Log in

View Full Version : Kako da pove?em uređaje?

Tolerancija
25-02-2010, 04:27 PM
Dok sam radio sa emu 1820m kartom, ubadao sam mikrofon direktno u nju. Sad imam drugačiju kombinaciju gdje je u liniji nekoliko sprava i treba sve to da pove?em za najoptimalniji rad. Komponente su:Mic SE2200a
Preamp Tube UltraGain T1963
Kompressor DBX 166
RME Multiface kartica
Treba mi info koliko mi kablova treba i kako da sve uređaje spojim
(detalnjije, iz čega u ?ta i ostalo). Hvala na pomoći. :)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"><input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

ELEKTROIVO
25-02-2010, 10:13 PM
logično je da spojiš mikrofon u preamp, preamp u kompresor, a kompresor u karticu... ako misliš usnimavati....
a ako kompresor misliš koristiti i u miksu, možda bi ga bilo pametnije spojiti na karticu an način da spojiš i input i output u karticu da ga možeš dignut u Nuendu ili u čemu već radiš kao plug in.... ali to je lošija varijanta za usnimavanje jer imaš AD/DA konverziju više.

moja preporuka je da to spojiš na ovaj prvi način kako sam ti opisao kratkim kablovima, i da si pripremiš dva dodatna kabela s kojima češ po potrebi spojiti kompresor na karticu kad ga izaciš iz lanca i koristiti ga u miksu (naravno, u koliko uopće želiš koristiti hardverski kompresor kasnije)