View Full Version : Largo ?!
psionic
17-04-2010, 02:23 PM
Momci iz famozne grupe AiR su sada stvarno prekardasili...
Izbacili su "drugarske" verzije Waldorf LARGOa kao i EVOLVE MUTATIONS 2 - dugo ocekivanog seta zvukova i sfxa za Kontakt...
Znam da ovde ne pricamo o ovakvim stvarima, ali ajde, mislim da je vredno pomena.
alavuk
17-04-2010, 02:39 PM
largo-a treba probati ovako pa kupiti nije prost sint koliko se cini
psionic
18-04-2010, 02:47 PM
largo-a treba probati ovako pa kupiti nije prost sint koliko se cini
Dobar je sint, ima 3 oscilatora, dosta waveova da se biraju, ima i tri suboscilatora, kao i dodatne comb filtere sto je nesto sto drugi sintovi nemaju ili retko imaju... Prilicno je jednostavan za upotrebu, klasican 3osc substractive sint sa mogucnoscu FMa svakog od oscilatora...
Gladan za CPUom :(
alavuk
18-04-2010, 06:46 PM
imas nesto onda unutra , bas je lagan ... masina koju koristim njega je HP 530 ...
psionic
18-04-2010, 08:49 PM
Pa zavisi od patcha koji ucitam... Neki su lagani a neki bogami ubiju CPU... Da li imas legalan Largo ? Mozda ga momci ipak nisu lepo razbili...
alavuk
18-04-2010, 09:04 PM
da legalan ovaj demo sa sajta ...
kravadinka
19-04-2010, 12:15 AM
Treba mi misljenje iskusnih, kako se ovo cini?
http://www.youtube.com/watch?v=EZTYuL09T38
http://www.youtube.com/watch?v=0mqlq5RR-MM&feature=channel
Nisam bas vican klasicnim synth-ovima, trazio sam jos nesto ovako zgodno i logicno, mozda mi se MonoPoly Korg cini slicnim zbog lakoce postizanja rezultata i logicnosti interface-a...
Mika Technika
19-04-2010, 02:53 AM
mislim da ce morati ubrzo da bude update sa fix stvarima
deluci
19-04-2010, 08:13 AM
Da li je iko skontao initilize patch da li postoji ?
silicon science
19-04-2010, 08:39 AM
Treba mi misljenje iskusnih, kako se ovo cini?
http://www.youtube.com/watch?v=EZTYuL09T38
http://www.youtube.com/watch?v=0mqlq5RR-MM&feature=channel
Nisam bas vican klasicnim synth-ovima, trazio sam jos nesto ovako zgodno i logicno, mozda mi se MonoPoly Korg cini slicnim zbog lakoce postizanja rezultata i logicnosti interface-a...
Sto se tiche interfejsa, aj da kazemo da Mono/Poly ima dosta kontrole u gumbicima, ali tehnichky ne moze ni trecinu sto radi ovaj soft sint. Imao sam Mono/Polyja i prodah ga, dobar sint, ali ne za tako shiroku primenu... To je sto se tiche samih "mogucnosti", dok o samom zvuku ne vredi ni pricati, jer tu ovaj sint gubi trku.
Mono/Poly je sint koji je super za brze arp sekvence, ima brutalan filter za rezonancom koja seche "through the flesh" :) Ali dobar pad, recimo, ces tesko napraviti na njemu, barem ja nisam uspeo. Ako zelis da uzmes neki hard sint sa dobrom kontrolom bitno je da kazes koju mjuzu radis pa onda moze savet... Al to je vec OT pa mozez otvorit drugu temu
Stvarno su prekardasili :)
narodna verzija radi k'o sat, e da je zahtevan - jeste, sto je i ocekivano sa tako kompleksnim sintom, kod mene na C2D@4.3Ghz samo jedan slozzen pad povuce 20% CPU-a !
kravadinka:
nisam nesto iskusan, predpostavljam da te odusevio arp, sam sint ko sint fino zvuci, ali ima slicnih koliko volis. Ako nisi probao Cataniju probaj obavezno. Izuzetan plagin - arpedjator za bilo koji sint u bilo kojem programu, izuzetno jednostavan i funkcionalan (mislim da je najbolji koji postoji u vst izvedbi). Jedina mana ako se to mozze nazvati manom je, sto nema mogucnost da ispise odsvirane note u sekvenceru (kao npr. stari dobri ArpX8 i seq303)
psionic
19-04-2010, 07:24 PM
Probao sam da sve ocistim i ubacim legalnu demo licencu, najnoviji eLicencer, ali graficki interfejz je prilicno lagovit u Windowsu 7... U XPu je druga prica, gui je podnosljivo brz. Dakle GUI je spor u sedmici koju god varijantu probao...
Moje pitanje je koliko se zapravo po mogucnostima razlikuje od Waldorf Blofelda ? Video sam da i blofeld ima comb filtere i skoro sve ostalo isto kao largo...
Mika Technika
19-04-2010, 07:31 PM
probaj da pomeras larga u xp-u brzo, i imaces isti problem kao u 7-mici
a razlike koliko ja vidim nema izmedju larga i blofelda
a jel probao neko A/B Largo i blof?
branoy
20-04-2010, 12:59 AM
ma uzmete quad i procesor ladan :D ja naguram sve zivo od kad ga imam.. i ne palim vise ono preformanse .. nema potrebe.. ubijam se pluginima :D
sam stavljam.. i kad nestane mi 3gb memorije tu STOP :D XP jbg.. al preso sam davno i na OS X , i na win 7 64bit .. da znate.. dok sam imao P4 haha 5 plugova procesor otisao.. mozes ti optimizovat ga do ujutro.. jedan plug sve to pojede heh.. et.. i fin ovaj largo!
i naravno ako imate za RUDAW uzmite i kraj problema za plugine hehe//pozz
psionic
20-04-2010, 01:07 AM
ma uzmete quad i procesor ladan :D ja naguram sve zivo od kad ga imam.. i ne palim vise ono preformanse .. nema potrebe.. ubijam se pluginima :D
sam stavljam.. i kad nestane mi 3gb memorije tu STOP :D XP jbg.. al preso sam davno i na OS X , i na win 7 64bit .. da znate.. dok sam imao P4 haha 5 plugova procesor otisao.. mozes ti optimizovat ga do ujutro.. jedan plug sve to pojede heh.. et.. i fin ovaj largo!
i naravno ako imate za RUDAW uzmite i kraj problema za plugine hehe//pozz
Meni nesto onda ovde ocigledno nije jasno... Imam kvad kor 6600 - naguram i ja plugova kolko 'oces, ali jedan largo sa npr onim prvim "atmorph" patchem dobro optereti procesor. Mislim da ovaj largo uopste nije dobro optimizovan za rad na kompu, predstoji im jos dosta buildova do stabilnije verzije... Na XPu isto... ostali patchevi su valjda manje zahtevni, ali ima ih...
BTW ako je njegov "limeni" brat ovako traljav kao ovaj "mekani" onda do k**ca pos'o!
Mika Technika
20-04-2010, 05:26 AM
limeni brat nije traljav, a sa ovom verzijom nesta ne stima, imace a*r jos posla
deluci
20-04-2010, 05:30 AM
i7 + win7 ovde i imam istu situaciju, kada ga pomjeras malo je cudan :D
Nego Init Patch 0 poena izgleda? Znaci kao na Albinu nuliraj sve na suho pa save template, bleh koja zajebancija.....
mladjex
20-04-2010, 09:57 AM
najnoviji eLicencer blokira stari,dolazi do konflikta , startovanje naprimer Steinberg Hypersonic 2 je nemoguce:banghead:.
jel neko provalio
deluci
20-04-2010, 10:55 AM
Ja mislim da na dnu NFO-a su cak i napisali :S
Mika Technika
20-04-2010, 01:00 PM
i7 + win7 ovde i imam istu situaciju, kada ga pomjeras malo je cudan :D
Nego Init Patch 0 poena izgleda? Znaci kao na Albinu nuliraj sve na suho pa save template, bleh koja zajebancija.....
na albinu imas init, ides u banku koja se zove diverse sounds i odaberi preset koji se zove z_initial preset i to je to
deluci
20-04-2010, 01:07 PM
Kamo srece da sam to znao ranije hehe, ali hvala u svakom slucaju, fina informacija :)
psionic
20-04-2010, 02:36 PM
Kamo srece da sam to znao ranije hehe, ali hvala u svakom slucaju, fina informacija :)
Nista, lepo nadjes sa search sve synco* fajlove, obrises, pa onda instaliras H2o dongl, pa onda i onaj za cubase 5 i radice hipersonik ponovo - largo + hypersonic ne moze...
Raduje me da hardver radi dobro, kanim se da ga kupim vec neko vreme, ovo me je malo unespokojilo... Reko' - ako soft sint radi ovako...
balthazaar
24-04-2010, 07:27 PM
jako je lo?e ?to ču morati da biram između ova dva instrumenta...Largo je fantastičans sintisajzer, dok mi je Hypersonic ipak neophodan za neke stvari :(....Vidjeću jo? da nađem neku alternativu za Hypersonic2 - Sampletank ili ne?to tako....Ako ne mognem - mislim ipak da ću morati da ostanem pri Hypersonicu, jer mi je svestraniji i treba mi za vi?e stvari :(
psionic
25-04-2010, 01:43 AM
jako je lo?e ?to ču morati da biram između ova dva instrumenta...Largo je fantastičans sintisajzer, dok mi je Hypersonic ipak neophodan za neke stvari :(....Vidjeću jo? da nađem neku alternativu za Hypersonic2 - Sampletank ili ne?to tako....Ako ne mognem - mislim ipak da ću morati da ostanem pri Hypersonicu, jer mi je svestraniji i treba mi za vi?e stvari :(
Ma kakav hipersonik, stavi Nexus 2 i vozi :D A Halion 3.5 radi bez problema...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.