View Full Version : Novi SEM oberheim, youtube demo
pleon
01-03-2010, 04:23 PM
http://www.youtube.com/watch?v=8IBC0OUjLb0
pleon
02-03-2010, 09:22 AM
dali ima neko da ima ili je imao stari SEM, ili da ga je čuo u?ivo? kak mu se čini ovaj novi?
silicon science
02-03-2010, 09:59 AM
dali ima neko da ima ili je imao stari SEM, ili da ga je čuo uživo? kak mu se čini ovaj novi?
Kad bi ovaj lik sto testira bio manje retardiran mozda bi i chuli nesto...
pleon
02-03-2010, 12:21 PM
Kad bi ovaj lik sto testira bio manje retardiran mozda bi i chuli nesto...
pa više se čuje nego na prezentaciji Toma Oberheima, u svakom slučaju dovoljno za neki manje bezobrazan a više konstruktivan komentar.
edit:
meni od svih novih analognih sintesajzera ovaj zvuči najsličnije staroj analogiji. ako se izuzmu novi modular sistemi tj.neki
clusterchord
03-03-2010, 05:51 AM
imas ovdje usporedni demo. ne sjecam se na kojoj stranici po redu, ali naci ces..
http://www.vintagesynth.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=48755
slazem se potpuno i meni zvuci najvise "vintage" od novih analog sinteva, ne brojeći modulare, gdje ima jos toplijih dizajna (kao recimo macbeth, neki motm ili oakley moduli).
bas sam tamo i komentirao, ako je sudit po tim usporednim testovima, nakon pa?ljiva slu?anja mislim ipak nije 100% identičan originalu. vrlo blizu generalno ali u nekom segmentima vrlo zamjetno drugaciji - malo tanji, malo manje "vodenast" odn. "?elatinast" rezonantni filter od originala. i drugo sto se primjeti odmah, ima "predobar" tuning. nije toliko organičan, pogotovo u basu. to je i logično jer nije koristio potpuno iste komponenete (CA3080) vec zamjenske, modernije/či?će LM ampove.
svejedno, za te pare koje trazi, apsolutno best buy danas za jednostavnu, ali dobru analogiju. pogotovo ova verzija sa patch pointom. koja se po meni puno vise isplati, jer poslije dodas svoj midi interface, a ovako imas doseg do svih parametara, i mozes ga lako koristiti i modularno (odmah imas filter fm, vco/pwm fm, i sl..), ili povezati s drugim modularom i bilo kakvim CV spravama sa 5V standardom. vrlo lako se ekspandira van svojih, tvornicki postavljenih mogucnosti. po soundu se DSI i npr. moog LP mogu sakrit pred tim Oberheimom. i novim i starim.
pleon
03-03-2010, 10:12 PM
hvala na komentaru i linku i
da, bolje zvuči od fetija :( al ne mora se skrivat, on mi je prvi, a ti imaju posebne privilegije:D
ali zapravo meni SEMi zvuči bolje od bilo kojeg sinta.
nadam se da ću doć do neke love, barem za dva komada:grin:.
bilo bi super kad bi izašo i onaj program modul za memoriranje patcheva i mixer neki, pa da se može složit 2 il 4 voice. naravno i klavijatura sa aftertouch-om i velocity-em. al to bi več koštalo sve skupa malo više, čak i sa samo jednim SEM om
ali to je sad več druga neka priča.
edit:
zapravo kad malo bolje razmislim LP cv modifikacija i jedan SEM
bi bila super investicija
redroom
11-12-2010, 08:43 PM
NEW! SEM-PRO. SEM with MIDI to CV Converter and integrated Patchpanel. This version combines the features of the MIDI to CV version (see below) with a 21-jack patchpanel and is personally autographed by me. The U.S. price is $1199.
http://www.tomoberheim.com/images/SEM-PRO-Lg.jpg
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.