Log in

View Full Version : Prstom udubljena membrana na monitorima

vlaad
06-04-2010, 10:12 AM
Juče sam zapazio za da mi je sredina membrane (onaj srednji ispupčeni dio bas membrane) udubljen, što je (ne)djelo uboda dječjeg prsta u istraživanju okoline.
E sad, znam da (tuđu) djecu nisam trebao puštati u blizinu opreme, ali to mi sad ne pomaže. U pitanju su monitori Krk RP5.
Pokušao sam da puštam neke basove i subkick zvukove ne bih li rastresao membranu, ali nema efekta.
Da li neko ima ideju šta s tim?

boggy
06-04-2010, 10:23 AM
Juče sam zapazio za da mi je sredina membrane (onaj srednji ispupčeni dio bas membrane) udubljen, što je (ne)djelo uboda dječjeg prsta u istraživanju okoline.
E sad, znam da (tuđu) djecu nisam trebao puštati u blizinu opreme, ali to mi sad ne pomaže. U pitanju su monitori Krk RP5.
Pokušao sam da puštam neke basove i subkick zvukove ne bih li rastresao membranu, ali nema efekta.
Da li neko ima ideju šta s tim?

Usisivac za prasinu, po mogucstvu sa regulacijom, na maloj snazi prvo, nasloniti cev na dust cap (tako se zove to sto je udubljeno) i pokusati formiranje potpritiska.. koji bi trebao izvuci dust cap napolje.
Treba biti vrlo pazljiv da se ne napravi gori problem od ovog kozmetickog

drugih nacina nema bez skidanja dust-capa

pozdrav

bogi

vlaad
06-04-2010, 10:47 AM
Da, upravo sam maloprije pokušavao to i nije mi išlo sa mojim usisivačem. Moraću da posudim neki jači, samo da ne iščupam čitavu membranu...

DADDY Z
06-04-2010, 10:52 AM
a da li si primetio neku promenu u zvuku ili to radiš samo zbog kozmetike?

Zoran Dejanovic
06-04-2010, 11:23 AM
Na cev ususivača stavi onaj najuži usisnik, pa još dodatno smanji otvor prstom, pa onda kreni ubazrivo. Neka ti neko asistira u pojačavnaju snage usisivača, a ti obazrivo drži usisnik kod udubljenja. I ja sam imao takvo "istraživanje" zvučnika... pa sam uspeo da ih "oporavim". A klinka - komšinica umalo da strada! Mada, da se mama prijavila da odmazda bude nad njom - oprostio bih maleckoj :-)

vlaad
06-04-2010, 12:22 PM
Bogami Krk ga je napravio baš solidno: pokušavah sa 2 usisivača i ni makac. Moram da nađem neki kirbi/zepter, nešto iz gornje klase.
Na svu sreću nema promjene u zvuku, za sada...

boggy
06-04-2010, 01:18 PM
Ako nista ne uspes probaj kod:

Sini?a Rankov
"SineVoice", Zemun
+381641108171
+381113163467

mada... ako nemas zvucnih problema.. bolje je ostaviti tako kako jeste... svaki drugi zahvat moze promeniti stanje zvucnika.

pozdrav

bogi

alen
06-04-2010, 01:43 PM
Probaj i staru foru sa najlonom za pecanje ili nesto slicno i super lepkom.kapni jako malu kap na vrh najlona i zalepi za sredinu ulubljenog dela pa za lapo minuta,minut lagano ga probaj izvuci ali pridrzavaj membranu da je celu ne povlacis.meni je uspelo par puta tako...

vlaad
06-04-2010, 05:02 PM
Ok, hvala svima na savjetima. Probaću još par puta sa usisivačem, a ovo sa ljepilom ostavljam kao krajnju soluciju :)

Shot
06-04-2010, 05:07 PM
duck tape!
ali mala trakica jer ne zelis da se previse povrsine zaljepi za karton
izvlaci ga 100% ali je pipav posao poslje ju odljepiti bez posljedica

vlaad
06-04-2010, 05:32 PM
Najnoviji update: uspio uz pomoć izolir trake i to jedva. Izgleda da je bilo presudno vući traku ne diraktno prema van, već prema dole i nekako je uspjelo.