PDA

View Full Version : YAMAHA 01v za M-audio Project mix?

tex viler
13-03-2010, 09:14 AM
Pozdrav, evo kontao sam prodat project mix i javio mi se jedan lik sa ovom ponudom, YAMAHA 01v za M-audio Project mix.. svakako sam mislio nabavljat neki drugi audio interface pa me zanima jel ovaj yamahin mix dobar za studio i ako je, ?ta mi jo? treba uz njega, AD konverteri i midi interface..? Imam jo? i motifa es6 mo?e li on pomoći glede midija, ima onaj svoj usb midi..
THANX!!!

tex viler
20-10-2010, 02:25 PM
Pozdrav, evo kontao sam prodat project mix i javio mi se jedan lik sa ovom ponudom, YAMAHA 01v za M-audio Project mix.. svakako sam mislio nabavljat neki drugi audio interface pa me zanima jel ovaj yamahin mix dobar za studio i ako je, ?ta mi jo? treba uz njega, AD konverteri i midi interface..? Imam jo? i motifa es6 mo?e li on pomoći glede midija, ima onaj svoj usb midi..
THANX!!!

opet je aktualna ova zamjena, molim neki savjet.
PS nabavljam i RME FF800 pa ,me zanima bi li mi ova yamaha koristila za studio?

Bockie
20-10-2010, 02:48 PM
Mislim da bi se mogli sinhronizovati, da ti yamana bude kontroler, ako si na to mislio...

Evo, mi smo uspeli u jednom studiju stari 02r (dakle ne onaj v96, nego bas stari) da sync-ujemo sa FF800 i sa Nintendom, i vozi reglere,sve full...

Izem ga, moras sam odluciti da li ti igra ulogu digitalni mixer...

To je ona stara:
"Menjam ficu sa kukom za trabanta sa kukom - sifra: kuku meni - kuku tebi...!"

boggy
20-10-2010, 02:58 PM
....
To je ona stara:
"Menjam ficu sa kukom za trabanta sa kukom - sifra: kuku meni - kuku tebi...!"

:rotfl:

pozdrav

bogi

tex viler
20-10-2010, 07:23 PM
a gle, jel imam koristi od yamahe 01v osim da mi kontrolira reglere i to, jer to nisam ni na p mixu koristio, naviko na pacova u ruci hehe..
npr da spojim dig mixer na ff800 i onda imam jo? ulaza preko adat opcije i recimo da koristim one efekte iz mixete?
druga opcija, imam li od pr.mixa iakve druge koristi, osim da mi bude kontroler za cubase..

Bockie
21-10-2010, 12:18 PM
Yamana ima kulturne preampe i mogao bi da ih koristis sasvim lepo i radi sve super preko adat-a...

Nisu se nesto proslavili efektima,koliko znam, cak i na mnogo skupljim mixerima tipa DM2000 ima mozda samo par upotrebljivih stvari tipa eq i comp uz dosta tweak-ovanja, ali je manje - vise sve ostalo - "joj"... Ali, preampi su korektni i konverzija je ok i vizuelni momenat je mozda ubedljiviji od project mixa...
Drugo, Yamana je tenk! Neunistiva je...

Sve zavisi sta ces da radis, kazem, moraces ovo sam da prelomis...:wink:

tex viler
03-12-2010, 05:32 PM
sad ima i opcija project mix za mackie onyx 1620 ili za yamha 01v..
da napomenem da sam uzeo RME FF800 pa bih koristio jedan od ta dva mixera za snimanje bubnja..
Koji od ta dva mi je kvalitetniji za to?