PDA

View Full Version : AVID kupio Euphonix !!!

DaBear
13-04-2010, 04:14 PM
svetska dominacija sledi !
Avid (vlasnik Pro Tools-a i jos kojecega) kupio Euphonix !!

http://www.marketwire.com/press-release/Avid-Announces-Agreement-to-Acquire-Euphonix-NASDAQ-AVID-1145661.htm

sad ce da bude ludilo kad ukrste proizvode !!

gregor z
13-04-2010, 07:46 PM
N...bali smo Logic - Euphonix useri....:banghead:

alavuk
13-04-2010, 09:43 PM
mrzim monopolizam tj milion kompanija pod jednim covekom ali ovo mi se vec svidja :)

HeatMan
14-04-2010, 12:51 AM
uhhh taman sam mislio da ima nade za euphonix/steinberg saradnju...

za 6 meseci izlaze jeftini kontroleri za protools

Maiv
15-04-2010, 07:45 AM
Na kraju ce se zvati "Microsoft Audio" :banghead:

silicon science
15-04-2010, 01:48 PM
Na kraju ce se zvati "Microsoft Audio" :banghead:

A Dieter Meier je veselo smejulji kroz brke na nekom tropskom ostrvu koje je kupio i peva La Habanera :wink::)

Bitch
16-04-2010, 12:28 PM
ne znam, moze ovaj potez da bude skroz nesto drugo. Ako pogledamo, AVID najvise gadja post pro trziste, i tu vec drzi dobar primat (ako gledamo film mixing). Jedini pravi konkurenti su mu Pyramix i Nuendo. Oni uglavnom koriste ili System 5 ili nesto slicno za kontrolu. E sad, da im najveci konkurent kupi control surface proizvodjaca.... to mi mirise samo na to da ce lagano da ubijaju support za te spravice i eto trzisnog monopola :) ostade onda samo Mackie Control, ili ajde - Ramsec i IDcontroller, ali opet su to manje konzole.... eventualno SmartAV ARC......

...setite se kako je Digi lagano ubijao support za Prism sound i Apogee.... ovo je mega potez, samo da vidimo na cemu ce da se zavrsi za koji mesec :wink:

pozZ

Bockie
16-04-2010, 01:27 PM
Moritz...? Uja... Gde siiii... Moritzeeee...

:D