Log in

View Full Version : OK ?ta sad?

matoliki
23-02-2010, 03:54 PM
Pozdrav ljudi!

Počeo sam se baviti produkcijom, i sad radim jednominutne pjesmuljke tako radi vje?banja.

Ovaj dubstep sam napravio neki dan:

http://www.youtube.com/watch?v=0Ti3BeguKj4

Da znam intro nabacan nema uvoda kraja spu?talica ni dizalica... to nije ni bitno radim iz zajebancije, da se uvje?bam.

Sad pitanje glasi - na mixeru u logic pro-u su svi samplovi na 0 (osim semplova ljudi). Stereo Out kao ?to vidite lupa non stop u crveno. ?ta bi ste vi sad napravili? Koji je slijedeći korak?

SumAnuT
23-02-2010, 05:16 PM
Opet neko zezanje?

Stavi limiter i vozi ... :rolleyes:

Mika Technika
25-02-2010, 07:54 AM
mene zanima sta tekst govori, "nesto" "ajde mi donesi "pivo?"(muski glas), fuj zofman(zenski)?" i onaj rege delay glas vice "zofman zofman" tako nesta:D

Everbeatz
25-02-2010, 09:07 AM
mene zanima sta tekst govori, "nesto" "ajde mi donesi "pivo?"(muski glas), fuj zofman(zenski)?" i onaj rege delay glas vice "zofman zofman" tako nesta:D

jeste, fuj zofman kaze:D

matoliki
25-02-2010, 09:24 AM
ma jok. Mu?ki glas ka?e: daj mi donesi vilju?ku. A ?ena ka?e: fuj ?ohar. A i rege zvuk je fuj ?ohar. Mo?e se ćuti samo se treba potruditi:D

Mika Technika
25-02-2010, 09:59 AM
ma jok. Mu?ki glas ka?e: daj mi donesi vilju?ku. A ?ena ka?e: fuj ?ohar. A i rege zvuk je fuj ?ohar. Mo?e se ćuti samo se treba potruditi:D

bili smo blizu :)

Mika Technika
25-02-2010, 10:01 AM
jeste, fuj zofman kaze:D

eto remix da se uradi sa fuj zofman :D:D:D

silicon science
25-02-2010, 10:05 AM
eto remix da se uradi sa fuj zofman :D:D:D

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

DaBear
25-02-2010, 12:33 PM
Pozdrav ljudi!

Počeo sam se baviti produkcijom, i sad radim jednominutne pjesmuljke tako radi vje?banja.

Ovaj dubstep sam napravio neki dan:

http://www.youtube.com/watch?v=0Ti3BeguKj4

Da znam intro nabacan nema uvoda kraja spu?talica ni dizalica... to nije ni bitno radim iz zajebancije, da se uvje?bam.

Sad pitanje glasi - na mixeru u logic pro-u su svi samplovi na 0 (osim semplova ljudi). Stereo Out kao ?to vidite lupa non stop u crveno. ?ta bi ste vi sad napravili? Koji je slijedeći korak?

posto vidim da se svi zezaju a niko ne daje konkretan savet, evo ja cu...

uradi "delete project" i pocni nesto drugo izpocetka. Ovo nema veze sa mozgom...cak ni za vezbu !

Mika Technika
25-02-2010, 12:57 PM
pa moze to i lase, smanji za toliko koliko klipuje :D

matoliki
25-02-2010, 01:30 PM
posto vidim da se svi zezaju a niko ne daje konkretan savet, evo ja cu...

uradi "delete project" i pocni nesto drugo izpocetka. Ovo nema veze sa mozgom...cak ni za vezbu !

hehe znam da nema veze s mozgom... to ti je dubstep 8).
Radim ja svako malo neke pizdarije, ova pjesma je već obrisana čim sam je napravio. Mene je samo zanimalo, ono kokretno kako da stavim kick, snare i ostale djelove na jačinu. Meni ovako zvuči (sve je na nuli) sve super, pa me zanimalo ?ta bi vi napravili.

Eto imam pitanje kick, snare i to da li je bolje kad mi je taj zvuk u stereu ili mono?

Mika Technika
25-02-2010, 02:01 PM
u zavisnosti od jacine snimka kicka i snare, stavi svaki kanal na -7db, i onda podigni prvo kick na -7db pa smixaj sve ostale instrumente na njega, kick stavi mono i glavni snare stavi mono, ako imas vise snerova ostali mogu stereo, mono zato sto ti treba punch udarac a u stereo bi suvise setao po mixu, zato sve sto hoces da udara stavi u mono, a ostali deo ako leyerujes stavi slobodno u stereo.sad sam sve objasnio.. al nadam se da ces razumeti

matoliki
25-02-2010, 03:53 PM
u zavisnosti od jacine snimka kicka i snare, stavi svaki kanal na -7db, i onda podigni prvo kick na -7db pa smixaj sve ostale instrumente na njega, kick stavi mono i glavni snare stavi mono, ako imas vise snerova ostali mogu stereo, mono zato sto ti treba punch udarac a u stereo bi suvise setao po mixu, zato sve sto hoces da udara stavi u mono, a ostali deo ako leyerujes stavi slobodno u stereo.sad sam sve objasnio.. al nadam se da ces razumeti

Takav sam odgovor čekao. Fala puno

Mika Technika
25-02-2010, 04:51 PM
nema na cemu:wink: