View Full Version : Windows 7 usb to MIDI driver.
gagazmaj
16-04-2010, 10:47 AM
Pozdrav,
Da li je neko upucen kako se moze povezati klavijatura sa kompom putem usb/midi kabla na windows 7? Stalno prijavljuje gresku na drajveru a svi drajveri sa neta koje sam nasao (Korg USB/MIdi, Yamaha USB/Midi...) ne funkcionisu...
Kako da resim ovo? Pomagajte!!
Da stvar bude jos gora, XP mi nije kompatibilan sa komponentama, tj ne postoje driveri za plocu, tako da moram koristiti 7micu...
psionic
16-04-2010, 10:53 AM
Pa nisam bas siguran da mozes da trpas drajver koji nadjes, ovako kako si napisao, lici mi da si isprobavao redom razne drajvere. Koji USB-MIDI uredjaj imas uopste (oznaka, firma) ? Moras da imas drajver za taj uredjaj koji posedujesh...
pozz
gagazmaj
16-04-2010, 11:07 AM
Hvala na brzom ogdovoru!
Ovako, radi se o USB-Midi kablu, nemam nikakvu oznaku firme ili sl. na njemu, znam da radi jer je na XP-u radio bez problema na starom kompu. A ako mislis na klavijaturu, imam PA1x i skidao sam njegove drivere sa neta, sa Korgovog sajta, i opet nece... Prijavljuje da je Windows blokirao uredjaj... A u pravu si, u ocaju sam posle skinuo i probao da trpam sve zive drivere, ali takodje bezuspesno :(
Imao sam slican problem samo sa uf5 midi kavijaturom, ne postoje drajveri za Win 7.
Uzeo sam M-audio Uno usb-midi http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html plug & play je sto ce reci nema potrebe za nikakvim drajverima.
gagazmaj
16-04-2010, 12:13 PM
Ma i ovaj moj kabal je plug and play ali na 7mici nece da radi... izgleda isto kao ovaj na slici
gagazmaj
16-04-2010, 12:32 PM
Jos nesto, u Device Manageru na USB slotu mi pise unknown device, a kad idem na update driver kaze mi this device do not need a driver. Takodje pise dole u prozorcetu: Windows has stopped this device because it has reported problems...
silicon science
16-04-2010, 12:42 PM
Jos nesto, u Device Manageru na USB slotu mi pise unknown device, a kad idem na update driver kaze mi this device do not need a driver. Takodje pise dole u prozorcetu: Windows has stopped this device because it has reported problems...
Jesil probao sa drugim usb ulazom? Znam da zvuci glupo ali ko zna..:shock:
gagazmaj
16-04-2010, 01:16 PM
Jesam, nece :(
Ma i ovaj moj kabal je plug and play ali na 7mici nece da radi... izgleda isto kao ovaj na slici
Na kojoj slici, mojoj? Ako mislis na M-audio Uno onda je moguce da imas neku od starijih verzija. Evo ovde http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=dafbe23c0f3791fd6e457ee947e4daba imas objasnjenje kako da prepoznas koju verziju imas.
psionic
16-04-2010, 02:27 PM
Cekajte,ljudi, polako...
On nigde ne pominje da ima M-Audio midi to usb... Zatim:
Pa1x koliko vidim na slikama ima USB konektor.
E sad, uzmes lepo USB to USB kabl i vezes na komp i skines KORG drajvere.
Zatim prikljucis KORGa i trebalo bi da radi. Pojavice ti se novi MIDI uredjaj (samo ukoliko su komp i korg povezani i korg ukljucen)
Sada mi reci kakav je to kabl, da li ima na jednom kraju USB a na drugom MIDI ? Ako je tako, onda po svoj prilici koristis USB to MIDI konvertor koji treba da ima drajver, ali ocigledno ne sljaka.(kao ovaj M-AUDIO, npr) To je zapravo uredjaj koji se vezuje na USB a na drugom kraju omogucava vezivanje MIDIja, ali ako nema drajver, neupotrebljiv je. Korg ovde nema veze u celoj prici i ako ga vezes preko MIDIja to za komp ne znaci nista - znaci KORG drajver ti ne treba za ovakvo povezivanje.
E sad, sam KORG ima slicnu foru ako ga vezes preko USBa, samo sto mislim da ce njegov drajver raditi, imao sam KORGa i ja i radilo je bez problema
gagazmaj
17-04-2010, 02:04 AM
@psionic
Probacu ovako preko usb-usb ali nesto ne verujem da ce raditi, jer PA1x, na njemu usb sluzi samo za komunikaciju njegovog HDDa sa racunarom, tj nema na sebi klasican USB prikljucak onaj siroki (mislim da je tip A, ili tako nesto, zaboravio sam) vec onaj kockasti, kao za stampace sto se koristi...
Probam sutra pa cu javim! ;)
P.s Hvala svima!
gagazmaj
17-04-2010, 08:47 AM
@psionic
Pokusao sam ovako sa obicnim usb kablom, ali ne moze - PA1x nema usb izlaz tipa A vec onaj kockasti koji sluzi samo za komunikaciju njegovog harda sa PC-em... Ne znam sta mogu da uradim jos?
psionic
17-04-2010, 11:05 AM
@psionic
Pokusao sam ovako sa obicnim usb kablom, ali ne moze - PA1x nema usb izlaz tipa A vec onaj kockasti koji sluzi samo za komunikaciju njegovog harda sa PC-em... Ne znam sta mogu da uradim jos?
Pa na takav kabl sam i mislio... Kockasti (B) na pravougaoni pljosnati (A) Na primer Korg PA2x PRO ima takav isti usb port na sebi i kad se konektuje na kompjuter i ubace potrebni drajveri sa Korg sajta, dobije se midi port, dakle bez ijednog midi kabla - samo USB. Takodje KORG KONTROL49 Midi klavijatura ima isto taj tip B konektor, i samo pomocu USB kabla dobijam i ulaz i izlaz MIDI. Kada sam video na slici Korg PA1x pomislih da isto moze i na njemu. To sto ima USB ne znaci obavezno da poseduje i tu mogucnost... Mozda vredi jos malo procesljati po www.korg.com i videti sta ima u user manualu i slicno, ali kao sto rekoh - ne mora da znaci da ima tu opciju...
Ne znam sta da jos kazem... Mozda se isplati nabavka nekog drugog midi to usb kontrolera koji ima drajver za Win7...
gagazmaj
17-04-2010, 08:50 PM
Danas doneo drugar laptop sa istim Win7 (instaliran sa istog DVD-a) gurnem kabal, radi normalno - BEZ DRAJVERA...
Znaci ubicu se..
Sandzama
17-04-2010, 10:11 PM
Reinstalacija?
alfom
18-04-2010, 07:10 AM
Ukoliko nije hardverski problem, mora? pa?ljivo (najbolje sa nekim od boljih uninstall alata - ja koristim YU) poskidati sve instalacije koje si do sada pravio. Bez obzira na ovo, treba? 'ručno' pretitrati : Documents And Settings->svoj user (i ostale, za svaki slučaj)->Local Settings->Application Data, vidjeti da nije ?ta zaostalo, te registry bazu : HKEY_CURRENT_USER->Software & HKEY_LOCAL_MACHINE->Software, i vidjeti da nije ?ta zaostalo. Također i instalacioni folder, jer se dogodi da ostane pone?to. Za ono ?to je strpano u : Windows->System32 - strpano je.
Prethodno mo?e? u : Control Panel->System->tab Hardware->Device Manager pronaći imena drajvera za svoj prijavljeni USB connect (ovo prije svega) gdje ima? i adrese gdje su pohranjeni, i provjeriti da li je i?ta zaostalo, pa ih ručno poskidati nakon ovog prethodno napisanog.
Ovo sve da ne bi radio reinstalaciju. Ali, nemoguće je da ne mo?e? za svoju ploču pronaći drajvere. Osim, ako proizvođač nije uredio drajvere za Win 7.
Sada, kada pristupi? ponovnoj instalaciji, ISKLJUČIVO treba? postupiti po uputi koju ima? uz svoj midi controler.
Ja (na 1212m) imam K61P sa svojim USB i TR sa svojim, i na Win 7 Ultimate (već jednom napisah da se ova verzija pokazala O.K.) radi dvosmjerna midi USB komunikacija perfektno. Jo? se podesi preset na Emu Pach da midi trak iz Cuba mo?e 'gurati' klavijaturu i snimati audio trak. Ako te midiće koristim, sve radi perfektno.
Ako ovo ni?ta ne upali, slijedi kompletna, propisna reinstalacija sa prethodnim formatiziranjem. Ako i ovo ne uspije, mijenjaj comp :D.
(imam i Midispot Uno, ali je koristim za lap).
alfom
18-04-2010, 07:32 AM
Uh, sad sam vidio ?ta te ?ulja :ups::ups::ups:.
Ondak Midisport Uno.
gagazmaj
20-04-2010, 05:31 PM
hvala svima na pomoci,
e ovako, kupio sam NOV komp, a formatirao sam vise puta i reinstalirao ne samo Win7 vec i Vistu Ultimate i Xp SP3 - ni na jednom ne radi! To je novo, znaci definitivno nije do OS-a. Zvao sam Asus, posto imam njihovu plocu da ih pitam u cemu je problem, jer sam zakljucio da je hardwerski problem, tj. ploča zeza... Naravno, nisu mi izašli u susret oko zamene ploče jer kažu da je ispravna pošto na njoj radi miš, flash, externi hard, štampač itd... rekli su mi da moja ploča nije kompatibilna sa ovim midi-usb controllerom, tj. da možda ni sa jednim nije... E kad sam im rekao da nisu naveli sa čim je kompatibilna a sa čime nije, čovek me na finjaka o*ebao i to je to...
Ostaje mi samo da probam sa nekim drugim usb-midi controllerom.
@alfom
Možeš li mi reći zbog čega misliš da će Midisport uno raditi, i koliko on odprilike košta?
pozdrav svima i 'Fala na pomoći i trudu!!
alfom
20-04-2010, 06:30 PM
Pazi. Probaj saznati ima li neko blizu tebe Uno. Nemoj žuriti a da nisi probao.
Košta, kako-gdje, oko 40-tak eura.
Nađi ga na internetu i vidi ima li nekih ograničenja oko korištenja na raznim OS ili comp komponentama.
Kod mene na lapu radi. Lap je 'opšti' i nije nikakva config : TravelMate 5320.
Evo, pa potraži dodatne podatke :
http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html
gagazmaj
20-04-2010, 07:59 PM
Važi se, probaću da nađem neki kabal da probam, upravo to i radim.. 40-tak evra nije puno, ali za odprilike još toliko može da se nađe zvučna kartica sa midi ulazom-izlazom (emu 1212m polovna je oko 100e) i nemam rizik da l' će da radi ili ne...
Hvala još jednom!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.