View Full Version : RME Babyface
lesha
25-03-2010, 03:32 PM
Novi 22-kanalni High-End USB audio interfejs sa TotalMix FX
http://www.rme-audio.de/en_index.php
http://www.rme-audio.de/images/news_bf_2.jpg
http://www.rme-audio.de/images/news_bf_1.jpg
Skroz zanimljivo...Bash me zanima da li ce taj novi TotalMix FX biti dostupan i za ostale RME korisnike... :D
Necje...Sad sam nashao na RME forumu... :(
kejkz
26-03-2010, 10:11 AM
Sumnjam, posto nema vise DSP resursa na tim chipovima, sve zauzima ruting i monitoring.
Evo,ima par zanimljivih postova... :)
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?pid=38224
euphoric
26-03-2010, 12:37 PM
http://www.rme-audio.de/images/news_bf_2.jpg vs. http://www.sweetwater.com/images/items/350/Duet.jpg
?
kejkz
26-03-2010, 01:45 PM
hehe, super, jos je dakle manji, a ima vise opcija :)
Gledao sam onaj video, lepo i korisno izgleda softver, jedino mi se ne svidja sto je metalik, ali dobro, manje bitna stvar. Jos pre nekoliko godina su dobijali ideje da naprave nesto ovako, kada je izasao prvi fireface, i eto, nije im trebalo mnogo :)
euphoric
26-03-2010, 07:26 PM
hehe, super, jos je dakle manji, a ima vise opcija :)
hehe..ne znam da li je manji, slike nisu iste rezolucije :grin: .. hteo sam samo da naglasim da su konkurencija jedno drugome :wink: ..
kejkz
27-03-2010, 01:37 AM
ok, onda cu proveriti specifikacije. Mislim da RME nudi dosta vise, tako da sumnjam da je cena u istoj ligi. Babyface ce biti oko 600e, a Duet dodje otprilike oko 350 (moze se naci i za jos manje) tako da su samo po velicini u klasi :)
akordeonista
01-11-2011, 03:08 PM
Pitanje u vezi Babyface-a, kako se pali-gasi ova sprava? Samo prikljucivanjem USB kabla ili postoji neko drugo resenje? Konkretno me interesuje sta se desava kada se ugasi racunar posto sam video da na karti i dalje sija neka lampica i ostaje zagrejana, sto znaci da se na gasi sa racunarom. Da li je jedino resenje da se svaki put cupa USB kabal ili postoji neko drugo resenje?
DaBear
01-11-2011, 03:49 PM
Pitanje u vezi Babyface-a, kako se pali-gasi ova sprava? Samo prikljucivanjem USB kabla ili postoji neko drugo resenje? Konkretno me interesuje sta se desava kada se ugasi racunar posto sam video da na karti i dalje sija neka lampica i ostaje zagrejana, sto znaci da se na gasi sa racunarom. Da li je jedino resenje da se svaki put cupa USB kabal ili postoji neko drugo resenje?
evo sta je Administrator sa RME web sajta odgovorio na isto pitanje:
Perfectly fine to be on 24/7. In fact it reduces possible problems on wake up.
Regards
Matthias Carstens
RME
akordeonista
01-11-2011, 04:05 PM
Pretpostavljam da ono 24/7 znaci 24h dnevno, 7 dana u nedelji?! Mada mi to nije bas najlogicnije! Mislim, ne razumem se previse u elektroniku ali kontam da svaki uredjaj koji radi na struju mora nekad i da se "odmori"! A i glupo je da, ako koristis isti racunar za snimanja, administraciju, net, i sl., bude stalno upaljena karta iako ti recimo ne treba sledecih 9 dana!
Kontao sam da postoji neko softversko resenje za Power Off kada se kompjuter gasi ali izgleda da ga nema!
Mancha
02-11-2011, 06:34 AM
Ako u biosu ploce pogasis stavke vezane za USB wake-up i standby, kada ugasis racunar, ugasice se i USB napajanje. U suprotnom (kao sto je slucaj kod tebe) racunar i dalje salje napajanje na USB port.
DaBear
02-11-2011, 06:50 AM
Pretpostavljam da ono 24/7 znaci 24h dnevno, 7 dana u nedelji?! Mada mi to nije bas najlogicnije! Mislim, ne razumem se previse u elektroniku ali kontam da svaki uredjaj koji radi na struju mora nekad i da se "odmori"! A i glupo je da, ako koristis isti racunar za snimanja, administraciju, net, i sl., bude stalno upaljena karta iako ti recimo ne treba sledecih 9 dana!
Kontao sam da postoji neko softversko resenje za Power Off kada se kompjuter gasi ali izgleda da ga nema!
pa to ti je tipican "standby" mode.
Kao sto masa kucne tehnike ima...TV prvi, na primer ! Stalno mu svetli crvena / zelena lampica (da bi mogao da ga palis sa daljincem) ! Trosi minimum struje tako ali nemora da se protiska dugme...a Babyface je minijaturna sprava u poredjenju sa TV-om...
sd bas gledam po kuci...imam tonu stvari koje svetle i kad su iskljucene !!
akordeonista
02-11-2011, 08:34 AM
Ok, hvala na odgovorima!
boggy
02-11-2011, 09:41 AM
Pretpostavljam da ono 24/7 znaci 24h dnevno, 7 dana u nedelji?! Mada mi to nije bas najlogicnije! Mislim, ne razumem se previse u elektroniku ali kontam da svaki uredjaj koji radi na struju mora nekad i da se "odmori"!
Nekada, kada se elektronika bazirala na elektronskim cevima vazila je takva praksa (to vazi i danas, ali za sprave koje funkcionisu na principu elektronskih cevi)... za sve ostalo, realno je nebitno da li su ukljucene ili ne.
E sad, iz licnog iskustva mogu da kazem da su nam "pocrkala" dva LCD kompjuterska monitora (napajanje backlight-a) jer nisu gaseni a grejali su se... kvar su bili sasuseni elektrolitski kondenzatori, tako da ne treba zabranjivanjivati "stand by" u Power Options pod windowsima posle nekog vremena.... vrela leta uzimaju svoj danak. Stand-by sprava je sasvim ok stanje u kome se slabo sta moze degradirati vremenom... odnosno... vise cemo se mi "degradirati" u toku tog istog vremena nego ta sprava.
A i glupo je da, ako koristis isti racunar za snimanja, administraciju, net, i sl., bude stalno upaljena karta iako ti recimo ne treba sledecih 9 dana!
Slabo ko na to obraca paznju... spravama najvise smeta sok ukljucenja i iskljucenja, a ako se mnogo ne greju nista im ne znaci da li su iskljucene ili ukljucene, malobrojne komponente koje stare vremenom, starice u oba slucaja, bile aktivne ili ne.
"Softversko resenje" za to ce ugasiti samo sebe, bez mogucnosti da se na isti nacin upali kada to zazelis, jer je (ranije) iskljuceno napajanje procesoru, te je on "mrtav".
"Low power mode" je ok da traje proizvoljno dugo, zato je i izmisljen.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.