View Full Version : Lampa za SE Z5600??
Kao sto naslov kaze, hteo bih da zamenim kinesku lampu u SE Z5600 nekom kvalitetnijom.
Posto se UOPSTE ne razumem u lampe, niti u elektroniku, treba mi pomoc, recimo da narucim dve razlicite dobre lampe ali koje:S
Takodje ako bi neko da mi pomogne ili mi da uputstva kako se to menja, ja sam otvarao mikrofon ali se ne bi usudio da sam menjam lampu :da:
Bockie
01-03-2010, 06:03 PM
Pa, bilo bi lepo naci Ei-nis lampu ali to je ultra zayebano...
Pa, bilo bi lepo naci Ei-nis lampu ali to je ultra zayebano...
Da li EI Nis proizvodi taj tip lampi?
Bas me zanima koji tip lampi uopste ide u taj mikrofon?
Inace narucio bih preko thomann-a, 2 komada lampi recimo.
A tu Nisku lampu, mislim da mogu da nadjem ako se proizvodi takva koja moze da dodje u moj majk
Pa koliko ja znam u taj mikrofon ide 12AX7 ili ti ECC83, Ei Niš je imao "običnu" i "elite" seriju te lampe (elite je sa pozlačenim pinovima), pa potraži, to je inaće najčešća lampa za pretpojačala.
Pa koliko ja znam u taj mikrofon ide 12AX7 ili ti ECC83, Ei Ni? je imao "običnu" i "elite" seriju te lampe (elite je sa pozlačenim pinovima), pa potra?i, to je inaće najče?ća lampa za pretpojačala.
Mislim da je ECC83, snaci cu se valjda.
Hvala!
Izgleda u jednoj radnji Nisu ima da se kupi ova lampa.
Samo ne znam da li je pozlacena i da li ima pozlacena, kako se tacno zove taj model ili samo da ih pitam za pozlacenu
Nije ta lampa, moj mikrofon je bei, nije onaj zeleni MKII.
Koristi ovu lampu 12AX7.
Evo linka za mic
http://www.soundonsound.com/sos/May03/articles/sez5600.asp
Ispravljam se, u USA je oznaka 12AX7 a u Evropi ECC83.
Tako da vec sutra cu da odem i da uzmem ovu EI lampu, a za tu pozlacenu Bog zna gde da trazim, pitacu ih tamo
Bockie
02-03-2010, 11:25 AM
Vidi sta sam iskopao...
[/URL] Ei tubes are made at the world famous Ei (Elektronska Industrija) factory in Niš, Yugoslavia. The factory was founded in 1951 and employed the use of Philips (Holland) technology using their original machinery, drawings, methods and test procedures.. Back then production was mainly devoted to radio and TV tubes. Ei now specializes in the production of audio tube types and the quality of their tubes is second to none.
Ei Elites tubes take the quality a step further. All Ei Elites are tested for noise and microphonics. The pins are gold plated and they are shipped in special packaging. Try some and we think you’ll agree, EI Elites are some of the best sounding tubes being made today.
The Ei Factory is not out of commission / shut-down. They are undergoing a transition and will be producing tubes sometime in the future. All quality controls, specs and materials are being re-assessed in order to bring you a better product. More news will come as we find out.
ima i ovaj sajt...
[url]http://www.eitubes.com/ (http://www.tubedepot.com/index.html)
Vidi sta sam iskopao...
Ei tubes are made at the world famous Ei (Elektronska Industrija) factory in Ni?, Yugoslavia. The factory was founded in 1951 and employed the use of Philips (Holland) technology using their original machinery, drawings, methods and test procedures.. Back then production was mainly devoted to radio and TV tubes. Ei now specializes in the production of audio tube types and the quality of their tubes is second to none.
Ei Elites tubes take the quality a step further. All Ei Elites are tested for noise and microphonics. The pins are gold plated and they are shipped in special packaging. Try some and we think you?ll agree, EI Elites are some of the best sounding tubes being made today.
The Ei Factory is not out of commission / shut-down. They are undergoing a transition and will be producing tubes sometime in the future. All quality controls, specs and materials are being re-assessed in order to bring you a better product. More news will come as we find out.
ima i ovaj sajt...
http://www.eitubes.com/
Nasao sam i ja taj sajt.
Nasao sam ove ECC83 lampe, sad tragam za tom Elite lampom.
Nadam se da cu je naci.
Reinhardt
02-03-2010, 02:58 PM
jan,ako mogu pomoći..
koji je razlog mjenjanja lampe?
IMHO,upgrade vrijedan truda:
1.bolja kapsula (gefel? peluso?)
2.interni preamp (kondezatori?)
jan,ako mogu pomoći..
koji je razlog mjenjanja lampe?
IMHO,upgrade vrijedan truda:
1.bolja kapsula (gefel? peluso?)
2.interni preamp (kondezatori?)
Ne bih se usudio da dam nekom da mi moduje mikrofon.
A zeleo bih da vidim da li ce i do kakve promene doci ako stavim neku kvalitetniju lampu u njega od kineske koja je unutra, mislim da nista ne mogu da izgubim,a mozda nesto dobijem
Reinhardt
03-03-2010, 10:09 PM
Ne bih se usudio da dam nekom da mi moduje mikrofon.
A zeleo bih da vidim da li ce i do kakve promene doci ako stavim neku kvalitetniju lampu u njega od kineske koja je unutra, mislim da nista ne mogu da izgubim,a mozda nesto dobijem
ok, al onda napravi neki bolji A/B test..
da nebi placebo uletio u priču:wink:
ok, al onda napravi neki bolji A/B test..
da nebi placebo uletio u priču:wink:
Jasna stvar, uradicu testove istog dana kad dodjem do neke lampe, planiram da makar 2 komada razlicitih lampi nabavim da vidim sta ce se desiti.
ggulin
04-03-2010, 01:18 AM
Zanimljivo! Jedva čekam da čujem sta će se desiti. To je i meni bilo u planu...
Evo ja ću napraviti mali test sa 3 preampa, snimat ću sa SE 5600.
U igri su TLAudio 5051, te preampovi sa zvučne Focusrite Saffire PRO 40, i miksete A&H ZED 12FX
Bybass
20-03-2010, 12:45 PM
Ja sam nedavno trazio Ei lampu i nisam nigde uspeo da nadjem (na zalost,nisam trazio u Nisu jer mi je daleko :) ), i na kraju sam uzeo Sovtek. Za sad je super,nadam se da ce tako i ostati.
Mozes li mi javiti na PM broj telefona ili adresu prodavnice gde si kupio ili ces tek da kupis Ei ECC83?
Hvala unapred.
ggulin
27-03-2010, 11:46 PM
Jan, ima li novosti?
Jan, ima li novosti?
Jos uvek ne :( na zalost!
Pretrazio sam sve da nadjem EI ECC83 al ni traga njima ( a zivim u Nisu! :)).
Tako da cu sad najverovatnije naruciti neku od Groove Tubes lampi, jos uvek razmisljam...
Ja sam nedavno trazio Ei lampu i nisam nigde uspeo da nadjem (na zalost,nisam trazio u Nisu jer mi je daleko :) ), i na kraju sam uzeo Sovtek. Za sad je super,nadam se da ce tako i ostati.
Mozes li mi javiti na PM broj telefona ili adresu prodavnice gde si kupio ili ces tek da kupis Ei ECC83?
Hvala unapred.
Javio bih al NEMA niti ce biti :(
alavuk
28-03-2010, 01:27 PM
vidi sa ivanom H-om oko tog pogona EI-a , mislim da ce ti on nesto bolje reci , nesto je isao do tamo , bas oko cevi ...
vidi sa ivanom H-om oko tog pogona EI-a , mislim da ce ti on nesto bolje reci , nesto je isao do tamo , bas oko cevi ...
Hvala za INFO!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.