PDA

View Full Version : Behringer ultragain pro MIC2200 i AKG 414B-XLS

digital
22-02-2010, 08:07 PM
Imam ideju o kupovini ovog preampa za AKG C414B-XLS, pa me zanima vase misljenje o ovoj kombinaciji i da li neko ima bolji predlog. Koristio sam Korg tp-a, ali me nije zadovoljio u smislu vernosti usnimka u odnosu na zvucni izvor. Kod prijatelja sam probao Avalona VT737 i nisam mogao prepoznati svoj Mic. Naravno budzet mi ne dozvoljava kupovinu Avalona, a hteo bih da dobijem verniji usnimak od onoga sa Korgom. Da li bi pomenut Behringerov preamp dao bolje rezultate od Korga, iako je dosta jeftiniji, ili bi mozda neki drugi preamp sa cenom pribliznom Korgu?

Arthur
22-02-2010, 08:20 PM
radiće to vrhunski

Tiki the Boyler
22-02-2010, 08:52 PM
Nije mi samo jasno otkud ti ideja da bi famozno smeće od MIC2200 moglo raditi bolje od tog Korga? Neka preporuka, ili... ?

digital
22-02-2010, 09:07 PM
Nikakva preporuka nije u pitanju... dosla mi je ova ideja kada sam gledao specifikacije Behringera, recimo (2 Hz to 200 kHz for ?open? sound), pa onda nizak nivo suma... takodje sam mislio i o tome da na cenu Korga uticu i AD konvertor, kompresor... dok je ovaj samo preamp..

boggy
22-02-2010, 09:10 PM
Nikakva preporuka nije u pitanju... dosla mi je ova ideja kada sam gledao specifikacije Behringera, recimo (2 Hz to 200 kHz for “open” sound), pa onda nizak nivo suma... takodje sam mislio i o tome da na cenu Korga uticu i AD konvertor, kompresor... dok je ovaj samo preamp..

Batali specifikacije, koristi sopstvene usi za procenu kvaliteta.

pozdrav

bogi

digital
22-02-2010, 09:42 PM
Interesuje me neki vas predlog nekog preampa za ovaj Mic, recimo do 400e.

Bitch
22-02-2010, 10:06 PM
hm.
ako pogledas, imas evridej kvaliti preampe oko 100-300 eura, pa velika rupa, pa tek opet krece dalje od 1300 pa nagore. To nesto znaci.
...e sad, u toj klasi, hm, neki DAV BG1 ili tako nesto, evo cak ima nesto novo sto podseca na to cak i vizuelno, a tu je oko 450e.

SONTRONICS SONORA (http://www.sontronics.com/sonora.htm)

znaci ili nesto jeftino uzmi ala Presonus ili tako nesto, mozda ovaj Sonora Pre, ili se malo stisni za nesto classy :)

pozZ

serbianzoro
23-02-2010, 12:13 PM
To sto si cuo kod drugara verovatno nije bio tvoj mic vec avalon,u tome i jeste fora ti preampi boje mic svaki na svoj nacin,to sigurno neces dobiti bilo kojim preampom iz nize klase,a pogotovo ne behringerom.Ako trazis ultra linearni preamp koji minimalno utice na sound mica a da je jeftin uzmi m-audio dmp-3 pa ga posle farbaj vst-ima ili nesto tako,ali to nesto sto si cuo kod avalona nije iz tvog mica i verovatno neces to dobiti ni vst-om ni jeftinim preampom.Studio projects Vtb-1 kazu da najbolje boji mic iz nize klase,mada ga ja nisam cuo.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">