View Full Version : Treba pomoc oko povezivanja PCM 91 i EMU1616m
google
14-02-2010, 04:07 PM
Hocu da u Cubase 5 napravim 2 izlaza i da jedan posaljem u PCM91, a drugi da bude suv.
Napravio sam eksterni efekat, odredio izlaze. Ima tri izlaza na jebenoj Emu1616m. Na prvi izlaz sam prikacio PCM i na prvi ulaz sam vratio signal iz PCM.
Medjutim reverb se uvek cuje bez obzira da li sam poslao signal na 1. 2. ili 3 izlaz.
Sta da radim?
Arthur
14-02-2010, 05:06 PM
štas ga kupovo kad ne znaš da ga vežeš bre
google
14-02-2010, 05:44 PM
Hvala na pomoci.
Hollow Mind
14-02-2010, 06:37 PM
covek lepo pitao ti odma zajebavas,mislis pokupio si svu pamet ovog sveta pa si sad neko mudo il sta...
zajebani ste hejteri svi vi s rumskog...
kejkz
14-02-2010, 06:47 PM
polako, sve ce ti se samo reci. Proveri kako ti je podesen EMU, jer je moguce da ti saljes isti signal na sve izlaze u isto vreme. U cubase-u, bar koliko se secam, posto ga ne koristim bas preterano, imas samo da odredis upravo to sto si ti sada uradio, dakle da napravis "hardverski" efekat, odredis mu ulaze i izlaze, cubase izracuna throughput latency, i onda ga mozes koristiti kao standardan AUX uredjaj, bukvalno kao da je softver. Medjutim, znam da je sa tim emu mikserom bilo zezanja, posto se moze svasta odraditi preko njega. Baci i neku sliku da se moze videti kako si to podesio, pa ce se vec naci resenje.
google
14-02-2010, 08:02 PM
polako, sve ce ti se samo reci. Proveri kako ti je podesen EMU, jer je moguce da ti saljes isti signal na sve izlaze u isto vreme. .Tako i zvuci kao da svi instrumenti idu na sva tri izlaza iako sam napravio 2 izlaza u Cubase, kojima sam svako dodelio po jedan asio strip. Jedan sam poslao na reverb, a drugi nisam.
A oba imaju reverb, ro je problem.
Medjutim, znam da je sa tim emu mikserom bilo zezanja, posto se moze svasta odraditi preko njega. Baci i neku sliku da se moze videti kako si to podesio, pa ce se vec naci resenje.U redu.
sl. 1 Emu mikser po def.
sl. 2 stavio sam balansiranu vezu
sl. 3 dodelio sam svakom izlazu iz Cubase po asio strip u Emu.
google
14-02-2010, 08:10 PM
sl. 4 Emu vidi signal iz Cubase.
DigitalMan
14-02-2010, 09:40 PM
Moras u Emu-ovom mixeru napraviti posebne kanale za svaki ASIO par, dodeliti im fizicke izlaze i otkaciti monitor na Dock1/phones. Tako ces imati poseban fizicki izlaz za svaki asio kanal u Cibase-u. Nadam se da je jasnije, ako ne napisacu detaljno...pozz :wink:
google
14-02-2010, 10:14 PM
Ako ti nije tesko, napisi malo detaljnije.
Arthur
14-02-2010, 11:37 PM
nisam hejter i nisam pokupio svo znanje ovog sveta, zato i ne kupujem lexicone
google
14-02-2010, 11:44 PM
nisam hejter i nisam pokupio svo znanje ovog sveta, zato i ne kupujem lexicone
Ovo nije tema o kupovini Leksikona vec o mikseru EMU kartica.
Digital man, kada otkacim dok phones out 1, onda se vise ne cuje reverb ni na jednom izlazu. :confused:
DigitalMan
15-02-2010, 02:13 AM
Znaci u emu mixeru napravis recimo 4 kanala, asio 1/2, asio 3/4, asio 5/6 i asio 7/8...dodelis im fizicke outpute kartice (7/8) moze da bude SPDIF, mozda ce trebati. U samom Cubase-u master out obicno ide na asio1/2 znaci na emu-u 1L&1R (s tim sto moras otkaciti monitor na Dock1/phones jer ti u suprotnom sve sabira na taj izlaz). Asio3/4 mozes iskoristiti za "control room" slusanje znaci emu 2L&2R u mixer, zvucnike ili kako si vec resio monitoring. Asio 5/6 mozes koristiti da hranis Lexicona, znaci emu 3L&3R. U Cubase connections idi na External FX i dodaj bus koji ce da ide na asio 5/6 i nazovi ga Lexicon, povratak iz Lex-a vrati na neki par inputa nazad. Kada u cubase-ovom mixeru napravis FX channel, insertuj external FX Lexicon koji si napravio. Tako mozes sa svakog kanala da send-ujes u Lexicona i da ti se on vraca na FX channel. Jedini problem je sto moras da renderujes u realtime-u jer cubase ujedno i snima povratak iz Lexicona.
Izvinjavam se ako sam bio preopsiran, jer neznam koliko poznajes routing Emu-a i samog Cubase-a...nadam se da sam pomogao...pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.