Log in

View Full Version : snaga razglasa za klub

kasho
11-03-2010, 03:25 PM
trebam pomoć. zanima me kolika je dovoljna snaga razglasa za klub od nekih 150 kvadrata i na koji bi se ozvučavao cijeli bend. tip muzike bi bio raznolik od roka do hip hopa, znači univerzalan razglas neke srednje klase. mo?e i neki konkretan prijedlog.

Tiki the Boyler
12-03-2010, 09:18 AM
Nedavno sam radio projekat i instalaciju razglasa za klub upravo te veličine... Više detalja o klubu možeš vidjeti na www.dfkbl.com

A razglas koji jako dobro odrađuje posao (na frontu bine) je 2 x ElectroVoice Zx5 + 2 x ElectroVoice Tour-x TX2181 po strani! Sve to pogone: jedan ElectroVoice CP3000 (za satelite) + dva komada CP4000 (za basove), dok je upravljanje signalom odrađeno ElectroVoice DC-One digitalnim procesorom.
U saradnji za 6 binskih monitora iz Tour-X serije pogonjenih sa dva ElectroVoice Q99 pojačala odrađuje jako dobar posao.

Miha Blaze
14-03-2010, 02:51 AM
Nedavno sam radio projekat i instalaciju razglasa za klub upravo te veličine... Vi?e detalja o klubu mo?e? vidjeti na www.dfkbl.com (http://www.dfkbl.com)

A razglas koji jako dobro odrađuje posao (na frontu bine) je 2 x ElectroVoice Zx5 + 2 x ElectroVoice Tour-x TX2181 po strani! Sve to pogone: jedan ElectroVoice CP3000 (za satelite) + dva komada CP4000 (za basove), dok je upravljanje signalom odrađeno ElectroVoice DC-One digitalnim procesorom.
U saradnji za 6 binskih monitora iz Tour-X serije pogonjenih sa dva ElectroVoice Q99 pojačala odrađuje jako dobar posao.

kolko je to para?

pozdraV!