PDA

View Full Version : Neshto vishe o kooladeu?

HeatMan
15-03-2010, 03:25 AM
Mene npr najvishe interesuje kako si stupio u kontakt sa svim tim stranim izvodjachima i kako se zadesilo da radish za njih?

npr beautifull je kod mene u studiju himna bukvalno. ako se sjebemo samo pustimo beat.. :) ali kako si doshao do masta ace-a? kako je ishlo sve to?

Da se razumemo, talenat je presudan.. ali mora da ima josh neshto uz to osim chiste srece..

i kakva su ti iskustva u radu sa svim tim ljudima? btw chuo sam da si sa dzigom neshto radio?

i za kraj, kako se rangira hip hop po slushanosti kod vas u cro? kako su vam poseceni koncerti, kakvi su tirazi i prodaje? :)

pozdrav

koolade
15-03-2010, 08:15 AM
Ae drago mi je da ti je Beautiful himna!
Nego do Masta Ace nisam dosao ja, vec Phillie. Svi cesto zaboravljaju da ja imam management. Phillie je sve svoje kontakte stvorio lutajuci po svijetu upoznavajuci ljude. Dakle doslovno je izhustlao sve svoje kontakte! A to je proces. Stvarno moras trcat okolo naokolo. Ace-a je upoznao u D&D studiju prije nekih 10 godina. Upao je tamo na neki session, kad je ekipa chillala, slusala beatove i snimala. Kad je pustio moj beat CD svi su se okupili i slusali. Ace je tada prisao Philliju i reko da bi si on rezerviro par beatova koje je cuo. I tako je sve krenulo sa Aceom... A ista prica je bila sa svima ostalima. Da samo znas tko je sve slusao moje beatove!! Od Kanyea (koji ih je onda proslijedio Consequenceu, i tako sam i doso do te suradnje) do 50 Centa koji je cak i snimao neke demoe na Dashove beatove nekih godinu dana prije nego je postao ultra poznat. Missy je isto slusala moje beatove i stvari... itd... svi su oni pozitivno ragirali i rekli da im se svidja, ali da imas stvar s njima treba se desit nesto vise od samo "I like!". Inace moj americki manager je bio blizak frend sa Kanyeom prije nego je ovaj posato poznat. Sada se naravno slabo vidjaju, ali mu je Kanye sve jedno dao shoutout na koncertu u Maddison Square Grdenu pred 50000 ljudi.
I tako to ide... pravi ljudi na pravom mjestu, puno volje i entuzijzma!!
Sa Jiggom? Nisam nikad radio... Mozda se radi o tome kad sam radio sa Ghostfaceom. Tada mu je Jigga bio direktor! :) Ali ni to nije islo preko Jigge vec preko njihovog A&R-a Lenny S-a. Nego ne znam dali znate da je zena od Oneye napisala refren i koproducirala Empire State Of Mind?
pozdrav

HeatMan
15-03-2010, 03:32 PM
Ae drago mi je da ti je Beautiful himna!
Nego do Masta Ace nisam dosao ja, vec Phillie. Svi cesto zaboravljaju da ja imam management. Phillie je sve svoje kontakte stvorio lutajuci po svijetu upoznavajuci ljude. Dakle doslovno je izhustlao sve svoje kontakte! A to je proces. Stvarno moras trcat okolo naokolo. Ace-a je upoznao u D&D studiju prije nekih 10 godina. Upao je tamo na neki session, kad je ekipa chillala, slusala beatove i snimala. Kad je pustio moj beat CD svi su se okupili i slusali. Ace je tada prisao Philliju i reko da bi si on rezerviro par beatova koje je cuo. I tako je sve krenulo sa Aceom... A ista prica je bila sa svima ostalima. Da samo znas tko je sve slusao moje beatove!! Od Kanyea (koji ih je onda proslijedio Consequenceu, i tako sam i doso do te suradnje) do 50 Centa koji je cak i snimao neke demoe na Dashove beatove nekih godinu dana prije nego je postao ultra poznat. Missy je isto slusala moje beatove i stvari... itd... svi su oni pozitivno ragirali i rekli da im se svidja, ali da imas stvar s njima treba se desit nesto vise od samo "I like!". Inace moj americki manager je bio blizak frend sa Kanyeom prije nego je ovaj posato poznat. Sada se naravno slabo vidjaju, ali mu je Kanye sve jedno dao shoutout na koncertu u Maddison Square Grdenu pred 50000 ljudi.
I tako to ide... pravi ljudi na pravom mjestu, puno volje i entuzijzma!!
Sa Jiggom? Nisam nikad radio... Mozda se radi o tome kad sam radio sa Ghostfaceom. Tada mu je Jigga bio direktor! :) Ali ni to nije islo preko Jigge vec preko njihovog A&R-a Lenny S-a. Nego ne znam dali znate da je zena od Oneye napisala refren i koproducirala Empire State Of Mind?
pozdrav

nije pisala refren nego su zajedno odradili matru, tj vishe ona jelte, pa je otpevala ref i ponudila to preko svoje kuce jiggi.. alicija je samo prepevala.. ma na poslednjem albumu ima previshe srba... janko nilovic je semplovan za DOA, i tako dalje.. :)

elem, kolko smo se smejali shto je vanja uterao svoje prezime na dzigin album to je neverovatno

btw, ovo sve shto si isprichao.. svaka chast brate, imash jako dobre drugare to je jedino shto mogu da ti kazem.. da su moji upola k'o tvoji imao bih vishe para a manje posla, to je sigurno..

btw, nisi nikome uvalio one matrice? imam ja josh toga dosta :)

pusa i hvala na odgovoru

edit: ne znam ko mi je rekao to za dzigu.. mislim da mi je chak edo neshto pomenuo davno moguce da sam loshe skapirao to..

nego ne reche mi kako stoji hip hop kod vas i ima li para u tome?

koolade
15-03-2010, 04:05 PM
Pa u RH i nema nekih para. Bilo je prije dok su se albumi jos prodavali, ali vise nije tako. Danas svi nesto kao kukaju, ali svi nesto i rade... i ne izgledaju mi izgladnjelo. Ja uglavnom zivim od posla sto radim po vani. I to najvise od licenciranja muzike, ne toliko od prodavanja beatova. Naravno nista sladje kad ti netko kupi beat, ali recimo stvari sta sam radio sa Kizzom mi uglavnom nisu bile placene. Bio mi je placen put i smjestaj i muzika koja je izisla na i-tunes. ali vise para je bilo od licenciranja Kizzinih stvari za razne video igrice, reklame, tv-show-ove, tv-serije....

koolade
15-03-2010, 04:13 PM
a i hip hop se pocinje topit u moru isprepletenih kombinacija i zanrova. hip hop vise ne prolazi samo zato jer se radi o hip hopu, vec zato jer je pjesma zanimljiva. u ono zlatno doba HR hip hopa, lejblovi su se trgali za bilo kakav hip hop bend. cak bi me i neki A&Rovi ako bi naisli na mene u studiju poceli ispitivat da im preporucim koga da potpisu. danas ih boli glava samo od razmisljanja o potpisivanju bilo koga. nego ljudi misle da se tu radi o hip hopu. nije se nikad ni radilo o hip hopu, vec dok su reperi imali sta pametno i svijeze za rec, to su ljudi slusali. nisu nikad u biti ni slusali hip hop.

HeatMan
15-03-2010, 04:41 PM
apsolutno.. rekao si neke stvari koje retko ko sme.. :)

i za kraj ovog mog propitivanja haha, radish li neshto drugo? neshto van hip hopa?

koolade
16-03-2010, 07:06 AM
naravno! radim na nekim svojim electro projektima trenutno... ljudi ce sa jako zacudit kad shvate da sam to ja, ali i nazvat cu to drugim imenom da se reperi nebi bunili ili vrijedjali... :)

deejay_spook
18-03-2010, 10:08 AM
Pozdrav Matko, svaka čast na ostvarenom uspehu u svom radu i uspe?nim saradnja. Po?tujem tvoj rad mnogo.

Nisam hteo da otvaram novi topic tako da ću se nadovezati na ovom Saletovom (mislim da mi neće zameriti :wink:), ovako:

Po?to su te uglavnom pitali sve ?to sam hteo i ja, postavi ću ti samo par pitanja:

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Da li mo?da ima? u planu neki projekat tipa kao ?to se kod nas skoro otvorila Dj akademija, da ti osnuje? Beat making akademiju.

Da li mo?da ima? u planu pokretanje nekog web portala na kojem bi reprezentovao mlade nade beat making-a sa ovih prostora? (neki sajt poput http://www.shadowville.com/)

Toliko od mene za sad ako mi padne jo? ne?to na pamet pitaću.

Hvala unapred, veliki pozdrav ! Sp.

koolade
18-03-2010, 10:21 AM
pa znas sta? u buducnosti planiram i dalje radit muziku. sad da bi neke skole otvarao... hmmm... ne znam... ja sam vise kreativac. ne kazem da ucit durge svom zanatu nije kreativno, ali bilo bi mi glupo da drugima govorim kako da rade svoju muziku. meni je taj proces nekako preslobodan da bi ga stavljao u "udzbenik". a skola za audio produkciju vec ima. al ko zna...? mozda, kad vise necu bit relevantan u glazbenoj sceni, cu se pocet pravit da nesto znam! :)

Postseider
19-03-2010, 12:36 PM
Pozdrav koolade i velik rispekt za sve tvoje radove,bitovi su ti ono stvarno vrh,od starih stvari do novih,uvijek imas tu svjezinu..svaka cast..
zanima me to,disi prije nabavljo drum kitove tak dobre jer kontam da nije bilo lako doc ko danas do njih,i jesi zavrsio neki tecaj glazbene produkcie,sviranja il neceg??jer jebeno odradjues svoj poso
i jos nes..sta kazes na to sto je sett napravio slican beat,ko tvoj na kranksvester albumu..cuj
http://www15.zippyshare.com/v/71836361/file.html

http://www.youtube.com/watch?v=gtkh_Xyh43w

koolade
19-03-2010, 03:14 PM
Hvala!
nego prije se skidalo sa ploca, sa cd-a. svugdje gdje si cuo neki suhi drum to se uredno skidalo. nije bitno jel dobar il ne. kao ono, poklonjenom konju se ne gleda u zube. pa bi znao nabrijavat te soundove u cool editu itd... tu i tamo sam naiso na neki sample cd pa naravno sve poskido i tako. uzimao ud Dasha, Shota, oni uzeli od mene itd.
negdje tamo oko 4. - 5. osnovne sam iso na satove klavira, al mi se klavir time vise zgadio nego sto sam ga naucio svirat, jer nisam volio zenu sta me ucila, al nije ni ona nikog voljela... uglavnom primit cu se ja bilo kojeg instrumenta, al nista u biti ne znam svirat. najbolje mi idu kalvijature, al nisam ni tu bas neki virtuoz.
sve sto znam o produkciji sam vise manje sam naucio, kroz iskustvo...
trece pitanje...:)

http://www.youtube.com/watch?v=Jn0e3i9ifMU

http://www.youtube.com/watch?v=gtkh_Xyh43w

vozdra!

Postseider
24-03-2010, 07:48 AM
aha,e nisam znao za cool j-a?
zanima me jos,koje efekte stavljas da zamaskiras sempl,npr na beatiful..i ono opcenito
i koi si VST za bass koristio na starim stvarima "cica mica",na abumu "covjece ne ljuti se" jer ono kida
i jos jedno novinarsko hehe zasto nickname koolade,jel ima neko znacenje

http://www.youtube.com/watch?v=xu2aC1nuh_s
velika pohvale za ovo,beatovi kolju..

Postseider
17-05-2010, 10:50 PM
daj brate odg na ovo,bas me zanima..:wink:

silicon science
18-05-2010, 10:27 AM
daj brate odg na ovo,bas me zanima..:wink:

Cekaj da se jos neko iznervira za kuliranje pa ce ti odgovoriti :wink::wink::banghead:

koolade
18-05-2010, 12:11 PM
aha,e nisam znao za cool j-a?
zanima me jos,koje efekte stavljas da zamaskiras sempl,npr na beatiful..i ono opcenito
i koi si VST za bass koristio na starim stvarima "cica mica",na abumu "covjece ne ljuti se" jer ono kida
i jos jedno novinarsko hehe zasto nickname koolade,jel ima neko znacenje

http://www.youtube.com/watch?v=xu2aC1nuh_s
velika pohvale za ovo,beatovi kolju..

oke...
kve?čn br1
uglavnom samo eq i malo kompresije. nista posebno. tu i tamo stavim neki chorus ili neki stereoexpander ili nesta slicno, ali uglavnom se radi samo o zahvatima sa eq-om. ono... filtracija i te fore. a ako cu maskirat sample onda to radje napravim tako da ga izrezem i napravim od njega nesto totalno drugo. na beautiful je ako se sjecam bio samo eq. a citava fora kod tog sampla je da sam ga rezao na drugu dobu. u biti nista posebno, samo je do ideje...

kve?čn br2
eh da su mi tada bili vst plugovi... tada sam jos uvijek radio samo sa sampleovima. sjecam se u Cool Editu je bila ona neka opcija "generate tone", gdje si mozes izabrat krivulju i generirat ton. tako bi dobio sample basa s kojim bi svirao u sekvenceru. to sam najcesce koristio za bassline. i naravno to jos malo u mixu napumpao da drobi. nekad bi u samom cool editu nakon sto bi generirao krivulju nasao bi joj glavnu rezonantnu fq i jos ju malo napumpao da ju "stvrdnem". i je to je bio taj drapajuci bassline.

kve?čn br3
jel moram?
hmmm... Koolade?? nadam se da ste culi za napitak Kool-Aid. To je nesto kao cedevita, a postoji jos od 60'ih. to je kao neki geto drink i crnci ga obozavaju. iskreno nadam se da ce se i to promjenit, jer je to najgore kemijsko smece u koje moras stavit pola kile secera da ne bude prekiselo. jedino dobro u cijeloj prici je ime! a kad sam razmisljao koji pseudonim sebi da dam, sjetio sam se Kool-Aida i reko savrseno! To je ime koje vec mnogi znaju, a ima i malo dublje znacenje u mom slucaju.
jer nije mi nikad bila jasna ta ogromna koncentracija stresa, frustracije, egoizma, mrznje i sebicnosti medju ljudima. i koliko samo dragocijene energije trose na ispoljavanje istog. ja sam muziku uvijek volio samo zato jer mi je davala to nesto extra sto me drzalo u odvojenisti od tih patnji, i zelja mi je oduvijek bila da svojom muzikom oslobadjam ljude njihovog stresa i egoizma. i zato Koolade (kool aid)!!! :)

Postseider
18-05-2010, 02:55 PM
hfala puno na odg :D

koolade
19-05-2010, 08:12 AM
:)