View Full Version : RME ff800 pitanje...
Bockie
25-02-2010, 01:23 PM
Prijatelj me zamolio da pitam, a znam da tu ima ljudi koji koriste ovaj interfejs,Arthur i jos nekoliko ljudi pa evo ovako:
Covek pita,ako sam dobro sfatio, sledece:
Da li na RME ff800 moze da se, osim mehanickim gain potenciometrom, spusi ulaz u kartu? Dakle softverski mixer od ff koji ima, na promene ne reaguje... Dakle spusti na mixeru input, ali se jednostavno nista ne desi,osim graficke promene na ekranu... Inace krta radi k'o Doxa...
Driveri? FF?
U cemu je kvaka ili-ti quake?
:D
Poz' i hwalla...!
kejkz
25-02-2010, 01:35 PM
Moze da mu promeni samo ulazni nivo sa -10 dBv na +4dBu, ili na hia gain direktno ne moze menjati. Moze ga jos eventualno spustiti u softveru, ali to je digitalno...
Bockie
25-02-2010, 05:26 PM
Pa nek je digitalno, ali nece nikako....
kejkz
25-02-2010, 07:28 PM
Kada sam napisao softveru, mislio sam na program u kome radi, u kome snima, posto linijski kod rme-a ne mogu da se posebno podesavaju. Oni su tu samo da bi kontrolisali nivo unutar totalmix miksera, a kada snimas, program pristupa direktno ulazima, bez ikakvih atenuacija. Jedino da ga baci na one prednje, tu moze kontrolisati gain. Nije mi sada pri ruci RME, tako da to ne mogu proveriti do u neko dogledno vreme, nadam se da ce se javiti neko kome je pristupacan u ovom trenutku.
Edit: evo sada sam proverio, moze da na druga dva prednja preamp kanala ukljuci taj uredjaj, na njima kontrolise nivo sam, cini mi se softverski.
Pozdrav i srecno
boggy
25-02-2010, 08:25 PM
Pa nek je digitalno, ali nece nikako....
Pa ako je cisto digitalna atenuacija, a ceo lanac za obradu klipuje na samom ulazu u FF800, onda digitalna atenuacija nece pomoci, odnosno... klipovace i dalje. Jedini nacin u tom slucaju je da se nabavi XLR-XLR pad-atenuator, pa da se signal smanji pre ulaska u ulazni stepen AD konvertora, pod uslovom da nema mogucnosti da se smanji signal na prethodnom stepenu (micpre ili sta vec).. ili prostor koji daje RME sa -10 i +4dB presetima nije dovoljan.
pozdrav
bogi
Bockie
25-02-2010, 11:05 PM
Da...
A zar ne bi trebalo da je na ovom mixeru kontrola kartice a ne na DAW-u?
To za DAW znam, ok, ali, evo gledao sam,covek ovaj mixer pokusava da koristi i na njemu nece da smanji... Zar ne bi trebalo? Ili jednostavno ne moze i to je to...
http://www.filmmusicmag.com/file-uploads/totalmix.gif
kejkz
26-02-2010, 11:22 AM
ne moze da smanji linijski ulaz, ta kontrola na mikseru sluzi samo za ruting, i to u okviru totalmiksa, nigde vise. Kazem ti, reci mu da zakaci napred, na 3 i 4 kanal, tu ce imati linijsku kontrolu jacine.
Bockie
26-02-2010, 01:20 PM
Tnx...:wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.