View Full Version : Maximizer ???
propellerhead
09-04-2010, 12:49 AM
Pozdrav, upravo trebam da veoma povoljno naručim direktno iz USA, povoljno maximizer, oko 50 EURO ko?ta,
radi se o BBE MAXIE SONIC MAXIMIZER MODEL 402 PROCESSOR
ima li neko iskusan da po specifikacijama vidi da li se ovo isplati kupovat, odnosno da li va?i teorija da i jeftiniji hardware je bolje rjesenje od software-a
trenutno za master koristim izotope ozone 4 i t-racks, da li bi dobio bolji efekat sa ovim maximizerom??
pozdrav
evo link od manuala:
http://www.bbesound.com/pdfs/402_manual.pdf
Pa probaj soft varijantu da uopce imas ideju sta taj uredjaj moze a sta ne...
clusterchord
10-04-2010, 02:32 PM
ne kupuj to. software to radi puno bolje. BBE je niko i nista u svijetu masteringa. jeftina roba. bacanje para.
propellerhead
10-04-2010, 03:17 PM
ne kupuj to. software to radi puno bolje. BBE je niko i nista u svijetu masteringa. jeftina roba. bacanje para.
hej druze jbg kasno sam dobio tvoj post, hajde nek svijetli u rack-u ako nista drugo,btw prodace se nekoj diskoteci.,
ne znam sta mu je namjena , pobjedio sam na aukciji 50$ i nije neka para,
hvala u svakom slucaju na odgovoru
propellerhead
10-04-2010, 03:19 PM
hej druze jbg kasno sam dobio tvoj post, hajde nek svijetli u rack-u ako nista drugo,btw prodace se nekoj diskoteci.,
hvala u svakom slucaju na odgovoru,
p.s.
sta mi savjetujem za master,ja koristim inace real time master jer radim 90% stvari u reason 4.2.0., koliko sam do sada imao iskustva odlican mu je master engine, jer imam odmah prilikom samo aranziranja masterizovan zvuk o mogu omah slusati master u toku rada,
a za specificne slucajeve kada imam gotov wave, koristim t-racks i izotope ozone, imako vise volim t-racks, daje topliji master
pozdrav
alfom
10-04-2010, 03:21 PM
Namjena mu je da ostane? brez 50 USD :D
propellerhead
10-04-2010, 03:26 PM
Namjena mu je da ostane? brez 50 USD :D
:):)
barem je star 15 god., pa mi to daje nadu hehe
pozdrav za MG
balthazaar
10-04-2010, 04:09 PM
da li važi teorija da i jeftiniji hardware je bolje rjesenje od software-a
[/url]
e, moj prika...kad vjeruješ u te teorije - ja bih ti preporučio da od sad pa do kraja vremena koristiš taj što si kupio u nadi da ćeš za 50 kinti dobiti bolje rešenje od softvera...
ovim bi možda i dobio :)
http://www.bhphotovideo.com/c/product/379158-REG/Tube_Tech_SMC2BM_SMC_2BM_Stereo_Mastering.html
ali to zadovoljstvo ne košta 50 evra ;)
propellerhead
10-04-2010, 05:41 PM
e, moj prika...kad vjeruje? u te teorije - ja bih ti preporučio da od sad pa do kraja vremena koristi? taj ?to si kupio u nadi da će? za 50 kinti dobiti bolje re?enje od softvera...
ovim bi mo?da i dobio :)
http://www.bhphotovideo.com/c/product/379158-REG/Tube_Tech_SMC2BM_SMC_2BM_Stereo_Mastering.html
ali to zadovoljstvo ne ko?ta 50 evra ;)
prejeftina sprava:rotfl::rotfl:
propellerhead
10-04-2010, 05:50 PM
e, moj prika...kad vjeruješ u te teorije - ja bih ti preporučio da od sad pa do kraja vremena koristiš taj što si kupio u nadi da ćeš za 50 kinti dobiti bolje rešenje od softvera...
ovim bi možda i dobio :)
ali to zadovoljstvo ne košta 50 evra ;)
sta mislis o T.C. electronic finalizeru?vrijedil taj novac
balthazaar
10-04-2010, 05:58 PM
pojma nemam...iskreno da ti kažem :) Čujao sam i da ga pljuju i da ga hvale....
šta ti fali izotpe ozonu koji koristiš?!
propellerhead
10-04-2010, 06:31 PM
pojma nemam...iskreno da ti ka?em :) Čujao sam i da ga pljuju i da ga hvale....
?ta ti fali izotpe ozonu koji koristi??!
ma ne fali nista ozonu al bih volio u rack-u da imam nesto za tu svrhu, :) , malo sam citao od ovog manual ob je san kao loudnes,reze harmonike i propusta zeljeni band, to je to, ne radi nikakve kompresije i sl..
clusterchord
10-04-2010, 08:40 PM
u odnosu na danasnje plugove , i Finalizer je smece. makar je nekad bio najbolje sto smo imali (ili mogli kupiti u ovoj nasoj zabiti).
za hard limiting, kompresiju, i saturaciju, u profesionalnom masteringu, analog hardver apsolutno caruje. ali ne igracke od 50 eura, vec od 3 do 5 somova komad. naprimjer pendulum audio, crane song stc8, gml itd. sofwer se koristi na samom kraju samo za fino nastelavanje max vrijednosti (ceiling), u desetinkama dB-a. ali sam radi vrlo malu ili gotovo nikakvu gain redukciju.
meni software super za demose, za rad za televiziju, reklame, gdje moras bit uzasno brz, i nemas budget. tako i ja radim, 90% toga masteriram sam na plugove, a ostalo sto je ajmo rec A produkcija, ili ima takav bud?et, ?aljem nekome ko zna posao, na high end analog mastering.
najeftinija analog sprava koju cesto spominju da do umjerenih vrijednosti gain reductiona (recimo do 5dB) radi jako dobro i transparentno, i bolje od uobicajenih plugova, jest Aphex Dominator II. multiband limiter. rabljen je oko 300 do 400 dolara.
nisam ga koristio ali imam trenutno tu neke druge Aphexove sprave, i to je *ebeno transparentan dizajn. nepravedno zapostavljen.
alfom
10-04-2010, 09:44 PM
@ clusterchord
Usput :
a ?ta mi mo?e? reći o TC : http://www.tcelectronic.com/FinalizerExpress.asp
po?to sam mu?terija već neko vrijeme? :)
propellerhead
11-04-2010, 12:47 PM
u odnosu na danasnje plugove , i Finalizer je smece. makar je nekad bio najbolje sto smo imali (ili mogli kupiti u ovoj nasoj zabiti).
za hard limiting, kompresiju, i saturaciju, u profesionalnom masteringu, analog hardver apsolutno caruje. ali ne igracke od 50 eura, vec od 3 do 5 somova komad. naprimjer pendulum audio, crane song stc8, gml itd. sofwer se koristi na samom kraju samo za fino nastelavanje max vrijednosti (ceiling), u desetinkama dB-a. ali sam radi vrlo malu ili gotovo nikakvu gain redukciju.
meni software super za demose, za rad za televiziju, reklame, gdje moras bit uzasno brz, i nemas budget. tako i ja radim, 90% toga masteriram sam na plugove, a ostalo sto je ajmo rec A produkcija, ili ima takav bud?et, ?aljem nekome ko zna posao, na high end analog mastering.
najeftinija analog sprava koju cesto spominju da do umjerenih vrijednosti gain reductiona (recimo do 5dB) radi jako dobro i transparentno, i bolje od uobicajenih plugova, jest Aphex Dominator II. multiband limiter. rabljen je oko 300 do 400 dolara.
nisam ga koristio ali imam trenutno tu neke druge Aphexove sprave, i to je *ebeno transparentan dizajn. nepravedno zapostavljen.
evo naručio sam Aphex Dominator 2,nasao sam veoma povoljno, pa da vidimo kako radi posao, ako ne budem zadovoljan ti ces biti kriv,hehe pozz:rotfl::rotfl:
DzoniPFC
11-04-2010, 01:01 PM
http://www.gearslutz.com/board/high-end/61607-opinions-about-aphex-dominator-ii-model720.html
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.