View Full Version : Polovan vs nov synth kupovina
Goran B
06-04-2010, 10:58 PM
Pozdrav svima.
Planiram kupovinu jo? jedne klavijature u neko bli?e vrijeme.
Oti?ao sam u nekoliko prodavnica i probao dosta aktuelnih modela priznatih proizvođača.
Takođe sam dosta proveo vremena na internetu, čitajući recenzije, gledao razne video klipove mogućnosti i td.
Međutim, za neki pristojan novac mo?e da se kupi i dobra polovna klavijatura.
Mene trenutno interesuje Korg Triton Studio (61) i nekako mi se sve čini da mo?da nije lo?e da pazarim ovu spravu u odličnom stanju negu neku Le varijanatu novih ma?ina tipa: Roland Juno G, Korg M50, Kurzweil PC3 LE6...
?ta vi mislite o ovoj ideji, da li se isplati uzeti polovan flagship synth ili neku novu Le varijantu?
Hvala svima unaprijed.
on Lord
06-04-2010, 11:43 PM
Ja sam pre nekih godinu i nesto, skoro 2, uzeo Korg Tr, nov. Prosle godine na leto naleteo mi Triton Classic, za duplo manje para nego sto sam dao za Tr, i sad se spremam da prodam Tr jer mi nicemu ne sluzi, Triton sve radi mnogostruko bolje odTr-a.
Po mom misljenju (odmah znam da ce se mnogi mozda nece sloziti) bolje XP nego Juno (G, D, Di sta god ili kako vec), bolje Triton Classic/Studio/Extreme nego M50/Tr/Le, i bolje Motif Classic nego Mo/MM ili sta vec imaju u ponudi... Kurz zaobilazim, ne poznajem teren, probao sam 161 i ne svidja mi se, to je sve...
Goran B
06-04-2010, 11:52 PM
Ja trenutno imam Motif-a classic i pored svih novijih sprava i dalje mi se veoma sviđa kako radi. Meni lično se više sviđa Triton Studio nego M50, iako je u M50 nova sinteza preuzeta sa M3. Triton Studio ima odlični tipku, odlične mogućnosti i za današnje potrebe muzičke produkcije. Na kraju poenta je izvući ljepotu iz samog instrumenta.
nikolicdn
07-04-2010, 01:40 AM
Ja trenutno imam Motif-a classic i pored svih novijih sprava i dalje mi se veoma sviđa kako radi. Meni lično se vi?e sviđa Triton Studio nego M50, iako je u M50 nova sinteza preuzeta sa M3. Triton Studio ima odlični tipku, odlične mogućnosti i za dana?nje potrebe muzičke produkcije. Na kraju poenta je izvući ljepotu iz samog instrumenta.
u svakom sluchaju je bolje uzeti ozbiljniju polovnu spravu, nego low-budget varijantu a novu, naravno ako im se mogucnosti poklapaju, jer ce u svemu tome sto obe rade sigurno bolji rezultat dati ona koja je bila TOP model nego ova koja je, iako nova, Light Ed.
Goran B
07-04-2010, 10:27 AM
u svakom sluchaju je bolje uzeti ozbiljniju polovnu spravu, nego low-budget varijantu a novu, naravno ako im se mogucnosti poklapaju, jer ce u svemu tome sto obe rade sigurno bolji rezultat dati ona koja je bila TOP model nego ova koja je, iako nova, Light Ed.
U većini slučajeva i meni se čini da je tako.
darkstar
07-04-2010, 07:00 PM
Po mom misljenju (odmah znam da ce se mnogi mozda nece sloziti) bolje XP nego Juno (G, D, Di sta god ili kako vec), bolje Triton Classic/Studio/Extreme nego M50/Tr/Le, i bolje Motif Classic nego Mo/MM ili sta vec imaju u ponudi... e...
Ko se nece sloziti sa tobom i zasto ? :)
on Lord
08-04-2010, 10:19 AM
Pa ima onih koji veruju da je bolje uzeti novu spravu nego polovnu od pre 10 ili 20 godina, i to donekle mozda ima smisla, ali ja ne mislim tako. A ima i onih (ne na ovom forumu) koji su ubedjeni da je njihov MM bolji od mog tritona (mozda i jeste, ali ja ne mislim tako). A uvek ima i onih koji vole da se prave pametni i prave problem bez problema (ne pokazujem prstom ni na koga, ali, slozicete se svi, desavalo se...). Samo sam hteo da se ogradim u startu :)
tukoje
08-04-2010, 07:47 PM
Tako sam i ja razmišljao, pa kupio TR, reku novo je novo. Moj glas za polovni stariji synt, Studio ili Extreme zavisi šta nađeš i za koliko novca.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.