Log in

View Full Version : Savjet za kupovinu karte - PreSonus Inspire 1394

MedoMrvica
29-03-2010, 10:04 AM
Namjeravam kupiti PreSonus Inspire 1394.

Ima li ko iskustva sa kartom? Da li je dobar izbor?

Snimao bih akusticnu, elektricnu gitaru, vokal i eventualno bas gitaru.

To bi bila moja prva karta, treba mi nesto da se ucim raditi, a do sad sam uvijek snimao sa on-board kartom.

Svaki savjet je dobrodosao.

Hvala unaprijed. :grin:

Bockie
29-03-2010, 11:25 AM
Presonus ima definitivno top sound u svojoj klasi, odlicni preampi i dobra konverzija. Jedan moj prijatelj je sa ovom karticom pravio vrlo kvalitetne demo-e. Ima na imputima i opcioni analogni limiter, pa ce to u startu olaksati snimanje...

Ima linijski ulaz koji moze da se swicuje na control panelu na gramofon a ima i phono-filter...(verovatno onaj RIAA,nismo probavali...)

Mala zamerkica je sto ima samo mali ulaz za sluske 3,5mm...

Osim toga je bombona, mala latencija,cak i na 96khz je svega 1,5ms sto omogucava sasvim komotan rad i nasnimavanje...

Dobije se i "kilo" software-a,plagova i svasta neceg i to je to...

Poz'

MedoMrvica
29-03-2010, 02:20 PM
E hvala care, kupujem sutra karticu.

Posto nemam firewire konekciju na ploci da li da kupim novu sa firewire ili je dovoljan firewire adapter?

Jos jedno pitanje? Da li ce sad preko Presonusa ici sav zvuk, tj. da li preuzima funkciju zvucne kartice za sve? (mozda je glupo pitanje, al' kad ne znam)

Bockie
29-03-2010, 02:42 PM
Ipak idi na kupovinu fw karte!

Kupis firewire kartu,da ne spizdis puno love moze neka koja ima "VIA" chipset. cca ~ 10e...
E sad, firewire bi bilo najlepse isprobati prvo. U principu presonus nece da pravi problem kao tc i radi sa manje vise svim kartama,ali ipak pokusaj da se konsultujes u pc shop-u gde budes kupovao fw pci kartu, reci za sta ti treba i pitaj za mogucnost zamene karte za drugu "ako nesto ne fercera..."...

Da, Presonus ce biti muzicka karta, i cak preporucujem disable-ovanje eventualno postojeceg integrisanog djubreta u bios-u,cak i pre instalacije nove fw kartice...!

Poz'

MedoMrvica
29-03-2010, 02:54 PM
Odlicno. Kad sutra uzmem karticu, opet cu malo biti dosadan, da pitam kako to da obavim u BIOS-u. Meni se prije par mjeseci i pokvarila integrisana, pa sam ubacio neku shit karticu od 10 evra. Na njeno mjesto sad taman moze doci FW kartica.

I sad se sjetih. Predpostavljam da Presonus moze raditi i sa Cubase SX3 i Cubase 5 normalno? Namjeravam ostati na XP-u.

Hvala puno na odgovorima.

Solozabal
29-03-2010, 03:44 PM
Pokusaj naci FW karticu sa TI (Texas Instruments) chipsetom jer ta potvrđeno radi sa presonus karticama.. U mom slucaju bar nije bilo
nikakvih problema.