Log in

View Full Version : Roland GAIA SH-01

Mika Technika
31-03-2010, 01:38 PM
http://www.roland.com/products/en/SH-01/

http://www.roland.com/video/page.cfm?vid=25055794&page=1

http://www.roland.com/products/en/SH-01/images/top_M.jpg

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/lmVu8NGDbr0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/lmVu8NGDbr0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

silicon science
31-03-2010, 02:04 PM
Nadam se da ta pesma sto ide na drugom videu nije uradjena sa ovom spravom, jer je u tom sluchaju smesno :shock::shock: Massive ga jede za brekfas'
Edit:
<object width="853" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mH98gRTvI2M&hl=en_US&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mH98gRTvI2M&hl=en_US&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="853" height="505"></embed></object>

Filter mu je bulja totalna, ako sam dobro skontao ima 64 preseta, i 64-usera hahahahahaa
Jadni pokvareni SH sto-kechevi se garant prevrcu u smezuranim gig-begovima na groblju sintisajzera :cry::cry:

Mika Technika
31-03-2010, 02:10 PM
ima malo vise o soundu u njihovim video snimcima na sajtu

silicon science
31-03-2010, 02:13 PM
ima malo vise o soundu u njihovim video snimcima na sajtu

Ma evo sad sam poslusao... katastrofy sto se mene tiche. Mali Blofeld mu lupa shamare :) Ovo je total vst zvuk (i to onaj od pre 7 godina) plus dobar kontroler. Al za 570 Pounds eeee. :banghead:

DaBear
31-03-2010, 02:40 PM
samo preprodaju jedno isto pod drugim imenom...
Soft synths rule !
(BTW, ja prodao moj SH101 prosle nedelje za ?300 i Roland MKS70 sa programerom PG800 za ?700. I nije mi zao....uopste! Oba u mega stanju.)

Mika Technika
31-03-2010, 04:51 PM
samo preprodaju jedno isto pod drugim imenom...
Soft synths rule !
(BTW, ja prodao moj SH101 prosle nedelje za ?300 i Roland MKS70 sa programerom PG800 za ?700. I nije mi zao....uopste! Oba u mega stanju.)

istina, nema vise ono sto je nekada bilo, i nece vise ni biti, sad se vise ne utrkuju da bude kvalitet vec kvantitet, i sve je isto

silicon science
31-03-2010, 06:59 PM
istina, nema vise ono sto je nekada bilo, i nece vise ni biti, sad se vise ne utrkuju da bude kvalitet vec kvantitet, i sve je isto

Istina. I sto reche DaBear, samo se vrti kod napisan pre 5 godina :rotfl::banghead:
A da soft sint rula, rula on na reklamama. Al ok, ti to mozes da kazes, jer si:
1. Svirao za zivota sintove (i hard i softy)
2. Radis posao gde je vreme novac (to moramo da ti verujemo na rech, a verujemo)

Reklamiranje soft sintova na prichu da je vreme novac i da danas moras da si u mogucnosti da brzo uradis je bez veze. Koliko "potrosacha" soft sintova zbilja "isplacuje" taj benefit? Jako malo. A kroz prichu "brzo" i "lova" se nekontrolisano utiche (podsvesno, naravno) na ljudske mozgove, da ce za 5 godina sve morati brzo i odma, ili nece valjati ili zadovoljavati. Odoh sad u sociolopatologiju al iima smisla to spomenuti...:rolleyes:
Sto se tiche teme, meni je nepojmljivo da jedan Roland napravi u isto vreme jedan V-piano (koji je bas pomak unapred u modelovanju), i GAIA, koji je smesan :shock::shock: Uostalom, teznja da se emulira sve sto se moze emulirati je sumanuta, i povlachi za sobom niz antropoloskih poremecaja. Tu su soft synths jos i najmanji problem. Setih se priche iz filma "Singles" kad lik ide kod gradonacelnika noseci super plan o super vozu koji ce da resi problem guzve u saobracaju i bla bla, a gradonachelnik ga odbije uz rechenicu: People just love their car :wink::)

Moritz
31-03-2010, 08:25 PM
Prosao sam pored njega na sajmu , stao da probam i kako sam stavio slusalice tako sam brze bolje i skinuo polse samao jednog odsviranog tona .....mlacenje prazne slame :banghead: .
Istini za volju Waldorf je za mene davno proslo vreme, jedino ih postujem zbog stare slave ali ova svinjarija sa Blofeldom i potpunim zajebavanjem vernih klijenata je kap koja je prelila casu, stand na sajmu im je bio jedan budzak sa 2,5 Blofelda i jednim iMac i jednim el. klavirom koji je totales sranje .....nemam reci, toliko price a tako malo dela.

John Bowen Solaris sint jos jedna prevara, 4 puta sam dolazio na stand da ga probam i sva 4 puta sint je bio ubagovan sa gomilom hijeroglifa na displeju!!!!! :shock:...5 put sam samo prolazio i tada je sam Bowen drkao po njemu pa sam uspeo da cujem neki zvuk...sramota za spravu koje kosta preko 3k ....muka mi je od novih sintova. Solaris je delio stand sa Moog-om i RadikalTachnologies ( ciji me je novi sint accelerator oduvao iako je imao samo 6 preseta jer covek nije stigao da napravi vise :grin: , prvi put da digitalni sint moze da stane na crtu sa analogijom, ne kazem da je isto ali ovakav analog feel nikada nisam cuo na digitaliji)

Sintovi su se nekada "pravili" a danas se proizvode.

Mika Technika
31-03-2010, 08:30 PM
muka mi je od novih sintova
!!!!!!!!!!!!

sintovi su se nekada "pravili" a danas se proizvode.
!!!!!!!!!!!!

DaBear
31-03-2010, 08:55 PM
Istina. I sto reche DaBear, samo se vrti kod napisan pre 5 godina :rotfl::banghead:
A da soft sint rula, rula on na reklamama. Al ok, ti to mozes da kazes, jer si:
1. Svirao za zivota sintove (i hard i softy)
2. Radis posao gde je vreme novac (to moramo da ti verujemo na rech, a verujemo)

Reklamiranje soft sintova na prichu da je vreme novac i da danas moras da si u mogucnosti da brzo uradis je bez veze. Koliko "potrosacha" soft sintova zbilja "isplacuje" taj benefit? Jako malo. A kroz prichu "brzo" i "lova" se nekontrolisano utiche (podsvesno, naravno) na ljudske mozgove, da ce za 5 godina sve morati brzo i odma, ili nece valjati ili zadovoljavati. Odoh sad u sociolopatologiju al iima smisla to spomenuti...:rolleyes:
Sto se tiche teme, meni je nepojmljivo da jedan Roland napravi u isto vreme jedan V-piano (koji je bas pomak unapred u modelovanju), i GAIA, koji je smesan :shock::shock: Uostalom, teznja da emulira sve sto se moze emulirati je sumanuta, i povlachi za sobom niz antropoloskih poremecaja. Tu su soft synths jos i najmanji problem. Setih se priche iz filma "Singles" kad lik ide kod gradonacelnika noseci super plan o super vozu koji ce da resi problem guzve u saobracaju i bla bla, a gradonachelnik ga odbije uz rechenicu: People just love their car :wink::)

ma nije toliko "brzina / biznis / lova.." Na pr. radis neki elektro - sa soft sintom mozes da automatizujes i izprogramis kojesta ! Otvaranja / zatvaranja envelopa / filtera itd itd...sa SH-101 nemozes !! Pa i ako nekako nabodes "uzivo" ako treba nesto da se promeni, moras sve opet i nije isto..

nema memorija na starim spravama...(mnogo vazno!) itd itd..

izbor je ogroman, funkcionalnije je, brze...uvek u stimu itd itd...

svojevremeno smo se smejali kad neko dodje i vidi "vintage analog" synth, i kad odvrne rezonancu - patosira se !! "Jaoooo sto je dobro !!!!"

Mika Technika
01-04-2010, 02:44 PM
napravis mu midi, i onda i on to moze :grin:

clusterchord
06-04-2010, 01:30 AM
nije sasvim točno ... znam o cemu daBear govori.. nemos sa midi konverterom si ogranicen rezolucijom kontrolera (0 - 127) daklem "stepping", i onim sto sint uopce prima.. i brzina odziva nije trenutna.

daklem u startu, na jedan SH-101, po tvornickim postavkama, mozes samo da udjes sa note on/off, i pitch bend, i portamento ako ti midi-cv to podrzava (kao npr kenton pro solo itd.)

medjutim s jednom stvari se nebi slozio: naime, koji ce ti k... memorija na SH-101, . napravim na njemu, ili minimoogu i slicnim jednostavnim stravama sound koji ocu, i ponovim ga, za otprilike 10 sekundi. i svako drugi, ko ima s njime iskustva koju godinu, brate vozis odma' ko iz p.... 8-)

a sto se tice automatizacije analogije, donedavno je to bilo tocno. apsolutno nije se moglo usporediti to sto mozes automatizitati na VSTi u odnosu na analogijiu, osim ako ne "odsviras" potove sam za vrijeme performanca.

e pa sad se to izmjenilo. napravili su sistem gdje sa audio signalom, daklem u jedan sample rezolucija, trenutni odziv, i ulltra smooth glajdanje.. kontroliras analogiju direktno. zbogom MIDI.

daklem sve moguce audio kontrole unutar DAWa, se salju van i mogu modulirati analg sint.

neda mi se sad tu u detalje, bacite pogled na youtube na motu volta, i na expert sleepers Silent Way plugin. to je za ljude koji cijene i razumiju analogiju je*ena revolucija. ja sam to ovako na brzaka mozda nespretno objasnio, ali treba malo procitat..

http://www.expert-sleepers.co.uk/silentway.html

.
.
.

clusterchord
07-04-2010, 01:50 AM
@clusterchord auuu bas REVOLUCIJA! Jedva cekam da stignem kuci da se pozabavim tematikom.
Aj otvori novu temu da ne smorimo ovu.

i pozdrav svim tvrdim sviracima :da:

dobra ideja , evo prebacit cu ova dva posta tamo..

slowstar
04-08-2010, 03:19 AM
Ali ljudi, jeste li vi ZAISTA, onako natenane probali spravu?
Slusali pod dobrim uslovima?
Probali da "tvikujete" ali onako, ozbiljno, interaktivno?
Ja bih licno (narucio ga doduse) voleo da imam jedno 4 komada tih sintova, posto na zalost nema multitimbralnost onako, u mome arsenalu, jer se jako lepo tvikuje, i to veoma brzo, a kome fali memorija,(mislim na programe) eto mu USB pa nek snima koliko hoce....
Zaista ne mogu da sasvim razumem opsednutost vecine starim, "pravim analognim" sintovima????? Je li to kod starijih "zal za mladost" ili kod mladjih neka vrsta idolopoklonstva? nije mi jasno, zaista, a nije da sam gluv, i jos manje da nemam iskustva, i da ih nisam imao gomilu, od kojih jedan cetvrti na svetu....zivot su mi skratili i Moogovi i Oberheimi, a malo manje doduse i ARP-ovi
Zaista, apelujem da malo vise analiticki slusate stare sintove, i poredite sa novim, ali ne koliko moze da "zalici" - zasto da zalici? zasto da jedan, recimo Audi A8 ili recimo Bentley continental imitira rimsku dvokolicu ili ceze? ne shvatam....
A propos, bio sam skoro na audio - testu, sa mojim usima je (jos uvek) sve u redu, samo da napomenem...
All the best, i mnogo srece sa servisiranjem NIKADA ispravnih analognih dinosaurusa!

alavuk
04-08-2010, 08:27 AM
MC-505 zakon ! nesto mi se i ne svidja ova gaia ...

zadnje sto mi se svidelo od rolanda jeste sh-201 i juno-G ...

DaBear
04-08-2010, 09:20 AM
Ali ljudi, jeste li vi ZAISTA, onako natenane probali spravu?
Slusali pod dobrim uslovima?
Probali da "tvikujete" ali onako, ozbiljno, interaktivno?
Ja bih licno (narucio ga doduse) voleo da imam jedno 4 komada tih sintova, posto na zalost nema multitimbralnost onako, u mome arsenalu, jer se jako lepo tvikuje, i to veoma brzo, a kome fali memorija,(mislim na programe) eto mu USB pa nek snima koliko hoce....
Zaista ne mogu da sasvim razumem opsednutost vecine starim, "pravim analognim" sintovima????? Je li to kod starijih "zal za mladost" ili kod mladjih neka vrsta idolopoklonstva? nije mi jasno, zaista, a nije da sam gluv, i jos manje da nemam iskustva, i da ih nisam imao gomilu, od kojih jedan cetvrti na svetu....zivot su mi skratili i Moogovi i Oberheimi, a malo manje doduse i ARP-ovi
Zaista, apelujem da malo vise analiticki slusate stare sintove, i poredite sa novim, ali ne koliko moze da "zalici" - zasto da zalici? zasto da jedan, recimo Audi A8 ili recimo Bentley continental imitira rimsku dvokolicu ili ceze? ne shvatam....
A propos, bio sam skoro na audio - testu, sa mojim usima je (jos uvek) sve u redu, samo da napomenem...
All the best, i mnogo srece sa servisiranjem NIKADA ispravnih analognih dinosaurusa!

a ja se vec zabrinuo za Slowstara...!!! Nema ga, pa ga nema....