Studiokoka013
26-02-2010, 08:28 AM
Postovani skupe upravo sam sprzio jedan HF driver (Visokotonac) na PMC monitorima........
Vec sam hteo da skratim sebi muke ali kada sam izvadio vidim da visokotonac pravi Danska firma VIFA i nadjem ga na netu za 75dollara.
Da li neko zna da u Beogradu neko drzi VIFA program???
Unapred hvala
boggy
26-02-2010, 10:06 AM
Postovani skupe upravo sam sprzio jedan HF driver (Visokotonac) na PMC monitorima........
Vec sam hteo da skratim sebi muke ali kada sam izvadio vidim da visokotonac pravi Danska firma VIFA i nadjem ga na netu za 75dollara.
Da li neko zna da u Beogradu neko drzi VIFA program???
Unapred hvala
S obzirom na vlasnicko tumbanje i papazjaniju doticne (nekada) Danske firme (posledica je prestanak proizvodnje mnogih starijih drajvera, mada su neki ponovo poceli da se vracaju) u poslednjih dve-tri godine, NE preporucujem ti da se obracas njima direktno, nego dileru za PMC za ovaj region, A to je, koliko znam, a ne verujem da se ista promenilo, Vlada Negovanovic, dok je najblizi veliki distributer za ovaj region Avitech u Austriji (http://www.avitech.at/).
Inace, za firmu Vifa, odnosno, ono sto je ostalo od nje, zastupnik je (bio i ostao) Dejan Dobrin, firma je Dayens (http://www.dayens.rs/) (Sabac).
Inace, savetujem ti da se obratis Vladi, posto od njega trzis onda rezervni deo za svoj zvucnik (neko ti garantuje da komad koji dobijas JESTE odgovarajuci), a ako SAM krenes da trazis drajver... i posle razradjivanja ustanovis da ti se "mrvicu" razlikuje zvuk na tom novom u odnosu na stari... iako su "isti" tipovi.. onda ces morati da kupis jos jedan iz te serije, a neces imati kome da se zalis.
Po svetu se jos uvek mogu naci Vifa drajveri cak i kada se prestanu da se proizvode jer postoje kolicine nabavljene od strane distributera, te nije nemoguce naci drajver ako se to sve desava u zadnjih nekoliko godina samo. Ali, bez obzira na sve, drajveri se mogu generacijski razlikovati, bez obzira sto su istog tipa.
Zbog svega ovoga navedenog... najbolje je obratiti se Vladi.
Ako hoces sam da se snalazis, onda moze da se desi da ces morati oba da menjas (mada to moze da se desi i ovako i onako)
pozdrav
bogi
p.s. Inace, prestanak proizvodnje drajvera se odnosi samo na one koji su u slobodnoj prodaji (te koje si nasao na netu za 75$), dok ce oni za PMC uvek napraviti sta god su "prestali da prozvode" posto narucuje veliku kolicinu.
p.p.s. Takodje mi se cini da je taj visokotonac bio prilicno jeftiniji pre tri godine.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.