PDA

View Full Version : Profire vs emu

MD
14-04-2010, 08:44 PM
Htio bih uzeti neku mobilnu karticu, firewire ili usb... da mogu raditi reamping i slično u različitim prostorima...

Najoptimalnija mi se čini profire serija od m-audio.

Naslov topica je takav, jer imam e-mu 1820m i emu 1212m na kompovima.
Zanima me prvenstveno kvalitet profire serije u odnosu na konvertere u emu karticama?

Profire 610 bi trebao biti po kvaliteti zvuka kao i 2626 ako se ne varam.
Ionako planiram uzeti steinberg, fireface ili tc kao kompletno riješenje, pa bi ovo bilo trenutno, tako da znam alternative u skupljoj klasi, a ovaj novi rme babyface mi ima premalo izlaza...

Mozda ima nešto slično u tom rangu, poput focusrite kartica ili slično... prvenstveno 2 ili više ulaza, preamp nije neophodan, i 4 ili više izlaza...

Najviše me zanima kvalitet konvertera, da bude u rangu ili bolji od emu kartica... a ako nije, onda mi se ne isplati kupovati nista, nego vec spomenute skuplje kartice....

:)

Arthur
14-04-2010, 10:33 PM
profire2626 je bestbuy definitvno. Jako dobro opremljen sa opcijama. Dobri drajveri, dobar mixer, dobro radi. Preampi mi se takođe sviđaju, čine mi se boljim nego oni na FF800. Konverteri su osetno bolji od starih delta i audiophile serija, ali i dalje lošiji od RME. EMU mislim da nije jednostavno u tom rangu, plus su to generacijski stariji uređaji.

MD
14-04-2010, 10:44 PM
profire2626 je bestbuy definitvno. Jako dobro opremljen sa opcijama. Dobri drajveri, dobar mixer, dobro radi. Preampi mi se takođe sviđaju, čine mi se boljim nego oni na FF800. Konverteri su osetno bolji od starih delta i audiophile serija, ali i dalje lošiji od RME. EMU mislim da nije jednostavno u tom rangu, plus su to generacijski stariji uređaji.

Da profire se cini stvarno best buy, puno opcija za malenu cijenu... samo ne znam kakva je izrada, oni knobovi na preampovima se čine nekako jeftini...

Emu jest stariji uređaj... ali konverteri (ad) su glasili za sasvim solidne zato pitam...

Govore da steinberg ima bolje konvertere i od fireface i dobre preampove, a vani je dosta jeftin, samo nisam ga još vidio u hr...

To je nekako dobra kupnja, s obzirom da je najnovija tehnologija, a i fireface je starija kartica, tko zna kad će ovi u rme izbaciti nešto novo... da ne bude, kupiš nešto, a sutra izađe nešto naprednije za istu cijenu, od istog proizvođača... a i jeftiniji je i od tc i od rme...

Arthur
14-04-2010, 10:49 PM
ma nije bitno, svi RME proizvodi jako dobro drže cenu već godinama. A ne znam šta to Steinberg radi, to su neke Yamahe il šta već? sumnjivo to meni. Ja teram ff800 i profire2626 u racku, posle opsežnih istraživanja tržišta. I nisam se pokajao.

STUDIOTON
14-04-2010, 10:52 PM
korisnik sam profire610 na drugom kompu .. jako zadovoljan.. posebno izradom ..veoma kvalitetno

MD
14-04-2010, 10:59 PM
ma nije bitno, svi RME proizvodi jako dobro dr?e cenu već godinama. A ne znam ?ta to Steinberg radi, to su neke Yamahe il ?ta već? sumnjivo to meni. Ja teram ff800 i profire2626 u racku, posle opse?nih istra?ivanja tr?i?ta. I nisam se pokajao.

Kazu da je ova nova kartica bolja od svih do sada u toj klasi... bar na gearslutzu, a cijena je manje od 1000$ koliko se sjećam....

http://secure.keyfax.com/Merchant2/graphics/00000004/MR816X_store.jpg

8 discrete Class A analog 'D-Pre' mic preamps
Individually selectable 48V phantom power
Individually selectable -26dB pad
Up to 24-bit/96kHz resolution
8 x Input Channels with XLR/TRS combo jacks
8 x Output Channel with TRS connectors
8 x ADAT digital I/Os for digital audio streams or SPIDF
2 x Inserts for Hardware FX
2 x independent headphone outputs
Word clock I/O for professional synchronization
DSP Power for Cubase VST3
Onboard DSP-powered FX with eight instances of the Sweet Spot Morphing Channel Strip and one REV-X Reverb
True Integrated Monitoring
Full faderless mixing
Extremely low latency
DSP-powered FX
1:1 hardware/software mirroring with Cubase
Daisy-chaining of up to 3 units

Arthur
14-04-2010, 11:05 PM
evo kolko vidim sa slike, nema 2 adat porta, znači doviđenja SMUX, i umesto 10 AD-DA kao FF800, ima 8. Ima jedan HI-Z za razliku od Profirea koji ima 2. I pritom, ovo je Yamaha definitivno. Uostalom, kod RME se takođe jako ceni totalmix i digicheck kao i zerolatency monitoring i SteadyClock.
I pobogu, ovo ima adapter za struju, ko igračka neka :)

OFF
14-04-2010, 11:08 PM
Nekada je steinberg prodavao pod svojim imenom RME karte.....

SumAnuT
14-04-2010, 11:09 PM
Sto se tice kvaliteta izrade, imao sam karticu na testu (610) i stvarno je veoma kvalitetna ... konvertori meni na svim ovim uredjajima, kao i preampi, zvuce veoma transparentno tako da ne bih znao sta za to da ti kazem ...

Ove steinbergove kartice imaju odlicnu integraciju u host program (cubendo 4x i vise), sto se tice kvaliteta izrade je takodje sve na svome mestu, a sto se tice zvuka opet transparentno (napravio sam audio fajlove sa poredjenjima za recenzije), jedina razlika je sto preampi imaju 80 db pojacanja, sto je bas dosta ...

Arthur
14-04-2010, 11:18 PM
tek sad videh specifikacije - sampling rate up to 96khz, znači definitivno starija generacija konvertera. Simpa je tih par opcija za steinberg, al ovo je generalno siromašnija ponuda od ff800 i maudio 2626.

@off
nekad bilo, i to su valjali MultiFace, stariju generaciju konvertera kao Nuendo kartu.

MD
14-04-2010, 11:25 PM
tek sad videh specifikacije - sampling rate up to 96khz, znači definitivno starija generacija konvertera. Simpa je tih par opcija za steinberg, al ovo je generalno siroma?nija ponuda od ff800 i maudio 2626.

@off
nekad bilo, i to su valjali MultiFace, stariju generaciju konvertera kao Nuendo kartu.

Ovaj neki zanimljiv band, ?to malo vuče na noviju Katatoniju, bio je neki topic nedavno tu, potpisali za nekog Zg izdavača... na čemu je to rađeno, jesi koristio fireface ili 2626, sjećam se da sam čitao negdje da je 2626 kori?ten za bubnjeve u tom studiju, kad sam preko search tra?io topice o 2626...

SumAnuT
14-04-2010, 11:31 PM
tek sad videh specifikacije - sampling rate up to 96khz, znači definitivno starija generacija konvertera. Simpa je tih par opcija za steinberg, al ovo je generalno siromašnija ponuda od ff800 i maudio 2626.

Ti se svakako vodis zdravom logikom - ko daje vise, samo bih skrenuo paznju da treba recimo procitati manual od ove kartice da bi se shvatilo za sta je sve sposobna (osim pojacanja i konvertovanja signala), jer ako nekome treba neka od tih opcija specificnih za ovu karticu kao sto je ta integracija, reverb, comp, eq, itd, ona moze biti dobar izbor ... istina ne znam sta ima rme sve pa ne mogu da poredim, ali i nisam hteo da poredim nego samo da skrenem paznju :)

Iliti ukratko, mislim da se kod ove kartice ne vidi sve na prvu.

iliti ... kakvu "dusu" ima sunce ti :rotfl:

Arthur
14-04-2010, 11:42 PM
@MD
http://consecration.bandcamp.com/album/avi
Ne, zbog routinga jer je sniman ceo bend odjednom, ja sam mogao snimati samo sa Onyx AD konverzijom, jer je mixer bio pun do vrha, a ja tada još nisam imao dovoljno opreme da sve vežem kako želim (to je drugi album po redu ikad kompletno sniman u tom studiju). Tako da su na tom snimku korišćenji Onyx konverteri sa mixete za bubanj, bass i jednu ruku gitara. Ostatak je overdubovan i usnimavan preko FF800, na kojem je i mixano. Ja sam ubrzo posle tog snimka odustao od Onyx konverzije, kupio posle toga tek 2626 i nabavio kablažu pa sad koristim Onyx kao preampe, a FF800 i 2626 kao konvertere. U jednom momentu sam nabasao na osetnu razliku između FF i Maudia u samoj konverziji i od tad izbegavam Maudio za bilo šta osim za manje prioritetne kanale na bubnju ili usnimavanje celog benda.

@Sumanut
ma, vidi se iz aviona sa tih par stavki koja je bila filozofija dizajnera ;) Svakako da je loša stvar nije, samo joj ne bi poverio centralno mesto u studiju. Meni je i FF odvijeć all-in-one za moj ukus, šta ću kad si ne mogu priuštiti ništa ozbiljnije

zlobisha
15-04-2010, 04:56 AM
kupio posle toga tek 2626 i nabavio kabla?u pa sad koristim Onyx kao preampe, a FF800 i 2626 kao konvertere.

A clock?

Arthur
15-04-2010, 09:16 AM
Clock od FF. Master preko Adata