Log in

View Full Version : Native Instruments New York concert grand piano

percival
17-04-2010, 04:10 PM
Ne znam dali ste ovo preslusali ali meni se cini stvarno dobro i sto je najbolje da se jeftino nabaviti.Jos jedna bitna stvar velik je samo 1 dvd.
http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/akoustik-piano/

google
17-04-2010, 05:05 PM
Meni se ne svidja.

MilTon
17-04-2010, 05:15 PM
Meni se ne svidja.

Stvarno? A sto ti se ne svidja?

google
17-04-2010, 05:19 PM
Stvarno?Stvar ukusa. Od svih klavira mi nabolje zvuci neki matori akai. Mislim da se zove Mc Gill pedal x fade.

voomighty
17-04-2010, 05:19 PM
i mene isto zanima zasto..... i daj nam neku preporuku, kad ti se ovaj ne svidja, samo da ne bude ono.... uzmes klavir stavis MICove i snimis....

ok okasinh par sekundi

google
17-04-2010, 05:22 PM
i daj nam neku preporukuImas u proslom postu. Banka ima 15.6 mb, samo dve glasnoce. Neko zvuci drugacije u odnosu na sve sto sam cuo od vst klavira, ima neki svoj smek.

samo da ne bude ono.... uzmes klavir stavis MICove i snimis....To je sigurno najbolja varijanta. Cak i da mikrofoni nisu neki.

percival
17-04-2010, 05:31 PM
Sigurno nije kao pravi klavir niti ne moze biti ,ali je prvo sto mi se svidja a da ne moras kupiti novi hard za instalaciju.

google
17-04-2010, 05:34 PM
Sigurno nije kao pravi klavir niti ne moze biti ,ali je prvo sto mi se svidja a da ne moras kupiti novi hard za instalaciju.Probaj ovaj akai sto sam spomenuo. Nema ni 16 mb.

percival
17-04-2010, 05:42 PM
Dali se tocno tako zove ,ja ga ne mogu naci.

google
17-04-2010, 05:45 PM
Dali se tocno tako zove ,ja ga ne mogu naci.Nisam siguran to je sa nekog akai diska od pre 5-10 godina.

Banka se zove kao sto sam napisao, ima 15.6mb. A za akai se ne secam tacno naziva.

percival
17-04-2010, 05:46 PM
thx!!!

alfom
17-04-2010, 06:02 PM
Lo? je. Mnogo lo?. Tanak. Pretanak.
Posebno se to čuje na : Chopin - Fantasie Opus 66 i na Satie - Gymnopedie.
Kada se zna da je ono ?to je izlo?eno kao demo, najbolje ?to mo?e dati - lo?e. U zadnjih godinu se pojavilo bar četiri - pet VST(i) ili sample klavira najmanje istog kvaliteta (čak i boljeg).
Niko ne ka?e da se i ovaj, kao i drugi, ne mo?e strpati u neki mix gdje će ga ostatak instrumentarija pokriti. Ali, ovo ?to je okačeno kao demo je pretanko.

google
17-04-2010, 06:02 PM
Uplodovacu ga, pa cu ti poslati link na private.

google
17-04-2010, 06:17 PM
Dali se tocno tako zove ,ja ga ne mogu naci.Poslao sam ti link.

percival
17-04-2010, 06:40 PM
Hvala!!!

alfom
17-04-2010, 08:36 PM
Dakle, evo malo pomoći za analizu VST(i) klavira.
Ovdje http://www.box.net/shared/1rt11yzl24 (http://www.box.net/shared/1rt11yzl24)
se nalazi par fajlova u solidnoj rezoluciji. Različiti 'konvencionalni' VST(i) klaviri i ogledni midi fajl.
Možete to spakovati u novi projekt. BMP = 120. Audio fajlovi spakovani iz 48.000 / 24.
Svi ogledni primjeri su dotjerani na cca. - 26,5 <o></o>RMS najobičnijom promjenom gaina.
Ako imate ovaj novi 'klavir' možete izvesti audio iz priloženog midija, poskidati efekte, približiti ga (bez kompresije, ekova i ostalog) na pomenuti RMS i uporediti sa ostalim. Ipak, upotrebljivost ostaje stvar sjedanja u mixu.
Gdje se moglo, poskidani su efekti.
Rezultat :
Uglavnom je za sada sve smeće. U demo prezentacijama nabiju različite efekte, podignu velocity u nebo i piče po donjim oktavama. Tu su (uglavnom) skoro svi dobri.
Ali, kada se isključe efekti i odsvira 'suvo drvo', tek onda se čuje šta je šta.
Šta je problem?
Najčešće su dodane različite reverberacije i određeni oblici osjetljivosti. Kada to utopite u mix koji ima druge instrumente i dodane druge reverberacije, ono što je u početku bilo o.k. se izgubi, jer najčešće ostane 'suvo drvo'. Osim, ako se uradi aranžman gdje klavir dominira i ono čime je dorađen u VST(i) paše.
Naravno, da se naknadnom obradom može mnogo uraditi da se dobije pristojan trak.
Ali, ovo je sve luk i voda prema početnom napisu : pravi klavir, dobar prostor, dobri micovi, dobra oprema i što je najvažnije - dobar znalac svog zanata koji će to snimiti i obraditi.
Sad, ovo u primjerima su 'naoko jeftini' VST(i).
Postoje i oni koji se mjere na par DVD ili par desetina DVD u raznim kompilacijama.
No, nisam čuo da je neko baš zadovoljan, a kamo li prezadovoljan.
Tu je i primjer Kontakt formata sampla koji je pominjan.
Ko ima strpljenja - bujrum.
edit : i što je još gore, nijednog nisam isprobao a da štima u svim lagama.

<table class="MsoNormalTable" style="width: 550px; height: 30px;" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr style=""><td style="padding: 0cm 0cm 0cm 11.25pt;">
</td> </tr> </tbody></table>

MUzzY
17-04-2010, 09:45 PM
Meni se za sad najvise svideo stanwayD koji dolazi uz kontakt. Nekako najlepsu boju ima koju je lako adaptirati u raznim situacijama. Ono sto je lose kod njega je to sto je nekako mutan po difoltu i tesko ga je staviti u prvi plan, ali boja klavira je odlicna. Po mom misljenju naravno.

Mom prijatelju koji je diplomirani pianista se najvise svideo Ivory. Jedina mana je prekratko trajanje nota.

alfom
18-04-2010, 07:24 AM
Meni se za sad najvise svideo stanwayD koji dolazi uz kontakt. Nekako najlepsu boju ima koju je lako adaptirati u raznim situacijama. 1 - Ono sto je lose kod njega je to sto je nekako mutan po difoltu i tesko ga je staviti u prvi plan, ali boja klavira je odlicna. Po mom misljenju naravno.

Mom prijatelju koji je diplomirani pianista se najvise svideo Ivory. 2 - Jedina mana je prekratko trajanje nota.
E, o tom 1- i 2- sam i pisao u prethodnom postu. :)

google
18-04-2010, 10:45 AM
Da li je probao ko akai koji sam okacio? Ima li neki komentar? :confused:

alfom
18-04-2010, 11:27 AM
Da li je probao ko akai koji sam okacio? Ima li neki komentar? :confused:
Pa eno ti ga kod mene pod nazivom : K4_Sample.
ti stari samplovi inače redovno ne ?timaju. Samo su o.k. u jednoj do max. dvije lage.

google
18-04-2010, 11:35 AM
Pa eno ti ga kod mene pod nazivom : K4_Sample.
ti stari samplovi inače redovno ne štimaju. Samo su o.k. u jednoj do max. dvije lage.

Nije to taj klavir. Posalji mi midi fajl, pa cu ga okaciti.

alfom
18-04-2010, 11:40 AM
:grin: Jeste.
Samo skini i midi pa ćeš vidjeti da nema 'krhanja' i 'zveke' po dirkama. Rekoh da sam poukidao efekte.
Imaš PM za ogled nove verzije.

google
18-04-2010, 11:46 AM
:grin: Jeste.
Samo skini i midi pa će? vidjeti da nema 'krhanja' i 'zveke' po dirkama. Rekoh da sam poukidao efekte.
Ima? PM za ogled nove verzije.Nema nikakvih "efekata" u tom klaviru kojeg sam pravio. To nije taj zvuk.

Nemam nalog na vst klubu. Okaci negde midi, pa posalji link.

alfom
18-04-2010, 11:58 AM
Pa okačen je u mom linku datom prije.

google
18-04-2010, 03:12 PM
http://rapidshare.com/files/377273104/MJ2.rar.html

Na brzinu sam uradio, valjda je sve ok, nisam proveravao.

google
18-04-2010, 05:03 PM
Neki komentar?

alfom
18-04-2010, 06:42 PM
Sve izvezeno 48/24. Tvoje 44.1/16 . I kada se resampluje, ne slažu se :confused:.
Daj ponovo.
Uvezi u projekt sa 48/24 i izvezi wav u istoj rezoluciji. Ono 120 BMP je nebitno, jer je nabarzaka odsvirano rubato.
Ali, već i po ovom što sam čuo da se naslutiti povelik release (& reverb) i neuobičajena srazmjera odziva na velocity midija lijeve i desne ruke. To je inače boljka. Kada ih koristim u midi fajlu, onda, normalno odsviram, dupliram trak, mutiram u jednom lijevu a u drugom desnu ruku i čeprkam dok sve ne bude kako treba.
Bilo bi dobro da se javi neko ko ima veće znanje iz ove oblasti, kao i vrh svirači (kao dr. Ru npr. i ostali - ako o ovom uopšte vrijedi ovoliko raspredati).

kravadinka
18-04-2010, 06:46 PM
Jel ovo nogom?

alfom
18-04-2010, 06:49 PM
Jeste.

google
18-04-2010, 07:38 PM
Sve izvezeno 48/24. Tvoje 44.1/16 . I kada se resampluje, ne sla?u se :confused:.
Daj ponovo.

http://rapidshare.com/files/377377051/MJ3_24_48.rar.html

Trebalo bi da je sve ok.

Kada ih koristim u midi fajlu, onda, normalno odsviram, dupliram trak, mutiram u jednom lijevu a u drugom desnu ruku i čeprkam dok sve ne bude kako treba.Prakticno je miksati levu i desnu ruku na dva kanala, bolje izadje.

alfom
18-04-2010, 08:51 PM
Stari moj. Isto ti je to njesra kao i ono ?to sam okačio. Svi tonovi (namjerno) odsvirani sa malim velocity-jem u midiju iziđo?e mal' ne kao E, A ?ice na gitari. I prije je ovdje bilo govora o imitacijama prirodnih instrumenata. Jo? je to sve daleko.
Ali, ?ta god da se odabere i sjedne u mix (pokrije se drugim), ili se iskombinuje ono ?to je u rasponu kada je sempl dobar o.k., (ili se ne glumi 'u bobu' udarac batića, demfovanje, otpu?tanje, spu?ten poklopac, podignut poklopac i jo? koje?ta ?to pijanisti daleko bolje znaju od mene).
Neko je napisao u jednom thread-u da se ne treba truditi i glumiti prirodni instrument sa VST(i) ; ako nije dobar, uzme? npr. električni klavir ili ?ta drugo i odradi? posao. Takav je bio savjet.
Tako je nastala plastika :).
Ipak, imam dva CD-a "Kushel Classic" i jo? neke (jedan mi je zapeo za uho : "Two Together") gdje nisam u svemu načisto ?ta je ?ta : ?ta su pravi instrumenti a ?ta sampleri ili sintovi. Odu?evljen sam tim snimcima.

google
18-04-2010, 09:31 PM
Stari moj. Isto ti je to njesra kao i ono ?to sam okačio. Svi tonovi (namjerno) odsvirani sa malim velocity-jem u midiju iziđo?e mal' ne kao E, A ?ice na gitari. Ne razumem.
Svi tonovi (namjerno) odsvirani sa malim velocity-jem u midiju Ja sam pojacao midi za 25, pa kasnije smanjio wav, da bi bilo kontrasta. Neko je napisao u jednom thread-u da se ne treba truditi i glumiti prirodni instrument sa VST(i) ; ako nije dobar, uzme? npr. električni klavir ili ?ta drugo i odradi? posao. Takav je bio savjet.
Tako je nastala plastika :).Glavno je da ima dobar zvuk, da je izrazajan. Meni je ovaj ubedljivo najlicniji, ne znam koji izraz upotrebiti. Svi ostali su vrlo bledi i vrlo slicni.

Ne znam sta ti ocekujes od sempla. Samo kad upredis sa svim ostalim, ovaj zvuci mnogo lepse i interesantnije.

Evo prohtevni covece, nista nije dirano, stereo pan law je -3db.

http://rapidshare.com/files/377421258/MJ4.rar.html