View Full Version : Obrada vokala za radijsku emisiju
zeleni
22-02-2010, 11:55 PM
Pozdrav svima, zanimaju me va?a iskustva sa obradom vokala u radijskim emisijama? Koje efekte koristite? kako ih dozirate? i tako to, nekoliko savjeta o tome.
Hvala unaprijed, sve najbolje :wink:
zeleni
26-02-2010, 07:11 PM
Ima li neko?? :rolleyes:
Uživo ili na snimci?
Uživo na žalost kad radim nemam ništa, jer je uprava zaključila da je Orban-ov izlazni procesor sve šta nam treba. Imamo i neki Lexicon ali mislim da je u kvaru.
Na snimci za "igrane" razgovore najčešće Cakewalk dinamics procesor u kombinaciji s Waves RVoxom i Hyperprism delayom i reverbom. A znam ponekad koristit i Sonic Foundry simple delay i reverb, a ponekad i Stillwell rocket i Stillwell Vibe EQ, u svakom slučaju ovisi o temi razgovora i kakvu "atmosferu" želiš dobit.
Za dodatno iskrivljavanje glasa igra sa pitchom.
Sve radim u WaveLabu jer je lakše i brže u odnosu na Cubase, kad radiš samo sa vokalima koji pričaju, pa u njegovoj Audio Montaži spajam, ali efekte dodajem direktno na originalni wave a ne u montaži, jer tamo dozvoljava samo VST.
zeleni
26-02-2010, 08:45 PM
Nije uzivo, snimka je... znaci imam snimljenje vokale i trebam ih malo doradit, pa eto vas da pitam za iskustva sa tim. Hvala Sira :wink:
Puno pozdrava
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.