
14-05-2010, 06:40 PM
elf:

Kick bi stavio 1db glasnije

Saxophone sample mogao bi imati malo vi?e prostora i "sterea", super je taj dugi reverb koji se otvara, ali bi bilo cool da ima neki permanentni kratki chamber ili room...ali nije to toliko bitno. probaj ako ima? volje

Bass bi mogao biti malo prezentniji i malo glasniji u smislu agresivnosti...neki saturator, tape ili lagani overdrive...mo?e? ga i iskopirati na novu traku, skinut mu basove i stavit ga na overdrive i dodati loriginalu za midrange prezencu....samo ideja

Rhodes sample mi j cool...mo?da je malo glasan...ja bi ga stavio 0,5-1db ti?e...

CR 78 lokalike Crash na 4.49 je mo?da malo glasan...ja bi ga stavio koji db-dva ti?e

Sve ostalo radi kao treba....

gregor z
14-05-2010, 06:46 PM
heatman:

Največi problem je da nema skoro ni?ta basova i puncha na low endu....tako da bi ovaj song napravio kao primjer po "stemovima - multitrack", kako i najvi?e puta radim hip-hop produkcije...

Ako se sla?e?....po?laji mi 24bit/sample rate na kojem radi? - export sledečih trackova, koji startuju iz iste pozicije....sa svim efektima, automatikama etc....i sa istim nivojima koje ima? ti u miksu....bez ikakvog processinga na master outputu....to znači , da kad ču jih ja poslo?iti kod sebe , omjeri bi morali biti isti...to mo?e? i kod sebe probati....prije nego ?alje?....

Ako ima? jo? koje pitanje....:)

1. Kick

2. Bass

3. Loops

4. Sve ostalo

5. Mu?ki vokali

6. Refren ?enski vokali

gregor z
14-05-2010, 06:53 PM
marcos:

Fali mi malo suba na kick-u, i mogao bi biti glasniji za koji db

Gitare bi mogle biti malo glasnije (0,5db) i agresivnije, i mo?da jim fali malo low mida....

Sner je super...stavi ga malo glasnije (0.5db) da neče previ?e nastradati kod kompresije mastera...

Tomovi bi isto mogli biti malo glasniji i agresivniji....ako ide

Reverb na vokalu....meni nije o.k., vokal stoji izvan miksa....ja bi ga poku?ao vi?e komprimirati....i stavit ga skoro suhog ili samo neki kratki ambience....mo?da bi mu dobro do?ao i neki lagani overdrive/saturation u paraleli....i generalno mo?e biti ti?i...po meni je fokus pjesme na gitarama..

Bass...u biti radi....ako če? naprviti gornje promjene mo?da če? ga morati staviti malo glasnije ili ga napraviti malo agresivnijeg na middlovima...

Inače mi sve ostalo radi....

gregor z
14-05-2010, 06:57 PM
dvuckovic:

Tu ne bi ni?ta dirao....meni miks radi...ima nekakvih anomalija ali nisu bitne za konačni rezultat...

ako je moguče htio bi imati originalnu 88.2 verziju , da ne radim upsampling iz ove....

i ako je moguče export svih vokala sa svim efektima , da ga mogu staviti u paralelu ako če to biti potrebno....

boggy
14-05-2010, 08:16 PM
dvuckovic:....

Samo da razjasnim....
U pitanju je "Mot", Boleta Martinovica. (http://forum.bozoel.com/viewtopic.php?f=5&t=222)

Sa tom pesmom smo pre nekog vremena spremili trackove za miks za potrebe istrazivanja uticaja prostorije i akustike na rezultate miksanaja... tamo ima puno raznih mikseva... u raznim prostorijama i na raznim sistemima.
Pesmu sam na ovaj Gregorov konkurs prijavio ja. Jedan mix od prilozenih je izabrao on.
Gregore, da li mozes samo reci ime fajla koji si odabrao?

pozdrav i hvala :)

bogi

p.s. trackova za mixanje jos ima, i mogu se dobiti prijavom na http://forum.bozoel.com/viewtopic.php?f=5&t=219

gregor z
14-05-2010, 08:20 PM
Evo imena: Bole_Dejo_MIX_2.wav

Pozdrav,

Gregor

redroom
15-05-2010, 10:36 AM
gregore brate, ova tvoja zapa?anja su ko sveto pismo!
većinu toga sam popravio, ostatak ću ovaj vikend pa ti po?aljem wav natrag
?iv bio i svaka ti dala :D

redroom:

Padovi na početku bi mogli biti glasniji za 1-2 db, kasnije su o.k.

Kick bi mogao biti glasniji za 1-2 db i imati malo vi?e prezence na middlovima..i ako ide malo vi?e suba....

Snare je o.k. u smislu glasnoče...fali mu nekakav gated reverb da bi imao malo "+feelinga " prostora

Bass sound bi mogao malo vi?e "gristi" , neki saturator,tape ili lagani overdrive....

Hi Hats bi mogli biti "stereo" i ja bi jih side-chain kompresirao na kick

Stringsi bi mogli imati neki lagani phaser....

"dreamy" melodija sound.....bi mogao biti precizniji u tranzientima....i mo?da ima previ?e nekog reverba ili delaya.....iako dobro radi....

Sound koji uleče oko 3.26 mogao bi biti glasniji i imati vi?e "prostora"

Aran?majski mi fale jo? neki prelazi na bubnjevima i hi hat programming mi je previ?e linearan....i nema crash činela nigde...?to meni fali...

Zasad toliko....bilo je tu i par dobronamjernih produkcijskih i aran?erskih komentara

marcos
15-05-2010, 11:08 AM
marcos:

Fali mi malo suba na kick-u, i mogao bi biti glasniji za koji db

Gitare bi mogle biti malo glasnije (0,5db) i agresivnije, i mo?da jim fali malo low mida....

Sner je super...stavi ga malo glasnije (0.5db) da neče previ?e nastradati kod kompresije mastera...

Tomovi bi isto mogli biti malo glasniji i agresivniji....ako ide

Reverb na vokalu....meni nije o.k., vokal stoji izvan miksa....ja bi ga poku?ao vi?e komprimirati....i stavit ga skoro suhog ili samo neki kratki ambience....mo?da bi mu dobro do?ao i neki lagani overdrive/saturation u paraleli....i generalno mo?e biti ti?i...po meni je fokus pjesme na gitarama..

Bass...u biti radi....ako če? naprviti gornje promjene mo?da če? ga morati staviti malo glasnije ili ga napraviti malo agresivnijeg na middlovima...

Inače mi sve ostalo radi....

Hvala na komentarima
Sve stoji.

Sub u kicku - svakako

Gitare - manjak low midlova je moja boljka, uvijek ih malo sre?em previ?e, valjda mi prostorija malo nabrijana pa me zavara....s time da nebi dirao gitare u kiticama jer bi tu volio da je naglasak na pumpanju basa i bubanj u četvrtinkama...refren ću malo nabrijat da vi?e eksplodira

Snare - svakako malo gore. Drago mi je da ti se sviđa, dosta smo ga pa?ljivo snimili....

Tomovi su dosta vo?eni kroz miks....malo ću im dodati "agresije" da generalno bolje izađu

Vokal - probat ću maknut skroz ovaj neki reverb i dodat malo karatkog ambience-a..to mi je u stvari najslabiji dio...a najva?niji :(((

Bass - meni je ok takav....ako ga gitare budu malo pojele u refrenu nije ni toliko bitno ali u kiticama bi ga mogao malo malo jo? istaknuti u midlovima...probat ću

Elf
15-05-2010, 01:40 PM
elf:

Kick bi stavio 1db glasnije

Saxophone sample mogao bi imati malo vi?e prostora i "sterea", super je taj dugi reverb koji se otvara, ali bi bilo cool da ima neki permanentni kratki chamber ili room...ali nije to toliko bitno. probaj ako ima? volje

Bass bi mogao biti malo prezentniji i malo glasniji u smislu agresivnosti...neki saturator, tape ili lagani overdrive...mo?e? ga i iskopirati na novu traku, skinut mu basove i stavit ga na overdrive i dodati loriginalu za midrange prezencu....samo ideja

Rhodes sample mi j cool...mo?da je malo glasan...ja bi ga stavio 0,5-1db ti?e...

CR 78 lokalike Crash na 4.49 je mo?da malo glasan...ja bi ga stavio koji db-dva ti?e

Sve ostalo radi kao treba....

Nemam shta da kazhem,to je to,sve si objasnio. :)
Sredicju to,pa ti shaljem sutra ako nije kasno?
Pogledaj privat btw.

Hvala puno! :wink:

dvuckovic
16-05-2010, 03:36 AM
dvuckovic:

Tu ne bi ni?ta dirao....meni miks radi...ima nekakvih anomalija ali nisu bitne za konačni rezultat...

ako je moguče htio bi imati originalnu 88.2 verziju , da ne radim upsampling iz ove....

i ako je moguče export svih vokala sa svim efektima , da ga mogu staviti u paralelu ako če to biti potrebno....

Ako mene pitas, slobodno osvijetli na 4-5k, i daj neke karakterne kompresije prije clippinga, malo da dobije na agresiji i zrnu. Miksano je LCR, tako da mozes da se igras sa M/S ako ti treba nesto oko vokala, ili gitara.

Nemam session na 88.2 (nazalost) jer je originalni multitrack downsamplovan prije miksa zbog smanjenja fajlova i ravnopravnosti medju ljudima koji su miksali razlicite verzije.

boggy
16-05-2010, 03:42 AM
..... originalni multitrack downsamplovan prije miksa zbog smanjenja fajlova i ravnopravnosti medju ljudima koji su miksali razlicite verzije.
DA... ovo smo morali da bi ljudima bilo lakse da downloaduju trackove za workshop! Projekat uopste nije bio mali... 49 kanala a sve tisine svedene na nulu da bi se jos bolje zipovalo. I opet su ljudi kukali da ima previse kanala i da je projekat prevelik.

pozdrav

bogi

Elf
17-05-2010, 05:15 PM
Gregore,

Upravo sam ustanovio da mi je taj projekat kod druga iz Familie,gde smo i radili.
:banghead:
Ne znam kad cju mocji da ga uzmem,pa neka onda ostane da radish master na toj verziji.Ako uspem da uzmem projekat na vreme,javljam.

Thanx!

gregor z
19-05-2010, 09:45 AM
Ako mene pitas, slobodno osvijetli na 4-5k, i daj neke karakterne kompresije prije clippinga, malo da dobije na agresiji i zrnu. Miksano je LCR, tako da mozes da se igras sa M/S ako ti treba nesto oko vokala, ili gitara.

Nemam session na 88.2 (nazalost) jer je originalni multitrack downsamplovan prije miksa zbog smanjenja fajlova i ravnopravnosti medju ljudima koji su miksali razlicite verzije.

O.K., u svakom primjeru ču napravit najbolje kako znam.....ja čujem priličan potencial u tom miksu....nadam se da ču pogoditi tvoju estetiku zvuka....

Kako imam momentalno previ?e posla, zavr?it ču song tek sledeči tjedan....

Pozdrav,

Gregor

Elf
19-05-2010, 10:33 PM
Evo,dobio sam informaciju od Gregora da povremeno organizuje Advanced mixing workshop u svom studiu.
Bilo bi dobro kad bi znali da li moze da se uchestvuje i kako? :)

Pozdrav!

marcos
26-05-2010, 11:11 AM
evo, poslao sam ispravljeni mix.

Nadam se da je sad bolje.

gregor z
26-05-2010, 12:44 PM
Super!

Slu?at ču danas ako sve ?tima....

Jo? dve trake moram zavr?iti, pa ču uploadati mastere.

Pozdrav,

Gregor

gregor z
01-06-2010, 11:07 AM
Evo...konačno stigao napraviti edite i uploadovati prvi master, koji je Redroom več odobrio:

Sample je sastavljen iz četiri dela, koji traju 4 takta svaki, osim poslednjeg koji je duži i ide u fadeout- to je u biti konačni master :

1. original miks koji mi je poslao Redroom
2. ispravljeni miks na osnovi mojih kometara
3. finalni master na istoj glasnosti kao original miks za usporedbu
4. finalni master 0dbFS

Svi komentari su dobrodošli.....:D

Link do songa: Redroom Earresistible Master (http://www.rumski.com/clanovi/RedroomEarresistible.zip)

P.S. tempo je 130 ako hoče neko rezati dijelove i usporedit ih drugčije..

google
01-06-2010, 01:28 PM
Evo...konačno stigao napraviti edite i uploadovati prvi master, koji je Redroom več odobrio:

Sample je sastavljen iz četiri dela, koji traju 4 takta svaki, osim poslednjeg koji je du?i i ide u fadeout- to je u biti konačni master :

Cuje se prilicno velika razlika izmedju 1. miksa i miksa koji je ispravljen na osnovu tvojih komentara. To je vrlo korisna informacija. Jednostavno ne znam kakav miks treba poslati...

4. finalni master 0dbFS

Master nije preglasan, a detalji se jasno cuju, sve je na mestu.

Svi komentari su dobrodo?li.....

P.S. tempo je 130 ako hoče neko rezati dijelove i usporedit ih drugčije..Ocekivao sam drugaciji pristup, malo sam iznenadjen, da budem iskren. Mislio sam da ces hteti da impresiniras sa nekim preglasnim i prebudzenim snimkom.

Uradjeno je vrlo korektno. Dosta se bolje cuju detalji. Pohvale za master. Evo link do mastera, posto je ostao na prethodnoj strani:

http://www.rumski.com/clanovi/RedroomEarresistible.zip

gregor z
02-06-2010, 10:10 PM
Evo jo? komentar od Redrooma na master, koji mi je slao emailom:

jako mi se sviđa master, fino si ga podebljao o donjem registru i malo nao?trio :)
?ta se mene tiče mo?e? ga odmah stavit na rumski, ba? me interesira ?ta će kazat rumski doktori :)

google
02-06-2010, 10:41 PM
Verovatno ce mudro cutati.

Hoce li uskoro i sledeci master biti postavljen?

Jan
03-06-2010, 10:55 AM
Cekamo Heatman-ov miks masterovan, to zelim da cujem :)

gregor z
03-06-2010, 10:58 AM
Čekam Heatman-ove fajlove......:D

Jan
03-06-2010, 11:32 AM
Čekam Heatman-ove fajlove......:D

A jooooj ...

HeatMan
04-06-2010, 07:05 AM
joooj

ja se stvarno izvinjavam.. bio sam u guzvi oko nekih nastupa i svaki drugi dan u studiju po ceo dan ali ni trenutka vremena za ovo... evo obecavam da cu vecheras uleteti u studio samo to da odradim.. nisam ni znao da si krenuo da radish mastere..

ja se izvinjavam stvarno! i stvarno si kralj gregore shto me chekash.. ja bih batalio to, iskreno.. da sam na tvom mestu.. mislim, ja najvishe ispashtam jelte..

sve u svemu vidite i sami da me nema.. :)

poz i hvala i izvinjavam se i sad sam se izvukao iz guzve tako da cu vecheras uleteti u studio i exportovati wavove

sori josh jednom

DADDY Z
04-06-2010, 10:12 AM

Sample je sastavljen iz četiri dela, koji traju 4 takta svaki, osim poslednjeg koji je du?i i ide u fadeout- to je u biti konačni master :

4. finalni master 0dbFS

Svi komentari su dobrodo?li.....:D

Link do songa: Redroom Earresistible Master (http://www.rumski.com/clanovi/RedroomEarresistible.zip)

P.S. tempo je 130 ako hoče neko rezati dijelove i usporedit ih drugčije..

SUPER !!!
vrhunski odrađen master....svaka čast !

redroom
04-06-2010, 03:34 PM
ja sam pre-pre-pre zadovoljan :D:D
gregore, puno hvala jo? jednom!
kad krenem peglat svoj materijal znam kome ću se javit :)

Jan
21-06-2010, 11:01 PM
Ja i dalje chekam da chujem Heatman-ovu stvar masterovanu :)

Offtopic: Gregore, jel ima neki komercijalni hiphop album ili stvar koji si masterovao da mogu da cujem, ako mi mozes reci, vrlo me interesuje!

HeatMan
21-06-2010, 11:38 PM
pa evo ti novi elemental

Jan
22-06-2010, 02:16 AM
pa evo ti novi elemental

Ne mogu da poredim zvuk zadnjeg Elementala i Elementala uopste sa stvarima na kojima ja radim, recimo ne mogu da uporedim Elemental i zadnji album Reakwon-a recimo, ili Azada ili Prodigy-a sa HNIC albuma ili Infamous Mobb-a, ako razumes me sta ocu da kazem...

HeatMan
22-06-2010, 03:22 AM
kapiram.. ali ono shto ne kapiram je:

zashto reche "komercijalni hiphop album"?

uglavnom, ja serem.. chekamo njegov odgovor..

gregor z
22-06-2010, 09:05 AM
Ja i dalje chekam da chujem Heatman-ovu stvar masterovanu :)

Offtopic: Gregore, jel ima neki komercijalni hiphop album ili stvar koji si masterovao da mogu da cujem, ako mi mozes reci, vrlo me interesuje!

Evo mene....imam takvu gu?vu u poslednje vreme, da ne stignem radit ni?ta drugo osim "biznisa". Zahvaljujem svima na strpljenju.:D

Heatman-ov song jo? nismo zavr?ili, prvi master koji sam napravio nije takav kakvog je očekivao, tako da če napravit jo? neke ispravke u miksu pa ču ja napraviti novi master.

Danas ču verovatno zavr?iti jo? jedan song za Rumski.

Inače od hip hopa radio sam par stvari, vi?e manje slovenačkih i dva strana albuma koji nisu nikad iza?li zbog "sample clearance" problema.

Producirao/miksao/programirao sam Ali En-ov album Smetana za frende, masterirao nekoliko pjesama na poslednjem albumu od Koste (http://www.myspace.com/kostamc) , par singlova od lokalnih bendova/izvodjača (mr.Tado, DPek,DeepFloyd...) nekoliko abstract hip-hop stvari koje su zavr?ile na različitim kompilacijama (Puna Syndicate, Yanoosh, DJ Borka....).

A puno nekih imena sam zaboravio.....:confused:

Toliko za sada,

Pozdrav,

Gregor

gregor z
22-06-2010, 09:07 AM
Ne mogu da poredim zvuk zadnjeg Elementala i Elementala uopste sa stvarima na kojima ja radim, recimo ne mogu da uporedim Elemental i zadnji album Reakwon-a recimo, ili Azada ili Prodigy-a sa HNIC albuma ili Infamous Mobb-a, ako razumes me sta ocu da kazem...

Nisam jo? ni?ta slično gore pomenutim masterirao.....jednostavno nije bilo jo? prilike.....:D

Pozdrav,

Gregor

Jan
22-06-2010, 03:08 PM
Nisam jo? ni?ta slično gore pomenutim masterirao.....jednostavno nije bilo jo? prilike.....:D

Pozdrav,

Gregor

Ne sumnjam da ce i rep zvucati fantasticno nakon sto odradis svoju magiju :)

gregor z
29-06-2010, 12:01 PM
Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.

Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova.

1. original miks

2. moj master na istoj glasnosti

3. moj master na max glasnosti

4. original Familia Loca master

http://www.rumski.com/clanovi/FamiliaLocaEarresistible.zip

Svi komentari su dobrodo?li, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme.

Pozdrav,

Gregor

P.S. uskoro uploadam jo? ostale stvari.....:D

DADDY Z
29-06-2010, 01:13 PM
Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.

Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova.

1. original miks

2. moj master na istoj glasnosti

3. moj master na max glasnosti

4. original Familia Loca master

http://www.rumski.com/clanovi/FamiliaLocaEarresistible.zip

Svi komentari su dobrodošli, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme.

Pozdrav,

Gregor

P.S. uskoro uploadam još ostale stvari.....:D

Mogu samo da kažem - BRAVO !!!
jako mi se svidja...stereo slika lepo proširena...donji spektar-ukroćen a jak...punch baš kakav treba u techno-u...glasnoća na mestu...sve je za pohvalu...ko zna-zna :da:

Elf
29-06-2010, 05:41 PM
Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +.
I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu.
Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao?

Ukupno,jako lepo bije! :-)

gregor z
29-06-2010, 06:01 PM
Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +.
I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu.
Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao?

Ukupno,jako lepo bije! :-)

Mastering chain:

PSP Neon HR (Linear phase HPF) - Brainworx Bx (M/S clean up) - CS HEDD DA - CS IBIS - ESE Transcomp - Summit Element 78 - CS STC 8 - SPL Pass EQ - CS HEDD AD + Tape simulation - Slate Digital FG-X

Kod tvog originala je više srednjih jer je distorzija od "limitiranja/maximiziranja" prilično velika....ali guši groove i punch....nisam mogao postiči takav efekt a da ostalo ne nastrada....i kod moje verzije su srednji puno čišči , po mom mišljenju to bolje funkcionira kod tog songa...

Evo screen shota "clean-up" Eq-a, prilično sam čistio low i low mid spektar, bilo je malo preprljavo i neke resonancije su uzimale previše energije...

Elf
29-06-2010, 08:02 PM
Hvala ti na informaciji puno,jako mi je korisna.
A i trebaju mi neki monitori veci...Neki sa kojima mogu da imam bolji uvid u niske josh prilikom mixa...i bolja soba. :D
A traka jeste malo prljavija,tako nam se svidelo josh dok smo je radili...
Pocheo sam sad da koristim Brainworx Digital i jako mi se svideo za rad,verujem da ce sledece trake imati bolje rezultate. :)

Mika Technika
02-07-2010, 02:48 AM
stvarno svaka cast gregore!

Eomsy
02-07-2010, 07:56 PM
stvarno svaka cast gregore!
Ma mo?e? imati najskuplje sprave svijeta, al' ak nema? uho za sound, ni?t' ti svi ti "dijamanti" ne znače :banghead: , a ti si Gregore dokazao da ima? UHO! Sve pohvale i od mene :D !!! DO PANJA ZVUČI!!!

Matoree
06-07-2010, 01:16 AM
cekam heatmanovu stvar da cujem :)

gregor z
06-07-2010, 07:29 PM
cekam heatmanovu stvar da cujem :)

Evo....poslao mi Heatman PM da sad mogu stavit moj master na Rumski, problem je opet u tome da sam zagu?en od posla.....za tjedan dana kad zavr?im projekte odmah stavljam sve.....:)

Pozdrav,

Gregor

HeatMan
07-07-2010, 01:59 AM
da se razumemo samo u potpunosti. zadovoljan sam gregorovim masterom, naravno, ali je otishao u drugom smeru od onoga shto sam ja zamislio.. jer je radio po stemovima. shto je ok, ali opet.. ja to nisam zamislio. iako je mix/master njegov daleko bolji od mog koji je radjen isto veche kad se snimala stvar..

elem, htedoh da smiksam ponovo lepo na tenane.. ali umrlo mi je pojachalo, i ne znam shta da radim.. pa da ne zavlachim vishe njega jer chovek ima pametnija posla, da on baci to onako kako je on to zamislio.. u sv sl je bolje od mog originalnog miksa gde je glas pokrio celu stvar

eto chisto da ljudi znaju shta se sve izdeshavalo

gregor z
22-08-2010, 07:20 PM
Pozdrav svima...evo mene nazad....malo je potrajalo....previ?e posla, godi?nji....itd:D

U utorak stavljam gore sve mastere....:), svi su zavr?eni...čekam samo jo? jednu potvrdu...

Gregor

gregor z
25-08-2010, 06:01 PM
Mixman&Producent: Marcos

Band: Ruiz

1. Original mix
2. Original mix sa promjenama koje su bazirale na mojim predlozima
3. Prva verzija mastera
4. Ispravljena verzija mastera koja uključuje predloge za promjene na masteru od Marcosa
5. Ispravljena/konačna verzija mastera na max glasnosti

http://www.rumski.com/clanovi/RuizMasterCompare.wav.zip

Svi komentari so dobrodošli,

U petak stavljam HeatMan-a, sa dodatnom verzijom

Pozdrav,

Gregor

google
25-08-2010, 07:17 PM
Da li je gotov master od D. Vuckovica?

gregor z
25-08-2010, 07:40 PM
Da li je gotov master od D. Vuckovica?

Je....čekam njegove komentare na master.....odmah kad če biti potvrdjen stavit ču ga ovde....

marcos
30-08-2010, 12:13 PM
Mixman&Producent: Marcos

Band: Ruiz

1. Original mix
2. Original mix sa promjenama koje su bazirale na mojim predlozima
3. Prva verzija mastera
4. Ispravljena verzija mastera koja uključuje predloge za promjene na masteru od Marcosa
5. Ispravljena/konačna verzija mastera na max glasnosti

http://www.rumski.com/clanovi/RuizMasterCompare.wav.zip

Svi komentari so dobrodo?li,

U petak stavljam HeatMan-a, sa dodatnom verzijom

Pozdrav,

Gregor

hehe, uvijek se malo trznem kad me "napadne" masterirana verzija :)))))

Ja/Mi sretni i zadovoljni

Bravo gregor

marcos
06-09-2010, 09:35 PM
hehe, uvijek se malo trznem kad me "napadne" masterirana verzija :)))))

Ja/Mi sretni i zadovoljni

Bravo gregor

a jako bi rado neki komentar cuo:(

gregor z
09-09-2010, 09:26 PM
Evo jo? jednog edita Ruiz mastera, malo se bolje čuje razlika u gitarama...:)

http://www.rumski.com/clanovi/RuizMasterCompareV2.wav.zip

Pozdrav,

Gregor

gregor z
09-09-2010, 09:32 PM
Evo Heatman-ovog mastera:

http://www.rumski.com/clanovi/HeatmanMasterCompare.wav.zip

1. original
2. moj master
3. original
4. moj master

Iskreno rečeno nisam najzadovoljniji rezultatom, ali to je neki maximum koji sam mogao izvuči iz postoječih fajlova. Daleko od toga da bi bio material lo?, samo trake su imale prilično puno saturacije/overdriva na sebi i bilo ?ta sam radio na masteringu je to ru?no izlazilo kod mene na zvučnicima.

Ali svejedno mislim , da moja verzija ima topliji zvuk, vi?e basova i zvuči mi o.k., i da sam napravio neki svoj maximum.

Htio sam napraviti dodatnu verziju, i svaki put sam do?ao do skoro istog rezultata. Pa sad vi odlučite da li je to o.k. ili ne,

Svi komentari su dobrodo?li,

Pozdrav,

Gregor

gregor z
09-09-2010, 09:34 PM
I da se jo? malo pohvalim....ovog tjedna imam dvadeset mojih mastera na Beatport Techno top 100, i najprodavaniji minimal house vinil u Njemačkoj...:D

Jedan od razloga za?to je sve skupa toliko potrajalo.....

Pozdrav,

G

DaBear
10-09-2010, 06:17 AM
I da se jo? malo pohvalim....ovog tjedna imam dvadeset mojih mastera na Beatport Techno top 100, i najprodavaniji minimal house vinil u Njemačkoj...:D

Pozdrav,

G

Tako treba ! :bravo:

DADDY Z
10-09-2010, 08:35 AM
bravo...i opet bravo...masteri su odlični...posebno mi se dopada Heatman-ov master koji je podebljan onako momački...

marcos
10-09-2010, 09:02 AM

Jedan od razloga za?to je sve skupa toliko potrajalo.....

Pozdrav,

G

jo? malo će te tu?it za monopol:D

tmbz
31-05-2011, 01:32 PM
poz Gregor
"malo" kasnim sa pronalaskom ove teme :)
bas sam neki dan sa frendom pricao o tome kako 1605 svi tracks zvuce identicno i salili se kako taj koji im radi mastering ima 1 'umek' preset koji samo klikne kad mu stigne neki track od njih :))))
moje pitanje je, da li label insistira na bas takvom (pricamo o 1605) masteriranju ili ti ostavljaju malo slobode kako ces to uraditi ?
daleko od toga da mi se ne svidja kako zvuci, samo kazem da bih njihov track prepoznao 1 medju 100 zbog specificnog masteringa.
poz

gregor z
31-05-2011, 04:01 PM
poz Gregor
"malo" kasnim sa pronalaskom ove teme :)
bas sam neki dan sa frendom pricao o tome kako 1605 svi tracks zvuce identicno i salili se kako taj koji im radi mastering ima 1 'umek' preset koji samo klikne kad mu stigne neki track od njih :))))
moje pitanje je, da li label insistira na bas takvom (pricamo o 1605) masteriranju ili ti ostavljaju malo slobode kako ces to uraditi ?
daleko od toga da mi se ne svidja kako zvuci, samo kazem da bih njihov track prepoznao 1 medju 100 zbog specificnog masteringa.
poz

Kod 1605 imam potpunu slobodu da napravim kako hočem, i (LOL) nemam nikakav preset....svaki track radim posebno...jedina stvar koju sljedim je nki generalni"loudness".

Kad dobijem mikseve za 1605 (ili bilo kog drugog) , slu?am jih kod sebe, ako mi ne?to "ne ?tima" , predla?em ispravke u miksu.

Kad zavr?im sa masteringom, uvijek ?aljem master prvo u potvrdu artistu, tek kad je potvrdjen ide do label managera.

Inače radim jo? za puno drugih techno labela, i ne radim nikakvu razliku medju niima...tako da si verovatno čuo jo? mnogo drugih traka , koje su masterovane sa istim "presetom"....:)

Pozdrav,

Gregor