Log in

View Full Version : potrebna mi je popmoc oko izbora hitno!!

sinisaBL
14-02-2010, 09:54 PM
za desetak dana uzimam sint dvoumim se izmedju motif es6 ili kurzweil k2661pa mi treba vasa pomoc ali bas ko je probao i zna.muzika je u pitanju i narodnjaci i pop rock.najvise me zanima ko zna cuo sam da u es 6 mogu samo 4 boje u kombinaciji sto recimo znaci ako se rade terce a u lijevoj zelim bas u istom programu ostaju mi tri jos boje za terce?dok je kod krz ograniceno samo polifonijom tj daleko vise boja se moze u layerima za jedan program koliko sam shvatio.vise od 128mb rama za smpl mi ne treba.cuo sam da semplovi isti na krz najprirodnije i najbolje zvuce.a zanima me i oko toga se upravo i dvoumim k2661 nisam probao motif jesam u radnji kratko.fabricke boje i useri od tih boja za moderne narodnjake novije produkcije poput clean gitara strat buzuki overdrive solo gitare klaviri i ove trance pop lead boje sto se vrte na albumima poredjenje k2661 i es 6 u tom segmentu.

hvala svima koji mi bilo kako pomognu.Vas prijatelj Sinisa...

OFF
14-02-2010, 11:58 PM
prijatelju, Japanac (a ni Amer)nije pravio klavijaturu da se u levoj svira bas a u desnoj terce..... ako ti je to prioritet uzmu Korg Extreme, on je najcirilicniji... a od ove dve, ni jedna ti se nece svideti. Motif es6 moze i do 16 boja da layer-uje

darkstar
15-02-2010, 12:37 AM
motif xs ... moze da kombinuje 8 elemenata unutar jednog voicea ... a performance 4 voicea ... pa sracunaj kako to izgleda...

doduse,to je za nekoga ko zna kako to ga programira.

Ono sto uglavnom ljudi rade, da svodi se na to da moze da layeruje 4 voicea..

za tebe prijatelju, mislim da je korg najbolje resenje.

sinisaBL
15-02-2010, 04:49 PM
zaboravio sam napomenuti da me korgovi ne zanimaju nego iskljucivo od ove dvije klavijature da mi neko da konkretan savjet rekao sam sve opisao da mi nije iskljucivo vazno terce samo.sto se tice programiranja to mi nece biti problem ni na krz ni na motifu.pozzz

OFF
15-02-2010, 07:58 PM
Pa hoce, zato ti i kazemo. Motif moze terce samo ako usemplujes user skale

sinisaBL
15-02-2010, 09:01 PM
drug kad sam napisao da mi nece biti problem oko programiranja bilo koje klavijature upravo sam i na to mislio,skontati sta se ne moze i ako moze kako.evo danas sam proveo jutro cijelo uz motif(kum moj radi u yamahinoj prodavnici) i shvatio upravo o cemu mi govoris, tako da mi takav nacin nije najsrecnije rjesenje ipak, oko terci i zauzimanja memorije pravljenjem semplovanih user skala iako ima sasvim dovoljno memorije za to.tako da je odluka pala na k2661.pozdrav

darkstar
16-02-2010, 01:28 AM
sjajno, cestitamo !