Log in

View Full Version : Vadjenje optickih kablova - kako?!

akordeonista
18-04-2010, 03:23 PM
Moze li mi neko objasniti kako se vadi opticki (ADAT) kabl? Iscupao sam ona mala vratasca (poklopce) koja zatvaraju ulaz/izlaz kada se ne koristi. Sada na tom ulazu kada kabl lako ispada napolje! Mislim, radi on ali :banghead::banghead::banghead:
Postoji li tu neka posebna fora kako se vade napolje ti kablovi? ...ili je cupanje vrata fabricki predvidjeno, nisam citao u manualu?!:banghead:

diviner
18-04-2010, 04:11 PM
Ta vrata ne bi trebalo da smetaju, podizu se kada gurnes konektor (a stite od prasine, to im je namena), osim ako ne mislimo na istu stvar.

akordeonista
18-04-2010, 04:50 PM
Mislimo na istu stvar, i sve je normalno kad hoces da prikljucis kabal ali kada hoces da ga izvadis napolje onda vec tesko ide. Ne mozes da ga iscupas napolje a posle nekoliko takvih vadjenja su mi ispala i ta vrata. Sad se plasim da izvadim kablove iz druge karte posto i tamo isto tako tesko idu a karta nije moja! :rolleyes:

diviner
19-04-2010, 10:24 AM
Mozda ti kablovi koje koristis imaju malo krutiji, veci obrub (mada bi trebalo da je to po standardu). Ne beri brigu, mislim da ne smeta uopste sto tih vrata nema (osim ako uredjaji stoje u bas bas prasnjavoj prostoriji). Javice se valjda jos neko da ovo prokomentarise.