PDA

View Full Version : Kako da pravilno rasporedim elemente u studiju?

TimeVibe
15-03-2010, 08:47 PM
Cao svima
Logirao sam se na ovaj forum prije nedelju dana i mogu da kazem da vam je forum i ekipa clanova super
Imam jedno pitanje u vezi rasporegjivanja bass trapova, apsorbera i difuzera u mojoj vrlo losoj sobi(home studio)
Dimenzija sobe je 4metara duzina, 3,80metara sirina i 2,30 ali najveki problem mi je to sto na jednoj strani imam trokrilni prozor(1metar visina i 2metara duzine) a na drugoj strani dvokrilna vrata(2metara visine x 2,30 duzine) na sini od stakla.
Moje pitanje je kako da postavim radni pult u sobi (kompjuter, monitore ) i kako da postavim difuzere, apsorbere i bass trapove?
Dali se uopste moze iskoristiti ova soba za Home Studio?
Hvala vam unapred
Pozdrav Nenad iz Makedonije

NLP
16-03-2010, 05:38 PM
Dobrodo?ao!
Dakako da se mo?e koristiti za home studio iako je veoma priporučljivo da je prostor veči.
Ako ima? tu mogučnost i misli? ozbiljnije, da se bavi? zvučnom produkcijom onda nema? ?to da razmi?lja?.

Mislim, da bi bilo dobro da si uzme? nedelju dve vremena i pročita? bar Sticky-je!
... pa jo? malo...

Onda če? neke ideje i odgovore več dobiti, pa onda tlocrt tvoje sobe i podatke gdje je ?to i tako dalje...

TimeVibe
17-03-2010, 08:41 AM
Hvala na dobrodoslici:grin:
Mislim da sam se maso lose izrazio u mome postu (prvi mi je pa mi zbog toga ne zamerajte:rotfl:)
Mislio sam na Control Room u vezi moje sobe jer sam vek nabavio difuzere i ostale absorbciske panele ali brine me taj stakleni zid (prozor i vrata)

Jos jednom hvala i puno pozdrava
Nenad

NLP
17-03-2010, 05:31 PM
Pa onda treba da nam poka?e? kakve to ima? akustičke elemente, pa skicu sobe pa svejedno pročitaj stickyje:)