Log in

View Full Version : Koji synth za hip hop ??

ugljesa
09-04-2010, 08:16 PM
Naravno svako parce hardwera je dobro bilo za hip hop bilo za neki drugu vrstu muzike,ali po vama sta mislite koji synth najbolje pase za hip hop i sta hip hop producenti najvise koriste ??

Po meni najisplativiji je Yamaha Motif.Koliko vidim prosto svaki producent koji se bavi hip hop-om ga ima ..

http://www.youtube.com/watch?v=6AH3ok5GH98

silicon science
10-04-2010, 09:45 AM
Naravno svako parce hardwera je dobro bilo za hip hop bilo za neki drugu vrstu muzike,ali po vama sta mislite koji synth najbolje pase za hip hop i sta hip hop producenti najvise koriste ??

Po meni najisplativiji je Yamaha Motif.Koliko vidim prosto svaki producent koji se bavi hip hop-om ga ima ..

Koliko sam video i chuo, dosta njih ima SE (Studio electronics), mahom ga koriste za sub bass... Ako imas vishak para onda ga preporuchujem, to ti je analogija sa digitalnom kontrolom. Naravno, Motif i ostala chuda takodje rade posao...

Rhino
10-04-2010, 01:32 PM
roland fantom serije takodje kiks es:)

DzoniPFC
10-04-2010, 01:38 PM
Old school radne stanice:
Roland JV 1080
Korg M1
Korg Trinity

Synthovi:
Moog minimog 8-)
Roland Juno 60

Moderne radne stanice:
Yamaha motiff :wink:
roland fantom, fensi precenjeno sranje. :banghead:

http://www.youtube.com/watch?v=YeSxroKw28o

HeatMan
10-04-2010, 02:23 PM
ako neko zna shta hoce i kako da se sluzi svojim alatom, i jedan vsti mu je dovoljan.

balthazaar
10-04-2010, 04:19 PM

nabavi

F.S.F.H.H.

to je fat synth for hip hop od firme illusions....7 gb najboljih zvukova samo za hip hop...

taj je najbolji...

Da li bi mi mogao reći kakav je to tipični synth zvuk za hip hop?

ja ga ne znam!!

Da me pita? za house, trance ili elektro - mo?da bih znao , ali synth zvuk za hip hop stvarno ne znam koji bi bio...

?alu na stranu....ja da znam - stvarno postoje EMU-ovi moduli Mo Phatt i Planet Phatt koji su imali sempl sadr?aj ?to je stvarno bio biran posebno za hip hop , dance i neki acid jazz fazon...sada čitav taj sadr?aj mo?e? da ima? u besplatnoj EMU-ovoj verziji Proteusa VX...Tako da bih ti najerealnije kao jedini pravi "sint za hip hop" predlozio da skine? ba? taj Proteus VX...

ugljesa
10-04-2010, 06:12 PM
nabavi

F.S.F.H.H.

to je fat synth for hip hop od firme illusions....7 gb najboljih zvukova samo za hip hop...

taj je najbolji...

Da li bi mi mogao reći kakav je to tipični synth zvuk za hip hop?

ja ga ne znam!!

Da me pita? za house, trance ili elektro - mo?da bih znao , ali synth zvuk za hip hop stvarno ne znam koji bi bio...

?alu na stranu....ja da znam - stvarno postoje EMU-ovi moduli Mo Phatt i Planet Phatt koji su imali sempl sadr?aj ?to je stvarno bio biran posebno za hip hop , dance i neki acid jazz fazon...sada čitav taj sadr?aj mo?e? da ima? u besplatnoj EMU-ovoj verziji Proteusa VX...Tako da bih ti najerealnije kao jedini pravi "sint za hip hop" predlozio da skine? ba? taj Proteus VX...

Haha,da video sam za taj tvoj od firme Ilussions da koristi Polow da don :D:rotfl::rotfl::rotfl:..

Hmm,uff nisam bas toliko vest da ti to objasnim.Bolje to da prepustim Heat man ili nekom drugom ko se malo bolje izrazava terminologijom.Znam samo da forsiraju zvukove sa motifa i sa Virusa TI .

balthazaar
10-04-2010, 06:25 PM
Haha,da video sam za taj tvoj od firme Ilussions da koristi Polow da don :D:rotfl::rotfl::rotfl:..

Hmm,uff nisam bas toliko vest da ti to objasnim.Bolje to da prepustim Heat man ili nekom drugom ko se malo bolje izrazava terminologijom.Znam samo da forsiraju zvukove sa motifa i sa Virusa TI .

Imao sam priliku da se igram sa motifom i ni po čemu nisam zaključio da je po bilo čemu bli?i hip hopu od bilo kog hardverskog ili softverskog sinta...!??!?

u hip hop priči to ide tako da par pravih producenata koristi neku spravu - igrom slučaja - i onda gomila vonabija kupuje istu spravu u nadi da će dobiti zvuk tog nekog frajera...tako je i sa MPC, tako je bilo sa Tritonom....ne postoje hip hip "sintovi"...To su mahom zvukovi iz drugih vrsta muzike koji se ubace i hip hop beat...aaajde jedino da ka?emo da je "gangsta whine" neki hip hop sint, ali on je u stvari zvuk iz funk traka...A , danas su to često neki dance preseti...zato je virus i aktuelan za takve bitove...

HeatMan
10-04-2010, 07:05 PM
ma nisu oni u nadi da ce dobiti njegov zvuk.. nego da ce im matrice zvuchati kao njihove...

a ne kapiraju da je sve do ideje.. zvuk je potpuno nebitan u celoj prichi.. pogledash 90% mtv hitova danas.. i hip hop i sve ostalo.. zvuk je ili krsh ili je ok, i nishta vishe..

ideja je bitna. i pare koje guraju singl... chuo sam gomilu novih hip hop stvari koje josh nisu izdate i tachno znam koja ce postati hit a koja ne.. jer se po izvodjachu vidi koju ce najvishe gurati...

a to da li je matru radio timbaland ili neki moka beats nije ni bitno u srbiji...

Rhino
10-04-2010, 07:34 PM
roland fantom, fensi precenjeno sranje. :banghead:

Si ikad procackao istog? Cuh razna misljenja o njemu, al da je sranje prvi put. Nego nebitno, meni se svidja tebi ne... I to je to!

balthazaar
10-04-2010, 07:39 PM
ma nisu oni u nadi da ce dobiti njegov zvuk.. nego da ce im matrice zvuchati kao njihove...

..

Pa, da :)

Jan
10-04-2010, 08:15 PM
Jbm li ga.
Ja stavljam sta stignem...
Sto se tice "zivih" instrumenata koristim East West Platinum Strings, Brass, Choirs, RA...Od klavira koristim Pianoteq i jako retko Old Lady Piano (kontakt banka), od bassova koristim Trilogy i Scarbee MM Amped Bass Kontakt Library, a sto se tice synthova i synth bassova koristim sta stignem i dosta koristim Arturia proizvodem, Omnisphere... Koristim Rob Papen Albino i Blue za leadove u visokim lagama, i koristim Rob Papen Predator ovako...Nexus takodje koristim dosta, Hypersonics 2 , Cult Sampler, Nostalgia...
Ono sto me zanima je da nisam mogo da nadjem dobro zvono hahaha, smesno zvono, crko sam jednom trazio sam zvono svuda i nisam nasao, ovakvo zvono mi treba kao u ovoj pesmi:

http://www.youtube.com/watch?v=W6VsuCddzF4

Sad nek mi neko pomogne gde mogu naci takvo zvono...

Znaci ne treba mi sempl zvona nego zvono kojim mogu da sviram, probao sam sve bell-ove u hYpersonicsu i ne zvuce takvo crkveno...ne znam gde jos da trazim.

silicon science
10-04-2010, 08:18 PM

Znaci ne treba mi sempl zvona nego zvono kojim mogu da sviram, probao sam sve bell-ove u hYpersonicsu i ne zvuce takvo crkveno...ne znam gde jos da trazim.

Probaj sa pichovanjem na gore crkvenog zvona. Neki dobar sempler uzmi, probaj Abletonov, dobices to sto trazis siguran sam. PLus imas ga na piano rolu pa trazi pich. A imas i pitch envelope u okviru tog semplera, pa mozes i da ga iscrtash.

Jan
10-04-2010, 08:21 PM
Probaj sa pichovanjem na gore crkvenog zvona. Neki dobar sempler uzmi, probaj Abletonov, dobices to sto trazis siguran sam. PLus imas ga na piano rolu pa trazi pich.

Znaci mislis da uzmem da nadjem crkveno zvono i da ga turim recimo u kontakt?

silicon science
10-04-2010, 08:23 PM
Znaci mislis da uzmem da nadjem crkveno zvono i da ga turim recimo u kontakt?

Pa mozes i tako, ali ako ti "to ne bude to", onda deff u Ableton i u sempler, imas svu potrebnu kontrolu, i uradices ga zachas :wink: Pa export u wave itd i koristi ga u chemu hoces

Jan
10-04-2010, 08:26 PM
Pa mozes i tako, ali ako ti "to ne bude to", onda deff u Ableton i u sempler, imas svu potrebnu kontrolu, i uradices ga zachas :wink:

Jebi ga nisam nikad instalirao Ableton a malo cu da se smorim da ga instaliram zbog jednog zvona :) hahaha
I onako onda kad mi je trebalo, trazio sam zvono pola sata i reko sebi "Jebes zvono" :)

Al probacu, neam predstavu sta moze Abletonov sempler

silicon science
10-04-2010, 08:27 PM
Jebi ga nisam nikad instalirao Ableton a malo cu da se smorim da ga instaliram zbog jednog zvona :) hahaha
I onako onda kad mi je trebalo, trazio sam zvono pola sata i reko sebi "Jebes zvono" :)

Al probacu, neam predstavu sta moze Abletonov sempler

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/s7Wityxkkjs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/s7Wityxkkjs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

HeatMan
10-04-2010, 11:14 PM
Jbm li ga.
Ja stavljam sta stignem...
Sto se tice "zivih" instrumenata koristim East West Platinum Strings, Brass, Choirs, RA...Od klavira koristim Pianoteq i jako retko Old Lady Piano (kontakt banka), od bassova koristim Trilogy i Scarbee MM Amped Bass Kontakt Library, a sto se tice synthova i synth bassova koristim sta stignem i dosta koristim Arturia proizvodem, Omnisphere... Koristim Rob Papen Albino i Blue za leadove u visokim lagama, i koristim Rob Papen Predator ovako...Nexus takodje koristim dosta, Hypersonics 2 , Cult Sampler, Nostalgia...
Ono sto me zanima je da nisam mogo da nadjem dobro zvono hahaha, smesno zvono, crko sam jednom trazio sam zvono svuda i nisam nasao, ovakvo zvono mi treba kao u ovoj pesmi:

krenuh da ti kucam ovo shto ti je sillicon science rekao.. pa se smorih..

elem, uzmi waves tuner. stavi preko kanala kontakta u kom si loadovao zvono.. nashtimaj ga na C i to je to.. vozi..

mislim, najjednostavnije reshenje..

silicon science
11-04-2010, 12:19 PM
krenuh da ti kucam ovo shto ti je sillicon science rekao.. pa se smorih..

elem, uzmi waves tuner. stavi preko kanala kontakta u kom si loadovao zvono.. nashtimaj ga na C i to je to.. vozi..

mislim, najjednostavnije reshenje..

Ma jasno, ima vishe nachina da dodjes do rezultata. Moze se i FM sintezom, al to je vec domaci zadatak za uraditi... Sempl zvona i melji ga :)

balthazaar
11-04-2010, 02:09 PM
guglonzi...upišeš "church bell audio samples" i imaćeš izbor ogroman ;)

uzgred kad pomenusmo crkvena zvona...da li znate da postoje sada jako skupa i sofisticirane sprave koje se ugrađuju u crkve u kojima možeš da programiraš ili sviraš melodiju zvonjenja i onda to svira na kutijama...u stvari su semplovi - nema pravog zvona...to sam čuo kad sam bio u Tivtu...probudi me jedno jutro melodično zvonjenje :) Posle mi je pričao čovjek što im to održava da je bilo frke jer je zvono zvonilo kad ne treba i sviralo neprikladen melodije u nepriklado vrijeme samo od sebe :) eh...reko...kako bih ga ja dovatio malo...odma bih im cepnuo neko funky zvono, e :) funky bellz :P

darkstar
11-04-2010, 04:58 PM
hm .. jako konfuzno pitanje iskreno :)

Da li je motif za hip-hop. .. Imam motifa. Ako ti meni kazes da li je za rock,ja cu tebi drage volje reci da li je za hop? :) :)

ugljesa
11-04-2010, 05:05 PM
hm .. jako konfuzno pitanje iskreno :)

Da li je motif za hip-hop. .. Imam motifa. Ako ti meni kazes da li je za rock,ja cu tebi drage volje reci da li je za hop? :) :)

Imas motifa damn you !!!!!!!! :):)

Uff tesko pitanje.. :lick:

Btw uvek me tvoj nick Darkstar asocira na Darkchild ..

darkstar
11-04-2010, 05:21 PM
ako imas konkretno pitanje, baci pm., rado cu pomoci ..

balthazaar
11-04-2010, 05:48 PM
Imas motifa damn you !!!!!!!! :):)

.

ni?ta bez motifa....ima ga i jedan moj drug...prosto je srećan čovjek ;) ima motifa, a ne voli hip hop...zamisli!? Ja mislim da ti mora? kupiti motif...motif je spas!

ugljesa
11-04-2010, 06:11 PM
ni?ta bez motifa....ima ga i jedan moj drug...prosto je srećan čovjek ;) ima motifa, a ne voli hip hop...zamisli!? Ja mislim da ti mora? kupiti motif...motif je spas!

Pa moracu kad jednog dana budem nabavio kintu za njega :D.Elem necemo vise sarkasticno i ironicno.

Zakljucak je koliko vidim da ne postoji synth za hip hop ili neki dugi zanr.

.

balthazaar
11-04-2010, 06:26 PM
Pa moracu kad jednog dana budem nabavio kintu za njega :D.Elem necemo vise sarkasticno i ironicno.

.

Pa moram biti malo sarkastičan i ironičan , jer bih ti inače morao reći da postavlja? ona najpočetničkija pitanja na najpočetničkiji način...a ja sam ti fino rekao - ne?to nablji?e "hip hop sintu" su ovi EMU-ovi moduli...tj. nisu sintovi već kolekcije semplova - tj boja koje se u takvoj muzici koriste. Takođe - isto smo ti indirektno rekli da Motif uop?te nije "hip hop sint" i da se uzalud tripuje? na to...podjednako je "hip hop" koliko triton ili fantom ili ne znam ti ja ?ta...

Takođe, lo?e barata? terminom "sint"....kakav sint? određeni preseti mogu biti ?anrovski opredjeljeni, ali "sint" nije ne?to ?to ima ikakve veze sa ?anrovima....sintisajzer je sprava (softverska ili hardverska) koja na određeni način generi?e ton, a duhu kojeg ?anra će? da ga podesi? - to je na tebi....većina sintova bi mogla podjednako dobro da se iskoristi u okorelom narodnjaku do hip hopa, preko muzike za dokumentarni film o pingvinima :)...znači sint svira ono kako mu podesi? ton ili "boju" ?to bi se reklo...

ono ?to tebi očigledno treba su neki sempl pakovi ili preseti za određeni sint...Rop Papen Predator ti ima nekoliko hip hop banki, pa bi to mogao da proba?...

silicon science
11-04-2010, 06:33 PM

.

Ja stvarno ne znam kako neko moze prichati sa tobom a ne biti sarkastichan :rotfl::rotfl::rotfl::wink:

DzoniPFC
11-04-2010, 08:48 PM
Si ikad procackao istog? Cuh razna misljenja o njemu, al da je sranje prvi put. Nego nebitno, meni se svidja tebi ne... I to je to!

:)
ako volis komercijalne drty south / lady gaga /tehno zvukove onda je fantom sprava za tebe...

Rhino
12-04-2010, 01:22 AM
Ne moze on nista bez to znaci? Aha ok ;)

HeatMan
12-04-2010, 01:56 AM
hohoho.. to se zove vatreno krshtenje! :)

http://www.tardis.ed.ac.uk/~kate/images/boy%20eating%20popcorn.jpg

moka
02-09-2010, 06:48 PM
Zvuk zvona za Jan Zoo-a. Na?ao sam ga u Ultra Focus-u, dosta dobro zvuči.

alavuk
03-09-2010, 09:58 AM
usb hiphop (http://www.ultimatesoundbank.com/uviscek1.html) , rompler ali ubitacan , SONiVOX Sampla HipHop , robpapen subboom bass & waldorf largo , sto se tice "hiphop" tj krunk drum kitova modern beats 808 pack ...

Jan
03-09-2010, 11:36 AM
Zvuk zvona za Jan Zoo-a. Na?ao sam ga u Ultra Focus-u, dosta dobro zvuči.

Hvala. Imam ultra focus, ali ga nisam koristio dugo, probacu opet