View Full Version : setup
cao, nov sam na forumu i imam jedno pitanje za iskusnije. naime bavim se produkcijom elektronske muzike, tacnije microhouse-a, deep house-a. radim u ablet live 8.0.1, bez eksternog hardvera tj. samo na racunaru. poslednjih mesec dana sam razmisljao o nabavljanju neke opreme ali postepeno, jedno po jedno. zamolio bih neke od vas koji se razumete u opremu za ovakav tip produkcije, da mi preporucite od cega bih morao da krenem? da li su to sintisajzeri, muzicka karta, sempler, mixer ili sta vec? ja sam za uzimanje najpotrebnijeg, posto se ne bi razbacivao novcem. krenuo bih i od polovnih stvari, kako bih se malo uvezbao i stekao neko iskustvo sa tim instrumentima! ukoliko neko od vas poseduje takve instrumente a prodaje ih neka ostavi ponudu na mladenovicnenad88@gmail.com! unapred hvala
Mika Technika
01-04-2010, 04:48 PM
prvo kupis muzicku kartu, i monitore, a kada to uzmes, mislim da ti nece nista vise ni trebati, ali ako budes hteo jos nesta, javi se tada
a koju bi muzicku kartu trebao da uzmem, i kolika je njena cena,ako znate? ja bi hteo da uzmem polovan sintisajzer, ne preveliki, ali da mi zavrsava posao. I tu bi trazio neku preporuku? pored synta bi i neki mixer, koji bi kasnije koristio za live act? hvala
DaBear
02-04-2010, 08:12 AM
cao, nov sam na forumu i imam jedno pitanje za iskusnije. naime bavim se produkcijom elektronske muzike, tacnije microhouse-a, deep house-a. radim u ablet live 8.0.1, bez eksternog hardvera tj. samo na racunaru. poslednjih mesec dana sam razmisljao o nabavljanju neke opreme ali postepeno, jedno po jedno. zamolio bih neke od vas koji se razumete u opremu za ovakav tip produkcije, da mi preporucite od cega bih morao da krenem? da li su to sintisajzeri, muzicka karta, sempler, mixer ili sta vec? ja sam za uzimanje najpotrebnijeg, posto se ne bi razbacivao novcem. krenuo bih i od polovnih stvari, kako bih se malo uvezbao i stekao neko iskustvo sa tim instrumentima! ukoliko neko od vas poseduje takve instrumente a prodaje ih neka ostavi ponudu na mladenovicnenad88@gmail.com! unapred hvala
ako ti vec Live radi na tom kompjuteru, onda ti vise NISTA NE TREBA ZA SAD! Dok potpuno ne ovladas software-om i ne naucis sta sve moze da radi (ima tu svega,,i efekata i sinteva i bubnjeva..nista ti ne treba)..
Pa kad pesme pocnu vec da ti lice na one koje se vrte po klubovima, ili cak zazvuce bolje od njih...ONDA razmisljaj o necemu novom.
Mika Technika
02-04-2010, 11:53 PM
a koju bi muzicku kartu trebao da uzmem, i kolika je njena cena,ako znate? ja bi hteo da uzmem polovan sintisajzer, ne preveliki, ali da mi zavrsava posao. I tu bi trazio neku preporuku? pored synta bi i neki mixer, koji bi kasnije koristio za live act? hvala
mozes poslusati i DaBear-ov savet, ali ako hoces muzicku kartu(a nju treba imati koliko god mozes bolju), vidi koliko kesha imas pa trazi u tom cenovnom rangu, ali bolje uzmi monitore pre nego synth, to ti je moja topla preporuka. a kada sve to zumes, onda vidi sta i kako kasnije.
uzmi za pochetak m-audio audiophile 24/96
integrisane previshe lazhu i iznenadicesh se koliko drugachije mjuz zvuchi i sa najjeftinijom "profi" karticom iliti navedenim audiofilom.
za monitore (kao shto ce ti i svi drugi reci) nemoj shtedeti jer ti je to glavni tool
ali ono shto je dabear rekao stoji - prvo nauchi mjuz shto bolje mozhesh da radish, pa tek kada si zadovoljan time se brechi u produkciju
jel to audio karta na USB i kolika je njena cena? radim na lap topu, pa zbog toga pitam,drugacija mi ne bi odgovarala. monitori su mi zasad preskupi, radim na zvucnicima od muzickog stuba 2x100w music power,2x40w rps,ne znam koliko je to dobro?
milos
04-04-2010, 09:33 AM
EMu 0202 USB
AKAI APC40
Mika Technika
04-04-2010, 02:05 PM
monitori su mi zasad preskupi, radim na zvucnicima od muzickog stuba 2x100w music power,2x40w rps,ne znam koliko je to dobro?
ne valja ti to nikako, dzaba ti kartica pored toga
Ako nemash za neke bolje monitore,moja preporuka su Tapco S-5 u toj nizhoj kategoriji,imao sam ih,i mnoge stvari mixao na njima i odlichno su se pokazali.
A neshto skuplje,recimo Adam Audio A7. :D
Uzdravlje!
hvala svima na savetima. jel mogu te monitore 'tapco s-5' polovne da nadjem negde? i kolike su cene ovih audio karta, koje ste mi preporucili? nemam net, pa ne mogu da guglam.
silicon science
04-04-2010, 07:17 PM
hvala svima na savetima. jel mogu te monitore 'tapco s-5' polovne da nadjem negde? i kolike su cene ovih audio karta, koje ste mi preporucili? nemam net, pa ne mogu da guglam.
:shock::shock::confused::confused::confused::shock ::shock:
Verovatno je na mobu chovek... :)
HeatMan
05-04-2010, 11:20 PM
to me podseti iz nekog razloga na caletov problem.. kad mu se ispishe na ekranu neshto u fazonu "molim vas konektujte ekran" na unixu..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.