View Full Version : Koja mixeta?
Klekih-petra
17-03-2010, 05:06 PM
Postovanje...mozeteli mi preporuciti neki mikser koji je upotrebljiv i u studiskom radu,a po potrebi i da ozvucim probe benda (i svirke).Imam amp tako da moze biti i pasivan, ali dolazi u obzir i aktivan,da eventualno prikljucim i monitore preko njega.
Budzet krajnje zalostan - 500eura (koji dinar gore-dole)
Mackie onyx 1620.... polovan, a dobar moze da se nadje za te pare..... zvucno, vredi puno vise
Klekih-petra
17-03-2010, 06:28 PM
Da li znas koliko kosta nov, verovatno u Sky Music-u ako se nevaram oni su zastupnici, ili gde mogu naci polovan....Hvala na odgovoru...iako nemam iskustva sa miksetama ova mi se po specifikaciji izuzetno svidja...
Klekih-petra
17-03-2010, 06:31 PM
Zaboravio sam da pitam...sta mislite o ovom mikseru, mozda nije u onyx kategoriji ali nov kosta oko 400 eura...Pozdrav!
RokStudio
17-03-2010, 07:52 PM
Za taj budžet preporučujem neki Allen&Heath ZED mikseta, ima varijante sa i bez efekata. Pogledaj u Artistu.
Klekih-petra
17-03-2010, 07:56 PM
evo linka...malo pre sam zaboravio da ga iskopiram...
http://www.alesis.com/multimix16usb20
slowstar
17-03-2010, 08:51 PM
Iskreno se slazem sa RokStudiom i preporucujem Allen & Heath. Mackie jeste vrlo popularan, i dobro "Udara" ali mu EQ ne valja do bola! sramota jedna kako je los, narocito middle, zvuci kao kroz chunak....
Vidi tu ZED seriju, ja dobio od Artista mali model na probu, i odusevio se kako radi, kakav headroom i kako dobar filter ima, kada se malo "oparim' uzimam NAJVECI (ZED 436)
Klekih-petra
17-03-2010, 10:31 PM
Meni bi legao najvise ovaj ZED 22fx, sutra cu da zovem artist,ali imam osecaj da je negde oko 1000 eura, mozda nesto manje..
Steta sto nema neka sa 12 mono kanala,...ona 12fx mi je mala, ima samo 6 ....
Iskreno se slazem sa RokStudiom i preporucujem Allen & Heath. Mackie jeste vrlo popularan, i dobro "Udara" ali mu EQ ne valja do bola! sramota jedna kako je los, narocito middle, zvuci kao kroz chunak....
Vidi tu ZED seriju, ja dobio od Artista mali model na probu, i odusevio se kako radi, kakav headroom i kako dobar filter ima, kada se malo "oparim' uzimam NAJVECI (ZED 436)
Jeste li probali EQ na onyx mixerima? Nisu ni malo slicni sa starim iz vlz i 8bus serije
Bockie
18-03-2010, 12:16 PM
Jeste li probali EQ na onyx mixerima? Nisu ni malo slicni sa starim iz vlz i 8bus serije
Slazem se. Imam 1640 i tu je Perkins EQ, nije neko cudo , ali daleko od toga da je los, obzirom da je na malom mixeru. Sta vise , jako lepo radi!!!
Alien Health,kako ga pojedini zovu ima mozda za nijansicu bolji eq. Ono sto je glavna prednost u ovom slucaju za A&H je sto je ovde povoljan i to sto je Mackie skuplji, a distributeri istog u najmanju ruku neozbiljni i jedan i drugi. Znam kako sam prosao kod nabavke svog mixera...:mad:. Jedan me 'ladno odjebao, iako tvrdi da je glavni,ali "nece to da radi,samo vlz...", a drugog sam cekao 7 (sedam) meseci... Valjda bi pre dobio MIG 29s da sam narucio...
Studiokoka013
18-03-2010, 01:01 PM
Imam viska Mackie 32 kanala mixer sa metar bridgeom 8bus serija.
To je jos uvek Mackie top model za studio pa ako si zainteresovan PM.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.