Log in

View Full Version : Krk rp5

Lipkran
19-03-2010, 12:20 PM
Decki bok. Vidio sam dole post, matije trazi isto sta i ja, aktivne monitore do 3000kn. Ja u Zg nisam nigdje nasao ove koje ste predlozili
Yamaha HS 50M ili polovne Yamaha MSP 5.
U audiopro ima velik izbor krk monitora, adam 5 i 7 ali vecina njih je cijena oko 2 - 3 soma kn PO KOMADU.

Na?o sam ovo:
EVENT ALP5 2.610.00 par
KRK RP5 1.552,00 komad,,dakle 3000

Prvi put sam u ovakovoj kupovini i zaista ne znam sta uzet, para vise od ovih nemam........

tnks..

Bockie
19-03-2010, 03:18 PM
Pa uzmi taj event.

Jbg,to je jeftinije od Behringera...:banghead:

Lipkran
19-03-2010, 06:30 PM
A onak..
Sta je s tim krkovima? To be valja il kaj?

submaster
07-04-2010, 03:26 AM
ja imam KRK RP6..
i u toj klasi mislim da su bestbaj..ugl meni su ok.
moze da se radi pristojno..zavisi sta trazis,al da valjaju,valjaju..
ako si u mogucnosti poslusaj obe opcije pa odluci sam..
ja sam tako uzeo krk..
imao alesise i uzeo od drugara krk,svichovao..i nebo i zemlja kod mene u sobi,tako da sam odma znao sta mi je ciniti..

ZoxX
11-04-2010, 09:59 PM
A onak..
Sta je s tim krkovima? To be valja il kaj?

Meni tutnje u basu previ?e i jo? je nekako muljavo. Međutim ti duboki se dobro sele na druge zvučnike pa sudim da je sve u redu. Alesis M1 zvuči jo? gore (ali nisam ih nikad čuo jedne pored drugih u istoj prostoriji). Činjenica je da se Alesisi lo?e sele na bolje monitore, basovi su preslabi. Tako da bi RP5 bili dobar pogodak za tako malo novaca.
Inače ja sam platio 2000 kn par u Zagrebu, Audio Pro. Popust je bio 35 %, ali to je bilo zajedno s drugom opremom (oko 6500 kn). Plaćeno je narud?benicom, a ne u efektivi. Kupljeno za studio (studij tonskog snimanja) na Pučkom otvorenom učili?tu Zagreb.
Mislim da mo?e? izvući neki popust od bar 20 % ako plaća? gotovinom. Za ostatak uzmi neki pasivni kontroler za aktivne monitore. Mi smo za 400 kn uzeli SM Nano Patch (ima samo veliki potenciometar i MUTE). Na?e audio sučelje M-audio Fast Track Ultra USB 2.0 ima output potenciometar, ali to je tako maleno i nekvalitetno da je bolje imati ozbiljnu stvar za kontrolu. Tih 400 kn najbolja je investicija u cijelom studiju.

Francuz
13-04-2010, 07:52 PM
Ja imam KRK 5 i odlicne su za te pare , ne slazem se sto se tice Basova sve zavisi kakva ti je protorija za slusanje to sve radi kako valja nema da te boli glava :rolleyes:.

peca
14-04-2010, 11:11 PM
[Zdrao momoci mene zanimaju monitori krk 9400.Zna li neko gde mogu da se nadju???

Nemania
22-05-2010, 10:38 PM
Uzeo sam KRK Rp6 G2 kao druge (odnosno trece) monitore...Kao druge sam imao microlab SOLO2..koji su za razliku od krk-a 4-5 puta jeftiniji...(krk=400e, SOLO2=70e za par) Kada sam ih uporedio...veruj te...kao da slusam iste monitore..
Znaci skoro indenticni su po zvuku, a sto se tice materijala...membrane takodje od identicnih, ali bas indenticnih materijala..Tako da moja preporuka..ako planirate da uzimate Krk rp seriju, ustedite 330 evra...uzimajuci Microlab (ali samo solo 2-ostali modeli nisu takvi)..imate ih u svakoj malo boljoj prodavnici racunara.(jedino ako hocete da se zove da imate prave monitore :D)
Da se razumemo-Krk rp nije los zvucnik, ali ludaci Rusi su napravili veoma slican zvucnik za mnooogo manje para...Microlab SOLO2!
Ako imate prilike poslusajte ga!
pozz

P.S. Pored njih kao prve imam novi Genelec. Sto se tice poredjenja krk-a i geneleca, nije osnovano porediti ih...
Inace posle adama koje sam prodao (i koji su po meni bili uzas) iz Thomanna sam uzeo genelec-a 8250..Znaci do sada za mene NAJBOLJI monitori, odusevili su me...neverovatna preciznost...stvarno nemam reci...i mislim da sam za jedan dugi period zavrsio sa monitorima...

fliptrip
23-05-2010, 11:59 AM
Inace posle adama koje sam prodao (i koji su po meni bili uzas)

Koje Adame si imao i zasto smatras da su bili losi ?
Ja trenutno ciljam na A7X ili mozda A8X... pa me zanima.

SumAnuT
23-05-2010, 02:23 PM
Tako da moja preporuka..ako planirate da uzimate Krk rp seriju, ustedite 330 evra...uzimajuci Microlab (ali samo solo 2-ostali modeli nisu takvi)..imate ih u svakoj malo boljoj prodavnici racunara.(jedino ako hocete da se zove da imate prave monitore :D)

Sta je sa 7c i ostalim iz solo serije? Sto nisu isti?

Nemania
23-05-2010, 06:02 PM
Pogledaj i uporedi karakteristike npr solo 6 i solo 2...i sto je bitno nisu korisceni ni isti materijali, membrane, visokotonci itd...Solo 6,7 su dobri Hi-fi zvucnici..

Srdan Durden
23-05-2010, 07:30 PM
Da se nadovezem.... sta bi prepurucili izmedju ova cetiri:
KRK RP8 G2
ESI nEar08 eXperience
GEMINI IKEY AUDIO M-808 V2
MACKIE MR5
Skratite mi muke!!!:banghead:

InsaneEyes
23-05-2010, 08:08 PM
brale nista od toga :D :D

InsaneEyes
23-05-2010, 08:09 PM
kas stavis remix na spejs!? :wink:

Nemania
23-05-2010, 08:28 PM
KRK RP8 G2
ESI nEar08 eXperience
MACKIE MR5

To ti je nesto do 500e otprilike...
Moja preporuka, mali genelec...GENELEC 8020BPM (http://www.thomann.de/gb/genelec_8020bpm_anthrazit.htm) ili ako imas para za vece...Nema sanse da se zajebes...
P.S. a ako hoces Krk...Evo ja prodajem Rp6...g2 Nove u garanciji! Javi se na pm ako si zainteresovan...

Nemania
23-05-2010, 08:32 PM
KRK RP8 G2
ESI nEar08 eXperience
MACKIE MR5

To ti je nesto do 500e otprilike...
Moja preporuka, mali genelec...GENELEC 8020BPM (http://www.thomann.de/gb/genelec_8020bpm_anthrazit.htm) ili ako imas para za vece...Nema sanse da se zajebes...

I ne znam koliko je veliki prostor u kome radis i da li je akust. sredjen..pa potenciras na osmici...6" ti je i vise nego dovoljna....
Bilo je price o tome na forumu, prelistaj thread-ove...Ako nije ispunjena ni jedna od ove dve stvari-prostorija i akustika...osmicu za dzabe kupujes, samo ti moze slagati i odmoci...
P.S. a ako hoces Krk...Evo ja prodajem Rp6...g2 Nove u garanciji! Javi se na pm ako si zainteresovan...

djtopa
24-05-2010, 09:44 AM
Ja nedavno uzeo RP5,nisam ba? mjerodavan jer su mi prvi monitori i početnik sam,no mogu reći da bass i kick na njema ne mogu smixat da valja,valjda je stvar navike,do sada sam radio na Mission 700 kućnima i sad kombiniram to dvoje jer jednostavno KRK mi imaju poremalo bassa bar dok se ne naviknem.
Uostalom stoje vi?lje u sobi i bli?e glavi pa je to jo? vi?e izra?eno...
Mo?da ću morati uzeti sub KRK kasnije,jer radim elektronsku glazbu...

Srdan Durden
24-05-2010, 11:24 AM
kas stavis remix na spejs!? :wink:

Bice... sto bi rekli politicari!!!:D

Srdan Durden
24-05-2010, 11:26 AM
Nazalost.... do 350 evra....
ta cetiri modela sam nasao otprilike u tom rasponu... i svi mi preporucuju ove ESi... nahvalise ih boze sacuvaj...

Srdan Durden
24-05-2010, 11:50 AM
Da dodam, da je prostor manji, a o akustici da ne pricam...
Znam sta je i rado je se secam!!!:grin:

mladjex
24-05-2010, 02:53 PM
Nazalost.... do 350 evra....
ta cetiri modela sam nasao otprilike u tom rasponu... i svi mi preporucuju ove ESi... nahvalise ih boze sacuvaj...

ja poslusao skoro esi monitore u playeru i odusevio se, za 350 evra nema bolje cak mislim da vrede kao ovi duplo skuplji, samo ti treba prostor za njih jaki su :D ja da imam vecu sobu uzeo bi njih bez razmisljanja uveri se sam pa idi poslusaj

Jan
24-05-2010, 04:53 PM
ja poslusao skoro esi monitore u playeru i odusevio se, za 350 evra nema bolje cak mislim da vrede kao ovi duplo skuplji, samo ti treba prostor za njih jaki su :D ja da imam vecu sobu uzeo bi njih bez razmisljanja uveri se sam pa idi poslusaj

Nakon Slowstar-ove price o Esi-u i mojoj potrebi (i nedostatku para) debelo razmisljam o Esi-u, samo cu morati prvo da ih cujem. Sta vise video sam studio nekog jako poznatog nemackog miksera, ono tipa ima amek konzolu, brdo outborda i radi na Esi monitorima, i Esi woofer, kaze da su Esi za njega otkrovenje :) Moracu da ih cujem...

Srdan Durden
24-05-2010, 11:20 PM

Mozda bi onda, zbog prostora, i 5-tice bile savim dovoljne!!!:shock:

Srdan Durden
25-05-2010, 03:41 PM
Uzeo ESI!!! i to 8-ice.. biju, na boga ne misle!!!
Cak me i malo neriviraju koliko se sve cuje!!!:D
Razmisljao sam se izmedju krk rp5 i Mackie mr5.... ne sta da kazem, iznenadio sam se koliko je razlika u cistoci!!
Za ove pare, ESI definitivno.

mladjex
26-05-2010, 08:29 AM
Uzeo ESI!!! i to 8-ice.. biju, na boga ne misle!!!
Cak me i malo neriviraju koliko se sve cuje!!!:D
Razmisljao sam se izmedju krk rp5 i Mackie mr5.... ne sta da kazem, iznenadio sam se koliko je razlika u cistoci!!
Za ove pare, ESI definitivno.

:wink: :grin: :D kazi kako se ponasaju u malom prostoru,kolika ti je soba.
bas me zanima posto i ja imam malo prostora pa se dvoumim dal da ih uzmem,steta sto nema esi 6-e to bi bilo idealno

Srdan Durden
26-05-2010, 10:43 AM
Soba je jedno 12, 13 kvadrata, ali sve sa kuhinjskim elementima, stepenicama... sto bi rekao zemunac, znaci, brate akustike nema!!:D
Ali po meni ne pravi problem u tolikoj meri, sta znam... dok sedim ispred njih sve maksimalno, i dok se ne odpanje, tek kad odem u coskove, blize zidovima onda se cuje malo muljanje baseva.. ali kazem opet, moja prostorija je takva,i sa obicnim zvucnicima je bilo isto...
Uzeo sam ih u Player-u, 330 evra, petice su ako se ne varam oko 240.... i ona super radi, nema sta, ali je 8 incha ipak 8 incha.... ali ono sto je meni najinteresnatinije, jer smo tamo paralelno isprobavali krk rp5 i mackie mr5...mnogo je Esi cistiji...krk samo muljaju basevi, sredini nigde, visoki slabo... mackie bolje ali...Ja sam bio zapeo za krk, izgledaju bruka, i na prvi slus zvuce toplije dok ne obratis paznju na detalje, jedva su me ovi ljudi u playeru da ne uzimam, i nisam se pokajao.. pogotovu kad sam ih pustio kuci...
Slazem se sa tobom za 6-ticu... to bilo taman...
Vidi, odluka je na tebi... ja sam na kraju isao ono narodnom ''bolje da ima viska, nego da zafali''!!!:rotfl:

Nemania
27-05-2010, 10:46 PM
Brate koje si ti ranije zvucnike imao pa ti Esi zvuci extra??? :confused:
Krk 6 mulja bass??? Ne bih rekao....mozda 8...Ali to je verovatno i do prostorije gde si ih slusao...
Ni Krk ni Esi nisu sjajani i perfektani monitori..ali korektno rade...

No nebitno, uzdravlje da ih koristis i da napravis mnogo dobrih mixeva! Pozz

avantgarde2
22-06-2010, 05:42 PM
Da li su ovi monitori sa snimka ESI - nEar08 eXperience?
http://www.youtube.com/watch?v=Va_UoesZzdA

Rhino
22-06-2010, 06:07 PM
Da li su ovi monitori sa snimka ESI - nEar08 eXperience?
http://www.youtube.com/watch?v=Va_UoesZzdA

Mackie tapco rekao bih.

avantgarde2
22-06-2010, 11:10 PM
Mackie tapco rekao bih.

Pametno zboris Rhino, u pravu si. :wink: http://pro-audio.musiciansfriend.com/product/Tapco-S8-Active-Studio-Monitor-Pair?sku=600292

edit: ali liche majku mu :D

Srdan Durden
23-06-2010, 05:23 PM
Nisu ESI definitivno!!! /?/

Tomislav
27-06-2010, 12:29 PM
Pitanje, da ne otvaram novu temu...

Trenutno sam u dilemi:

Alesis m1 active mk2

ili

Krk RP5 G2 (znači ovi noviji)...

Cijena je ista... Malo preko 200 E. Sta kazete? :)

Bockie
29-06-2010, 02:31 PM

Trenutno sam u dilemi:

Alesis m1 active mk2

ili

Pa opet, zavisi sta ti treba. Alesis je veca kutija, veca membrana,mislim da je i jaci po snazi, a krk manji, manje prostora itd...
Nema tu puno "koji je bolji", mada elektricari vise koriste krk-a ,koliko znam...

Poz'

silicon science
29-06-2010, 02:33 PM

Trenutno sam u dilemi:

Alesis m1 active mk2

ili

Zaobidji Alesise, topao savet.... To ti je KRK zvuk sa pamuchnom krpom preko visokotonca :wink: