View Full Version : Shum i krchanje izazvano menagerom maticne ploce
Goran B
01-03-2010, 11:43 PM
Pozdrav svima,
imam problem koji mi zadaje veliku muku :banghead:.
Kada pojačam monitore malo glasnije dobijam velik ?um, ali koji ne dolazi iz monitora nego iz računara. Kada snimam u Cubase-u javljaju mi se krckanja u snimcima, kada prebacujem neke parametere npr. na control panel-u zvučne karte čuje se opet krckanje iako su svi programi zatvoreni.
Mijenjao sam nove drivere, instalirao ponovo programe i td. ali za sada ni?ta nije urodilo plodom. Ostalo mi je jo? da zamjenim slot zvučne karte na matičnoj ploči pa da ponovo sve probam iz početka.
Napominjem da sam prije dva dana postavio novi sistem (Windows XP SP3) jer mi komp nije ba? mi?ićav za Windows 7 pored svih ostalih muzičkih programa.
U pitanju je M-Audio Audiophile 24/96 zvučna karta.
Svaka pomoć i sugestija će mi dobro doći.
Hvala mnogo svima unaprijed.
Bockie
02-03-2010, 11:30 AM
Struja...napajanje...
diviner
02-03-2010, 11:37 AM
Ako ti se u pozadini cuje krckanje hdda, kada nesto ucitava i drugi shumovi, onda vjerovatno imas problem sa losim uzemljenjem ?
Pogledaj da drugacije rasporedis produzne, sve stavis na jedan (ako imas recimo racunar prikljucen na jedan, a monitore/pojacalo na drugi).
Goran B
02-03-2010, 12:25 PM
Ako ti se u pozadini cuje krckanje hdda, kada nesto ucitava i drugi shumovi, onda vjerovatno imas problem sa losim uzemljenjem ?
Pogledaj da drugacije rasporedis produzne, sve stavis na jedan (ako imas recimo racunar prikljucen na jedan, a monitore/pojacalo na drugi).
Nemam ?umova prilikom učitavanja.
Sve je na jednom produ?nom kablu trenutno.
Krckanje se desi ponekada i kada običan prozor otvaram ili slu?am muziku.
Nekad se desi da recimo to izazove neki krajnje mizeran i mali programchic...Mene je tako jednom zezao neki menadzer za matichnu plochu i sklonio sam ga i onda nije bilo puckanja i krckanja...Malo je "pain in the ass" da trazish koji ti zadaje problem(ako uopshte zadaje),ali probaj,mozda je tu problem. :wink:
Goran B
02-03-2010, 05:00 PM
Nekad se desi da recimo to izazove neki krajnje mizeran i mali programchic...Mene je tako jednom zezao neki menadzer za matichnu plochu i sklonio sam ga i onda nije bilo puckanja i krckanja...Malo je "pain in the ass" da trazish koji ti zadaje problem(ako uopshte zadaje),ali probaj,mozda je tu problem. :wink:
Hahahahahaha....upravo sam to i uradio. Sklonio sam Gigabyte-ov Easytune (upravo manager za matičnu ploču) testirao sam sve ponovo i sve radi OK barem za sada :).
Još ću detaljno da probavam, ako sve bude i dalje OK, nazvaću dijete po tebi hahahaha.......
P.s. Hvala MNOGO svima na pomoći, zaista. Javiću ako se problem nastavi.
Hahahahahaha,carski,drago mi je da sam ti pomogao! :grin:
diviner
02-03-2010, 09:13 PM
Hehe, prvo pa musko...
Bravo Elf :)
Hvala!Al' pazi paradoxa...Kao,korisna stvarchica,da regulishesh i brzinu coolera i sve...Kad ono...potmuli izdajnik! :rotfl:
Goran B
02-03-2010, 11:16 PM
Hvala!Al' pazi paradoxa...Kao,korisna stvarchica,da regulishesh i brzinu coolera i sve...Kad ono...potmuli izdajnik! :rotfl:
Upravo tako sam i ja razmi?ljao hahahaha....
Bockie
03-03-2010, 02:05 PM
E, svasta...
Ali eto, rekoh da je neka struja...:D
Goran B
03-03-2010, 10:36 PM
Sve uredno radi i poslije detaljnih testiranja :).
diviner
04-03-2010, 10:23 AM
Evo, promjenio sam ime teme, kako bi i drugi koji budu imali slican problem, mogli da ga uoce...
Goran B
04-03-2010, 03:24 PM
Evo, promjenio sam ime teme, kako bi i drugi koji budu imali slican problem, mogli da ga uoce...
Odlična ideja :).
Goran B
04-03-2010, 03:24 PM
Uzdravlje! :wink:
Prvom djetetu dajem ime po tebi, bilo mu?ko ili ?ensko hahahaha....
Prvom djetetu dajem ime po tebi, bilo mu?ko ili ?ensko hahahaha....
Hahaha,chast mi je!Samo,Elf je vishe vrsta! :grin: A ja sam Nemanja. :D
Djanswer
04-03-2010, 09:04 PM
Hahahahahaha....upravo sam to i uradio. Sklonio sam Gigabyte-ov Easytune (upravo manager za matičnu ploču) testirao sam sve ponovo i sve radi OK barem za sada :).
Još ću detaljno da probavam, ako sve bude i dalje OK, nazvaću dijete po tebi hahahaha.......
P.s. Hvala MNOGO svima na pomoći, zaista. Javiću ako se problem nastavi.
Gde on stade ti produži!
I ja imam krckanje, ali nemam pojma gde da tražim menadžera matične ploče, molim te objasni mi po sistemu: ides u Control panel,...
Ako nešto pomaže imam Creamware Luna 2 karticu
Hvala unapred!
P.S.
ako dobijem drugog nazvacu ga po tebi!
http://myvst.com/images/Slide_Show_Slike/logo%20myvst%20josh.png
Goran B
04-03-2010, 09:44 PM
Gde on stade ti produ?i!
I ja imam krckanje, ali nemam pojma gde da tra?im menad?era matične ploče, molim te objasni mi po sistemu: ides u Control panel,...
Ako ne?to poma?e imam Creamware Luna 2 karticu
Hvala unapred!
P.S.
ako dobijem drugog nazvacu ga po tebi!
http://myvst.com/images/Slide_Show_Slike/logo%20myvst%20josh.png
To je mali program koji se instalira sa CD-a koji dobije? uz matičnu ploču. Tako da se uninstall vr?i standardno kao i svaki drugi program (start/settings/control panel/add or remove programs).
Kod Gigabyte-ovih MB se ovaj programčić obično zove Easytune, a kod Asus-ovih je bio Asus Probe.
Ako ti ovo slučajno ne rije?i problem, javi pa ćemo ganjati dalje jer krckanje mo?e da izazove mnogo stvari između ostalog.
Pozdrav
Gremlini? :rotfl:
Ma samo ojaditi komp,samo audio i nishta drugo.Sem drugog za net. :D
Djanswer
05-03-2010, 10:51 AM
To je mali program koji se instalira sa CD-a koji dobije? uz matičnu ploču. Tako da se uninstall vr?i standardno kao i svaki drugi program (start/settings/control panel/add or remove programs).
Kod Gigabyte-ovih MB se ovaj programčić obično zove Easytune, a kod Asus-ovih je bio Asus Probe.
Ako ti ovo slučajno ne rije?i problem, javi pa ćemo ganjati dalje jer krckanje mo?e da izazove mnogo stvari između ostalog.
Pozdrav
Nisam na?ao instalaciju, a zvao sam i kolegu ?to radi u Mileniumu u NS, koji mi je sastavio konfiguraciju, reče da nije ni instalirao taj program. Ali i ploča mi je MSI, ako zna? kako se zove Menad?er za MSI, pa da ga potra?im.
U međuvremenu ću probati da utaknem komp samog u slobodnu utičnicu i da pratim ?ta se de?ava.
Da bilo bi dobro kada bi komp koristio samo za muziku, ali tu su i sin i ?ena i ....
Pozdrav!
http://www.myvst.com/images/Slide_Show_Slike/logo%20myvst%20josh.png
Goran B
05-03-2010, 07:11 PM
Nisam na?ao instalaciju, a zvao sam i kolegu ?to radi u Mileniumu u NS, koji mi je sastavio konfiguraciju, reče da nije ni instalirao taj program. Ali i ploča mi je MSI, ako zna? kako se zove Menad?er za MSI, pa da ga potra?im.
U međuvremenu ću probati da utaknem komp samog u slobodnu utičnicu i da pratim ?ta se de?ava.
Da bilo bi dobro kada bi komp koristio samo za muziku, ali tu su i sin i ?ena i ....
Pozdrav!
Ako ti nije instaliran taj program uop?te, onda te?ko da ti on pravi problem.
Ne znam kako se zove MB manager za MSI na ?alost, jer nikada nisam koristio njihove MB.
Krckanje mo?e da izazove i DMA Buffer size, pode?avanje ovog parametra se vr?i na samoj zvučnoj karti, pa pročačkaj po control panel-u. Ne smije da bude prenizak jer u tom slučaju bi se moglo čuti krckanje dok radi?.
Ja imam M-Audio Audiophile 24/96 i DMA Buffer size mi je na 256 i radi uredno.
Djanswer
05-03-2010, 10:45 PM
Ako ti nije instaliran taj program uop?te, onda te?ko da ti on pravi problem.
Ne znam kako se zove MB manager za MSI na ?alost, jer nikada nisam koristio njihove MB.
Krckanje mo?e da izazove i DMA Buffer size, pode?avanje ovog parametra se vr?i na samoj zvučnoj karti, pa pročačkaj po control panel-u. Ne smije da bude prenizak jer u tom slučaju bi se moglo čuti krckanje dok radi?.
Ja imam M-Audio Audiophile 24/96 i DMA Buffer size mi je na 256 i radi uredno.
Kupih:
http://www.djavu.com.au/images/listingproduct/Belkin_PureAV_F9A823au2M_3.JPG
pre nekoliko sati i isprobavao sam nekoliko sati i kao da nema vi?e onog pucketanja. Ima za?titu od groma td... kao pegla napon, a daje, na čega sam pao, ima garanciju nekoliko godina, ako ti crkne uređaj da isplaćuju ?tetu. Ko?ta 3800 din. Kada prođe nekolko dana javljam da li je samo sugestija ili stvarno radi posao.
Pozdrav!
Goran B
05-03-2010, 11:23 PM
Kupih:
http://www.djavu.com.au/images/listingproduct/Belkin_PureAV_F9A823au2M_3.JPG
pre nekoliko sati i isprobavao sam nekoliko sati i kao da nema vi?e onog pucketanja. Ima za?titu od groma td... kao pegla napon, a daje, na čega sam pao, ima garanciju nekoliko godina, ako ti crkne uređaj da isplaćuju ?tetu. Ko?ta 3800 din. Kada prođe nekolko dana javljam da li je samo sugestija ili stvarno radi posao.
Pozdrav!
Bome ti kupi spravu i to pravu hahahahah....
Nadam se da će sada sve da ude u redu, javi.
diviner
06-03-2010, 10:55 AM
Pa ako ti je ovaj "produzni" rjesio problem, onda si imao samo problem sa multipoint uzemljenjem (sto sam pominjao vec u prethodnim postovima)...
Goran B
06-03-2010, 11:05 AM
Pa ako ti je ovaj "produzni" rjesio problem, onda si imao samo problem sa multipoint uzemljenjem (sto sam pominjao vec u prethodnim postovima)...
Apsolutno si bio u pravu od početka, problem je kao i ?to sam zna? u tome ?to krckanje mo?e da izazove jako mnogo stvari, pa treba jako mnogo vremena i ?ivaca dok se problem pronađe.
Nekada je to do uzemljenja, nekada, do pode?avanja zvučne karte, nekada do MB manager programa hahahahaha.....i ko zna već do čega sve mo?e do bude.
Pozdrav
Djanswer
06-03-2010, 12:44 PM
Naravno,
na osnovu tvojih postova sam i do?ao na ideju da tra?im re?enje u tom smeru, jer su pucketanja manje vi?e bila nepravilna i de?avala su se vi?e kako sam du?e na kompu. Kada bih restartovao računar jedno vreme je bilo čistije, ali ne svaki put, a to dodatno zbunjuje. Za nedelju dana ću biti siguran da li mi produ?ni radi posao.
U svakom slučaju hvala svima savetima!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.