View Full Version : UAD 2 shoping
deluci
29-03-2010, 01:17 PM
Pozdrav drustvo.
Spremam se da kupim UAD 2 SOLO. Pitanje je naravno Flexi ili NEVE.
Solo/Laptop mi je na putu, da li cu moci iskoristiti njene plugove na desktopu? Ako da onda bi mogao uzeti NEVE? Ako ne kakve su preporuke.
Unaprijed hvala.
Bockie
29-03-2010, 02:31 PM
Pa to i nije neko pitanje.
Prosto, Flexi je skuplji i sa njim dobijes pe'sto $ - pa mozes da kupis i Neve i jos ti ostane 150-200$ za jos plagova,moze tu svasta fino da se uzme...
Nevana je "jevtinija" taman koliko tamo dobijes extra i logicno osim samog Neve-ta dobijes pedez' dolara koje mozes da gledas i nista da kupis...
Dakle - "kol'ko para, tol'ko muzike" i to je to...
A solo-laptop je samo za laptop, takav je ulaz, za one slotove kako li se to vec zove,toga nema na kompovima,e sad jedino neki karabudz,ne znam jel ima neki adapteri ili slicno, al ako mene pitas - nemoj. Ovo je brate za jedno, ono za drugo i cao djaci...
Poz'
deluci
29-03-2010, 03:11 PM
Hm, u redu. Samo je stos sto obje kostaju isto :( zato sam i postavio pitanje.
699$ su i jedna i druga, na Flexi je 500$ vouchera, na Neve 100$.
Bockie
29-03-2010, 04:45 PM
mmmda, sad vidim da je tako.
U svakom slucaju evo sta moze za 450$ (http://www.uaudio.com/products/bundles/comp.html) da se nabavi. Uvek ima neki bundle popust i tako... Ja bi isao na flexi u tom slucaju , jer je neve rs88 299$ i osta jos 200$ a ne 100$. Uzmi flexi, pa kupi vaucerom rs88 i imas jos za nesto fino,neki reverb ili nesto...
deluci
30-03-2010, 05:30 AM
Upravo sam procitao, da kada registrujem karte, mogu da ih stavim u istu grupu, tako da cu moci da sherujem pluginove (SUPER). U tom slucaju idem na FLEXI, moze se, kao sto i sam rece, nabaviti nesto fino.
Hvala puno.
zwerdesign
31-03-2010, 01:18 PM
Jedno tehničko pitanje.
Na mome Mac-u imam pci-e x4 i x8 ali full dugacke slotove.
Koliko sam skuzio ove kartice nisu full duzine ali mogu se slobodno utaknuti
u te slotove.
Pa me zanima jeli to točno, ako tko zna?
Bockie
31-03-2010, 02:49 PM
Uh, sad vec ne znam, ja sam na PC, ali UAD kaze:
PCIe should not be confused with PCI or PCI-X. PCIe is not compatible with PCI or PCI-X because it uses a completely different connector. The UAD-1 will ONLY work in PCI and PCI-X slots, and the UAD-1e will ONLY work in PCIe slots.
Imas jos opsirnije na: http://www.uaudio.com/support/uad/pcie.html
Poz'
Treger
31-03-2010, 10:12 PM
Jedno tehničko pitanje.
Na mome Mac-u imam pci-e x4 i x8 ali full dugacke slotove.
Koliko sam skuzio ove kartice nisu full duzine ali mogu se slobodno utaknuti
u te slotove.
Pa me zanima jeli to točno, ako tko zna?
moze nije to problem..
psionic
09-04-2010, 12:50 AM
Samo vi punite dzepove lopurdama kupujuci super-skup software inace nista bolji od prosecnog plug-ina. Mogu da navedem bar deset boljih kompresora od bilo kog uad-ovog. Da nisam prinudjen, ne bih nikada ni jedan njihov plag upotrebio! Mozda neki precision, ali i to moze jevtinije, a bolje. A ko je nekad radio sa analognim spravama, nije mu bas zao sto vise nisu u modi, naprotiv! Glupe krntije koje vazda krce i suste i jos sada i digitalne inkarnacije bez potrebnih kontrola (La2a) ili bez razumljivih podesavanja (fabrik r, c - powercore - jedino reverb mozda vredi... mozda... )... Bolje kintu dati na nesto stvarno potrebno.
A kao slag na lopovsku tortu, svaki put kada se radi update drajvera, potrebno je da se skine nova verzija autorizacije da vide da se neko nije slucajno prosvercovao kroz nalog a da im ne plati vec placenu karticu! Mislim da vise para ulazu u tim koji radi copy protection nego u sam developement :banghead: :banghead: :banghead:
A glupavi SHARC procesori su uzgajani jos u preistorijskom SCOPEu i nisu se nesto bas proslavili... Sem sto je sve to kostalo ko svetog petra kajgana...
Arthur
09-04-2010, 01:54 AM
ne znam šta pričaš ti, ja evo probavo i probavam svako novo govance od VSTa koje izađe, i ponekad se stvarno iznenadim lepo, al uvek se vratim na 1176 i cambridgea, nikad me nisu izneverili. Uvek imam utisak da baš rade ono što piše da rade, skidaju onoliko koliko piše da skidaju. Naročito luda đuska se dešava sa 1176 u nekim extremnim zahtevima na preko 20dB redukcije, tu se javljaju takve lepote od nusproizvoda koje malo ljudi ume da iskoristi.
Bockie
09-04-2010, 02:26 PM
al uvek se vratim na 1176 i cambridgea, nikad me nisu izneverili. Uvek imam utisak da baš rade ono što piše da rade, skidaju onoliko koliko piše da skidaju.
Potpuno se slazem sa cika Arthurom.
Da nisam prinudjen, ne bih nikada ni jedan njihov plag upotrebio!
A sto si prinudjen?! Sta sad, ovi iz UAD-a idu sa puskama i teraju ljude?!
Na suvo gomila plug-in-a radi lepse od UAD-ovih...
Ali u mixu se cuje razlika i tu je bas ono sto Arthur kaze doslo do izrazaja...
L'fart-pur-fartizam! Zasto opljuvati nesto samo zato sto se nije umela naci primena...? Dosta puta se ovde izletalo sa nekim free plugovima koji su "isti kao uad", pa nisu ni blizu...
Ne znam jedino da li je rec o nekoj psiho-drill-hard-brain destructive-hip-trip kakofoniji...? E tu ni jedna sprava ili plug ne pomazu...
Uostalom, UAD i ne mora da kosta velike pare , a za te pare fantasticno radi! A ko hoce Lazu (La2a) u reku, neka plune pare i imace pravi sound!
Vrlo jednostavno....
psionic
09-04-2010, 03:53 PM
Pokusacu sazeto:
Malo sam prso kada sam updateovao driver na UADu jer sam provucen kroz drugi nalog... mislim da vam je jasno o cemu pricam :banghead:
ZASTO KOJ MOJ OPET TREBA DA SE SKINE AUTORIZACIJA ???
A sto se samih plagova tice - ono sto mi vazda smetalo kod nekih sprava tipa la2a je nedostatak detaljnih komandi (mada to onda ne bi bio La2a)... Da li ste videli npr Fab Filter Pro-C ? To je za mene "idealan slucaj" kompresora - Ima graficki prikaz onoga sto kompresuje, tri (3) razlicita odziva, attack od 0 do kolko 'oces - side chain, self side chain... Ma milina jedna. I on ume da "poludi" na velikim redukcijama...
E sad, analogni La2a je napravljen poodavno kada nisu mogli da realizuju analogno toliki atak i tome slicno, a ovi to rekreirali u digitalnoj formi - prvo sto to NIKAD nece biti isto, a drugo, sta ih je kostalo da postave atak i release dugmad ? Pa i jesu, zatim su promenili wallpaper i dobili 1176 :rotfl:
Sad ozbiljno, mogli su da naprave svoj savrseni La2a i da ga i poboljsaju dodavanjem detaljnih komandi, ali oni znaju da su se ljudi godinama uspesno sluzili bas tim kompresorom i da su navikli kako on radi i jednostavno su uradili reprodukciju... OK, lepo, postujem to, ALI ZASTO PLACAM SVE PONOVO AKO SAM VEC DAO PARE ZA KARTICU ?! Sto nisu potrpali sve plagove, stavili cenu i to je to ? Koliko kosta ceo UAD sa svim plagovima ? Preskupo.
Prisiljen sam na uad-a jer ne radim sam i za sebe... Ja licno se bolje snalazim sa modernim digitalnim spravama koje daju da se sve iskontrolise nego sa malo nepredvidivim rimejkovima sporeta i ves masina :)
Sve u svemu, necu da mnogo pljujem uad ikonu, ali stvarno ta njihova autorizacija je pokrenula lavinu besa u meni, a inace sam misljenja da je mnogo stvari u ovom svetu audio produkcije jedno 10000 puta precenjeno! Uad je sa svojom "otvorenom" arhitekturom prilicno na putu precenjenosti - da kupim sve plugove, pa treba mi jedno milion evra... zato sto sam navikao da u mixovanju koristim La2a...
Prica da UAD bolje izadje u mixu donekle stoji jer ipak su dobro oni odradili te efekte, ali to takodje zavisi i od onoga ko radi da ume pravilno da dozira masu kontrole koju pruza jedan Pro-C umesto - skoro fiksnog La2a koji je takav kakav je - dobar - i to je to, zna se gde se stavlja i kraj (spori atak dugacki release...) al' zato ne mo'sh mlogo da se zaebesh...
BTW - mogli su na tom Cambridgeu da malo stave pregledniji displej - opet bih ovde pomenuo FabFilter Pro-Q ekvilajzer...
Eto, a sad mislim da smo otisli off-topik pa necu vise da kudim po UADu, malo sam ipak revoltiran tim upgrejdom... :?
Arthur
10-04-2010, 02:07 AM
izgleda da je tebi rasuđivanje opasno pomućeno činjenicom da si sve ostale pluginove koje si koristio dobio džabe. I tu je kraj analize. Sve je to ok. Ja ne kažem da je la2a bolji. Ja samo kažem da za ono što on meni radi, ja mu nisam našao zamenu. Kao što nisam u soft svetu evo i do dana današnjeg našao zamenu za gate reverb na REV7. I ne mogu da smixam ni jedan jedini doboš bez njega.
google
10-04-2010, 10:33 AM
BTW - mogli su na tom Cambridgeu da malo stave pregledniji displej - opet bih ovde pomenuo FabFilter Pro-Q ekvilajzer... Taj eq je verovatno i jedan od najkorisnijih soft. eq.
Malo sam slusao eq sa Duende, i imao sam utisak da je nesto najtransparentnije sto sam ikad cuo, ali nisam poredio miks sa duende/uad.
psionic
10-04-2010, 11:07 AM
izgleda da je tebi rasuđivanje opasno pomućeno činjenicom da si sve ostale pluginove koje si koristio dobio d?abe. I tu je kraj analize. Sve je to ok. Ja ne ka?em da je la2a bolji. Ja samo ka?em da za ono ?to on meni radi, ja mu nisam na?ao zamenu. Kao ?to nisam u soft svetu evo i do dana dana?njeg na?ao zamenu za gate reverb na REV7. I ne mogu da smixam ni jedan jedini dobo? bez njega.
Zar taj REV7 nije hardverska sprava ?
Ma ok, ti moji dzabe dobijeni pluginovi su mi dali sansu da vidim sta sve ima bez da platim sve... Ipak ja ne zaradjujem dovoljno da mogu da kupim bas sve...
Arthur
11-04-2010, 11:35 AM
tako je, rev7 sam naveo kao primer nečeg što mi samo po sebi radi, kao pojedinačan alat, u svetlu toga da mi fora koju pravi 1176 ne postoji na VST. Jako puno koristim VST, upravo taj FaBfilter Q mi je odnedavno zamenio nažalost bugoviti Eqium, a to mesto u mom arsenalu je apsolutno najčešće korišćen EQ za 80% intervencija preciznog sečenja. Jako često se hvatam i za Oxford EQ, kao zamenu za Cambridgea, bez Lexovih revova ne počinjem mix, Inlfator jako čest alat za budženje nivoa kad moram i sl. Tako da na UAD ne gledam kao na revolucionarno blago i suvo zlato, samo na još jedan paket alata gde sam našao tačno ono što mi treba. Imam ja i Wavesu favorite, RDesser, Rbass ponekad, i od skora jako mnogo voljeni MaxxVolume, odličan kontrolor dinamike.
Arthur
11-04-2010, 11:35 AM
tako je, rev7 sam naveo kao primer nečeg ?to mi samo po sebi radi, kao pojedinačan alat, u svetlu toga da mi fora koju pravi 1176 ne postoji na VST. Jako puno koristim VST, upravo taj FaBfilter Q mi je odnedavno zamenio na?alost bugoviti Eqium, a to mesto u mom arsenalu je apsolutno najče?će kori?ćen EQ za 80% intervencija preciznog sečenja. Jako često se hvatam i za Oxford EQ, kao zamenu za Cambridgea, bez Lexovih revova ne počinjem mix, Inlfator jako čest alat za bud?enje nivoa kad moram i sl. Tako da na UAD ne gledam kao na revolucionarno blago i suvo zlato, samo na jo? jedan paket alata gde sam na?ao tačno ono ?to mi treba. Imam ja i Wavesu favorite, RDesser, Rbass ponekad, i od skora jako mnogo voljeni MaxxVolume, odličan kontrolor dinamike.
darkstar
11-04-2010, 04:53 PM
A jebiga, i sa cubaseom je drkanje sto moras da nosis dongle, i sa scopeom je bilo drkanje sto odluci da moras da upgradujes, a ti nemas vezu sa netom, i motif novi ne moze da ucita semplove bez da nemas svoj flash sa sobom,pa pre svirke svaki put ucitavaj, a ako ga zaboravis nemas farbe za svirku...
To su ti resenja ljudi koji rade u tim kompanijama. Nisu uvek zabavna,ali su takva,ili prihvatis to ili ne...
Ja se nikad nisam naprzio na uad pricu, nemam ga,ali iskreno, nikad nisam ni imao nista protiv njega...ko sto rece artur, radi ko sa cime voli, i to je negde to.
psionic
12-04-2010, 01:22 AM
Ma naravno da ste u pravu, ali eto... I dalje ne znam sta cu, trazi najnovije autorizacije a ja sam kroz nalog samo provucen i dao vaucer - znate vec pricu... Sada treba platiti jer su se dodanti plugovi pojavili na nalogu, a opet, ne bacaju mi se pare jer imam sve sto mi treba...
Stariji driver radi ali posto se u karticu vec ubacio novi firmware, ja sad i dalje imam problema sa nekim plugovima koji su pre radili. Trazi i za njih update autorizacije.
Ako neko zna koji fajl sluzi za upload firmvera u karticu, bio bih zahvalan, jer bi vracanje predhodnog firmwarea makar nateralo plugove koji su radili da opet rade. Naravno ovo je privremeno resenje... Znaci li ovo da cu morati stalno da placam za plugove koji ce se pojavljivati na nalogu povremeno kad hocu update ? :(
deluci
12-04-2010, 07:09 AM
Eto, ja na kraju zavrsih sa 2x SOLO Flexi, cekam znaci sada neke 2 sedmice da to stigne sada. Nekako mi ta kombinacija ispala naisplatnija na kraju.
Ne znam sta da kazem iz gore navedenog, eto jos se nisam dotakao UA plugova, ali ne sumnjam u kvalitetu, sa obzirom na hiljade profesionalnih feedbacka.
Isto tako, sto se free plugova tice, bez njih nema price, mnoooogi odradjuju jako dobar posao, i non stop su u upotrebi pri svakom mixu.
Bas kao sto Arthur gore rece: UAD ne gledam kao na revolucionarno blago i suvo zlato, samo na još jedan paket alata
Bockie
06-05-2010, 04:57 PM
BTW, u maju mesecu -10% na bundle-ove...
http://www.uaudio.com/products/store/index.html
newbieOP
07-05-2010, 08:16 PM
Prije nekoliko mjeseci i ja sam bio u dilemi i do?ao do zaključka da je Flexi najbolja opcija ( ja sam uzimao duo flexi)...
Nakon nekoliko mjeseci kori?tenja mogu samo reći ovo : ne bih mijenjao La2a ni za jedan drugi plug-in i sve pare koje sam ulo?io, da sam samo njega dobio, već bi se isplatile koliko je jednostavan, a radi svoj posao...
A da ne pričam o EMT reverbu i ostalim igračkicama... thumbs up, UAD!
Naravno, ba? kao ?to su ovdje već neki naveli, od svakog alata koristi? pone?to, ali kad nađe? svog favorita koji odgovara tvom uhu i radi ono ?to ?eli? ( i čuje?), to je predobar osjećaj!:)
Bockie
14-05-2010, 02:01 PM
Purchase & Register a New UAD-2 SOLO or UAD-2 SOLO/Laptop DSP Card by June 30th & Get the Helios? Type 69 EQ & Fairchild? 670 Compressor Plug-Ins FREE!
Nove povoljnosti za nove korisnike do kraja juna... vise informacija ovde (http://www.uaudio.com/promo/index.html).
Poz'
d3houseworks
19-05-2010, 10:40 PM
Prije nekoliko mjeseci i ja sam bio u dilemi i do?ao do zaključka da je Flexi najbolja opcija ( ja sam uzimao duo flexi)...
Nakon nekoliko mjeseci kori?tenja mogu samo reći ovo : ne bih mijenjao La2a ni za jedan drugi plug-in i sve pare koje sam ulo?io, da sam samo njega dobio, već bi se isplatile koliko je jednostavan, a radi svoj posao...
A da ne pričam o EMT reverbu i ostalim igračkicama... thumbs up, UAD!
Naravno, ba? kao ?to su ovdje već neki naveli, od svakog alata koristi? pone?to, ali kad nađe? svog favorita koji odgovara tvom uhu i radi ono ?to ?eli? ( i čuje?), to je predobar osjećaj!:)
Istina: imam sve bitno iz UAD-a, kompletan waves, Sony Oxford, od neki dan i Duende, ali brate LA2A je jednostavno magija, posebno za vokale, Oba potenciometra sa onim kljunom na vrh, malo dodatka EQ, najbolje Harrisona ili SSL Channel strip EQ i to je to :)
Bockie
20-05-2010, 11:06 AM
Probajte i 1176LN na vokal! Laza je mrak, ali u zadnje vreme koristim za vokal ovaj, i isto je opasan, drugaciji smek ima...
d3houseworks
22-05-2010, 08:56 PM
preporuči mi neke brojke jer mi se uvijek čini nekako preagresivan za vokal
Bockie
24-05-2010, 11:44 AM
preporuči mi neke brojke jer mi se uvijek čini nekako preagresivan za vokal
Joj sto ja ne volim ovako da... ...aj uzmi lepo spravu pa se igraj,ne mora da se zakrvari kompresija na vokalu,ali namestis da blago limituje...
Pa jeste on malo brzi od Laze (LA2A),ali ima dobar sound,startuj samo, pa se poigraj sa attack i release prvo, ne moras uopste dirati in/out odmah,tek kasnije...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.