View Full Version : zapanjujuci podaci !!!
DaBear
05-03-2010, 09:36 AM
:(
Amerika - 2009
- objavljeno je 105,000 RAZNIH ALBUMA !!!??
- Samo 228 albuma se prodalo vise od 10.000 (!!?:shock::shock:) To je 2,7%
- Od tih 228, samo 15 su bili self released (bez labela)
jedan je dovoljan za kopiju..
kejkz
05-03-2010, 10:37 AM
Sta je mnogo, previse je.
Bockie
05-03-2010, 11:53 AM
podatci
:rotfl:
vasko
05-03-2010, 01:26 PM
xaxxax podatci
diviner
05-03-2010, 02:27 PM
E jeste zakerala :D !
boggy
05-03-2010, 02:36 PM
E jeste zakerala :D !
vala bas! :shock:
pozdrav
bogi
DaBear
05-03-2010, 03:16 PM
vala bas! :shock:
pozdrav
bogi
brzo kucam, nece da ufati sva slova...:rolleyes::rolleyes:
boggy
05-03-2010, 03:21 PM
brzo kucam, nece da ufati sva slova...:rolleyes::rolleyes:
daaa... a i internet ti je verovatno prebrz! :rolleyes: :mrgreen: :p
pozdrav
bogi
Arthur
05-03-2010, 11:54 PM
dokle tako?
disco violence
06-03-2010, 08:06 AM
Vidim da su filmadzije nasle prelazno resenje,novi Alien ce takodje biti uradjen u 3d produkciji.Ovo ce verovatno trajati dok se ne pojave 3d televizori,a sta je sa zvukom 5.1 nije nesto zaziveo.:banghead:Ostaju samo koncerti,pa ko sta uvati.
Bockie
06-03-2010, 10:33 AM
Meni je frapantnija pojava kao sto recimo Mel Gibson snimi onakvo smece od filma, ne mogu da verujem da neko 30 godina dugu karijeru onako usere... Pa zar mu to nije bilo jasno kad je gledao izmontiran film...
Boli ga kurcic, uzeo je kintu...
Pa nije on glumac u Srpskom narodnom da nema 'leba da jede, ima restorane,govna,hacijende a sta mu ovo treba a njih pun ocin stare garde isto tako... :banghead:
Tako je propao r'n'r...
fipke
06-03-2010, 08:10 PM
Vidim da su filmadzije nasle prelazno resenje,novi Alien ce takodje biti uradjen u 3d produkciji.Ovo ce verovatno trajati dok se ne pojave 3d televizori,a sta je sa zvukom 5.1 nije nesto zaziveo.:banghead:Ostaju samo koncerti,pa ko sta uvati.
covece ja sam prvi 3d film u bioskopu gledao pre 13 godina, a i ko zna koliko je pre toga postojalo. nije mi uopste jasno cemu takva fama oko toga, ali izgleda upecao se trend. nadam se da ce novo resenje biti imax.
Reinhardt
06-03-2010, 09:16 PM
:(
Amerika - 2009
- objavljeno je 105,000 RAZNIH ALBUMA !!!??
- Samo 228 albuma se prodalo vise od 10.000 (!!?:shock::shock:) To je 2,7%
- Od tih 228, samo 15 su bili self released (bez labela)
tako nam i treba :banghead:
HeatMan
06-03-2010, 11:03 PM
covece ja sam prvi 3d film u bioskopu gledao pre 13 godina, a i ko zna koliko je pre toga postojalo. nije mi uopste jasno cemu takva fama oko toga, ali izgleda upecao se trend. nadam se da ce novo resenje biti imax.
trebalo je da pogledash.. nije crveno-plave cvike fazon i razmazana boja.. nego neka pricha sa pomeranjem faza, pa to josh ima i dubinu.. kao pokretni kolaz..
inache, ovo su stvarno zapanjujuci podatci.. mislio sam da je bar 10.000 albuma preshlo cifru od 10k prodaje..
naravno ovo se misli na prvu nedelju, zar ne?
DaBear
07-03-2010, 10:25 AM
trebalo je da pogledash.. nije crveno-plave cvike fazon i razmazana boja.. nego neka pricha sa pomeranjem faza, pa to josh ima i dubinu.. kao pokretni kolaz..
inache, ovo su stvarno zapanjujuci podatci.. mislio sam da je bar 10.000 albuma preshlo cifru od 10k prodaje..
naravno ovo se misli na prvu nedelju, zar ne?
Ne ! To je total....!! Zapanjujuce je to sto jako mali broj artista prodaje puno.
U priliog ide i podatak da su na Spotify (najveci streaming service muzike) izracunali da se stotne hiljada pesama koje su u sistemu UOPSTE ne slusaju !! I dalje se slusaju pesme koje su TRENUTNO popularne. Muzike ima svakakve, ali nece ljudi da slusaju sve.
Pogledaj(te) ovde - detaljan spisak, najprodavanijih u Americi za 2009.
Ima jako interesantnih podataka, downloads, ringtones itd..
Mozda izgleda puno - ali to je Amerika, NAJVECI market na svetu!
I nije da nema param ima, ali mnogo manje i uzmaju samo oni na vrhu,
http://blog.nielsen.com/nielsenwire/wp-content/uploads/2010/01/Nielsen-Music-2009-Year-End-Press-Release.pdf
HeatMan
07-03-2010, 05:45 PM
Ne ! To je total....!! Zapanjujuce je to sto jako mali broj artista prodaje puno.
U priliog ide i podatak da su na Spotify (najveci streaming service muzike) izracunali da se stotne hiljada pesama koje su u sistemu UOPSTE ne slusaju !! I dalje se slusaju pesme koje su TRENUTNO popularne. Muzike ima svakakve, ali nece ljudi da slusaju sve.
ovo me ne chudi uopshte.. osetio sam na svojoj kozi.. u istom trenutku na net su izasla dva izdanja. taj dan nije nishta novo.. jedno je bio moj (Soundless) album, koliko toliko najavljivan.. a drugo je bio "mixtape" sa dosta izvodjacha.. shto poznatih shto neafirmisanih..
shta se desilo taj mixtape je skinut u prvih sat vremena 450 puta. nash album je za skoro 3 nedelje skinut toliko puta..
a reklamirali su nas po fejsbuku i spejsu najbitniji reperi u srbiji (vip, gru, struka, cvija itd)
imamo 1800 chlanova u facebook grupi, a samo toliko downloada..
ljude jednostavno mrzi da se bakcu tim nekim stvarima.. chak znam ljude koji se kunu u u matori jazz, a sada slushaju lady gagu.. jednostavno ih mrzi da kopaju dublje..
takva je vecina jednostavno.
gorjan
08-03-2010, 12:04 PM
http://blog.nielsen.com/nielsenwire/wp-content/uploads/2010/01/Nielsen-Music-2009-Year-End-Press-Release.pdf
sad napokon imam crno na belo da su alternativa, latino, metal, newage i rap luzerski pravci...:D
nego, ovi nesto mute sa ovim ciframa, zbrajaju babe i zabe(download i prodaju cd-a, vinila itd) pa su u ova krizna vremena dobili neku cifru koja pokazuje da prodaja cak raste. e, berzo berzo, ko te ne zna:wink:
mislim da je jedini bas zanimljiv podatak onaj o radio stanicama, gde se mozda i najbolje vidi da za dobrog narodnjaka(country) zime nema
nemaju ljudi vremena za luksuz kao shto su muzika, slikarstvo i sl
da ne pominjem da je underground mjuz sve loshiji, plastichniji i bezdushniji (bash zbog spomenutog nedostatka vremena u kombinaciji sa neisplativoshcu i velikim zhivotnim potrebama u novchanom smislu) pa masu mrzi da kopa ili se cima oko mjuza
secam se pre 7-8 godina je masa opushteno bezhala iz zemlje "jer napolju ima vishe zhurki" a putovati u drugi grad zbog omiljenog dj-a koji dolazi je bilo kao dobar dan.
danas ljudi ne odu kada im stranac dodje u njihov grad.
koga bre boli penis za mjuz
DaBear
08-03-2010, 01:09 PM
sad napokon imam crno na belo da su alternativa, latino, metal, newage i rap luzerski pravci...:D
nego, ovi nesto mute sa ovim ciframa, zbrajaju babe i zabe(download i prodaju cd-a, vinila itd) pa su u ova krizna vremena dobili neku cifru koja pokazuje da prodaja cak raste. e, berzo berzo, ko te ne zna:wink:
mislim da je jedini bas zanimljiv podatak onaj o radio stanicama, gde se mozda i najbolje vidi da za dobrog narodnjaka(country) zime nema
Pa kriza jeste ...kad uporedis cifre od pre 10 godina - sve ukupno je prodaja smanjena za 40% !!! To nije malo uopste!
A sto se tice zbrajanja, mp3 je novi format za singlove....
Problem je sto se sad (mozda ) brojcano vise prodaje, ali nisu vise CD singlovi sa 3-4 stvari i miksa (?2-3 komad bio) ili album sa 10-12 pesama (?10-12 komad bio), NEGO 1 ili 2 NAJBOLJE pesme u download formatu za ?0,59 po komadu!!!!! I to je kad se rese da kupe (a ne da iskopiraju)
alavuk
08-03-2010, 01:37 PM
muzicka industrija je sama sebi iskopala jamu i sad su joj svi drugi krivi i o tome smo pisali tj diskutovali milion puta , i naravno da su se ljudi smorili od stancovanja diskova/ploca/mp3-ova i eventova ...
gorjan
08-03-2010, 03:18 PM
Problem je sto se sad (mozda ) brojcano vise prodaje, ali nisu vise CD singlovi sa 3-4 stvari i miksa (?2-3 komad bio) ili album sa 10-12 pesama (?10-12 komad bio), NEGO 1 ili 2 NAJBOLJE pesme u download formatu za ?0,59 po komadu!!!!! I to je kad se rese da kupe (a ne da iskopiraju)
al ti novci od mp3 su skoro cisti novci, u smislu da ti je nepotrebna gomila operative stancanje diskova, prodajna mreza itd... ne bi ja rekao da tu bas nema nikakve racunice, samo lova dolazi drugim kanalima
sto se tice propasti industrije i ostalih expertskih tema,
malo je sve to simpaticno, mojoj generaciji je bilo horor to sto se sad svi loze tamo na neki rap, dance itd, a ne slusaju prave vrednosti(koje smo mi naravno drzali u malom prstu:rolleyes:). sad je na red dosla sledeca generacija da kuka,
Zato deco, pamet u glavu na vreme i pocnite da se bavite investicijama u nekretnine, privatizacijama i sl...:)
na stranu sve to, ovaj dabear-ov clanak je izuzetno koristan za one koji zele da se bave muzikom kao poslom, mislim da dosta toga moze da se izvuce za nauk(ukoliko u startu prihvatimo da su dati podaci nepristrasni)
fipke
08-03-2010, 06:49 PM
ja predlazem da otvorimo novu subkategoriju foruma u kojoj bi bili postavljani samo ovakvi clanci realnog stanja muzicke industrije, zarad demoralisanja mladih sa nerealnim vizijama. naravno dabear-a za moderatora!! :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.