PDA

View Full Version : Gibsoni,PRS,Fender... kineske replike

alek019
13-02-2010, 05:17 PM
Gledam malo po net-u ove kineske rukotvorine, replike americkih i japanskih gitarskih brendova. Jedni kazu da "dosta liče", dobre da vise na zidu, drugi pak da i nisu toliko lo?e, neki zamene čivije, magnete, floyd ili kobilice, elektroniku unutra i za male pare imaju "original". Ako se pogleda ?ta se po na?im radnjama prodaje (opet kinezi) za recimo 300-500 eurića ove druge kineske tambure jo? su i jeftinije i lep?e a idu sa koferčetom.

http://www.ebaysoho.net/guitar-c-192.html

Kada pročitate na internetu na ?ta treba obratiti pa?nju i gde su razlike u odnosu na original, tek tada vam se kosa digne na glavi. Umesto da je zvuk glavna odlika ispada da treba gledati gde je natpis, malo levo ili desno, neki ugao zkrivljenja ovoga ili onoga, da li su ?ice lepo lemljene i upakovane po propisu unutar gitare (sve bitne razlike, reklo bi se).

MD
13-02-2010, 11:15 PM
neki zamene čivije, magnete, floyd ili kobilice, elektroniku unutra i za male pare imaju "original"

Za male pare?

Da sve to zamijeniš dobrim pickupovima, hardwareom, platit ćeš dosta para...

Dovoljno da kupiš original ili solidnu gitaru preko oglasa...

Postoje marke koje nude dosta za malu paru, od drveta nadalje... što se tiče Gibsona, mnogi spominju Vintage gitare, koje se rade od komada drveta a jeftine su, što se tiče Fendera, mnogi hvale meksičke modele itd...

:)

zlobisha
14-02-2010, 03:22 AM
Za male pare?

Da sve to zamijeni? dobrim pickupovima, hardwareom, platit će? dosta para...

Dovoljno da kupi? original ili solidnu gitaru preko oglasa...

Postoje marke koje nude dosta za malu paru, od drveta nadalje... ?to se tiče Gibsona, mnogi spominju Vintage gitare, koje se rade od komada drveta a jeftine su, ?to se tiče Fendera, mnogi hvale meksičke modele itd...

Jbg, treba tragati za gitarom. Bukvalno se u svakom pogledu vi?e isplati kupiti dobar Epiphone i ubaciti JB i Jazz SD pickupove, nego baciti pare na ovo ?to prodaju pod labelom G... Meksikancima ni?ta ne fali, svirao sam nekoliko i to nije nikakva zajebancija. A koliko sam upućen, sve sem Vintage i Vintage Hot rod serije se proizvodi u Mehiko, ove dve se samo sklapaju u USA, ali nemojte me dr?ati za reč...

alek019
14-02-2010, 10:10 AM
Da me ne shvatite pogrešno, gitarica imam (i više nego što mi objektivno treba za moju hobi svirku) ali evo samo malo razmišljanja. Ako "bacim" parice na neki od ovih kineskih Gibsona (LP, može da se probere neki koji baš lepo izgleda), na tu cenu verujem da će otići bar još 100 na transport i carine. Recimo da u najgoroj varijanti ni pragovi nisu OK, dakle menjaju se, ugradi se recimo ZW EMG set (tu je sve od potenciometara do magneta), pa neka i čivije idu nove i kobilica, to sve bi trebalo da je 500 (mislim na delove i ruke nekog od majstora) dakle stigne se do 750 (grubo računajući). Da li je neko ovakvu gimnastiku probao da uradi jer razlika do 3000 (da ne računamo skuplje modele) koliko bi trebalo da košta ova original sprava ipak (nije-jeste) zanemarljiva. Da izuzmemo oglase i tambur koje se tamo nude u ovom cenovnom rangu. Mislite li da bi neka od novih (koja god da je) tambura koja košta 750 mogla ovome da pridje? Tema za debelo razmišljanje (bar što se mene tiče). Moram još malo da razmislim pa možda ovo i napravim.

google
14-02-2010, 10:34 AM
Za te pare ti moze napraviti gitaru i neki majstor. Ima solidnih gitara, malo su precenjene, ali su verovatno malo bolje od tih kineza.

Znam da je Dzindzeru pravljeno bar 1 ili 2 gitare, a on ima dovoljno para da svira sta god hoce.

To je mnogo bolja varijanta, ako zelis da se zabavljas. Moze se naci Gibson studio model od 600- 900 evra, koji vrlo ozbiljno zvuci, i kome se nista ne mora menjati, a to je jeftinije i sigurnije od nekih macka u dzaku varijanti.

Jedino sto ne mozes da sredjujes gitaru i zivis u nadi da ce tako sredjena prosvirati. Bolje je uzeti nesto sto vec svira i svira dobro. A ima takvih gitara za 750 evra.

MD
15-02-2010, 08:52 PM
Ne znam kakve su izrade te kineske i kakvo je drvo, niti to pi?e na siteu...

Ima ona jeftina marka Performer, rade kopije poznatih gitara... ali te sam i u trgovinama vidio o?tećene... napuknuto drvo, fali komad itd...

Mozda je ovo nesto slično...

Sad je vrijeme krize, ljudi prodaju... po oglasima ima dosta jeftinih stvari...

Za ne?to vi?e od 700 eura ima LP studija, a SG sam vidio i za manje od 600 eura...

:grin:

google
15-02-2010, 09:40 PM
Za nešto više od 700 eura ima LP studija, a SG sam vidio i za manje od 600 eura...Gde?

alek019
16-02-2010, 12:19 PM
Evo, 6000-7000, ali dinara.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MBBTXyQ5MXY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MBBTXyQ5MXY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

MD
16-02-2010, 10:54 PM
Gde?

U Hr oglasnicima, mora kod vas biti i jeftinije...

Pa novi les paul studio (worn brown model) su oko 900 eur novi tu...

sasaristic
21-02-2010, 01:16 PM
Ja sam kupio jednog mymusia customa za 600 eur i stavio Ibanez super 70.
Vintage i slicne jeftinije kopije su miljama daleko.Jedinu zamerku imam na poprilicno "brljavo"
odradjivanje postojece elektronike, ostalo je iznenadjujuce dobro.

alek019
21-02-2010, 04:01 PM
Prijatelju, stavi neku fotku ako to nije problem, mymusia je odavno zatvoren sajt. Ja onim kinezima mogu platiti preko paypal-a (tamo sam slovenac) ali jos se raspravljamo da li hoce da je posalju u Srbiju, nesto ga mnogo tupe.

alek019
24-02-2010, 10:27 PM
Uff, dobih poruku od kineza, hoće da po?alju tamburu ovde, transport 100e.
Hi friend,
Thanks for your support.
We can ship guitar to Serbia by Registered Air mail post. Shipping cost is about 100euro. We accept paypal payment on website. You can make order directly online.
Please think of it.
Any other questions, please contact with us.
Thanks.

Sharon

Sad me debelo opet stavili na muke dal da pazarim ne?to iz te "?iroke lepeze" dok se jo? mo?e. Malo me pla?i kako samo da objasnim na?im carinicima da to ?to pi?e Gibson Made in USA nije to i da ne treba da carine po njihovim katalozima. Pitah jednog prijatelja carinika i on reče da čak i da imam fakturu da sam to platio 160e, oni to ne gledaju, vataju se za kataloge (njihove).Kako da objasnim da TO nije TO?.

google
25-02-2010, 12:18 AM
Alek nije mi jasno, jel' ti ocekujes da ce kinski Gibson raditi bolje od pravog kojeg vec posedujes?

zlobisha
25-02-2010, 02:40 AM
Alek nije mi jasno, jel' ti ocekujes da ce kinski Gibson raditi bolje od pravog kojeg vec posedujes?

Čovek hoće Les Paula, a poseduje m3... Ili gre?im? :)

alek019
25-02-2010, 07:11 AM
Ne mislim da će ta Kineska tambura biti bolja ali svidja mi se misao da za malecke parice imam LP a da ne moram da sazivam sednice kućnog saveta da mi se odobri "investicija". Stvarno mislim da kada be se u nju malko(relativna stvar ?ta je malko, recimo do 500) ulo?ilo, da bi taj instrument bio dosta dobar. Ako razre?im enigmu kako bi sve to kod carinika pro?lo i ako dobijem zeleno svetlo da me neće odrati ili krivično goniti, kupiću jedan komad.

btw ni neki od Ibaneza nisu lo?i na okce, kao i oni PRS-ovi.

google
25-02-2010, 02:49 PM
Za te iste pare mozes kupiti pravog gibsona, studio model, radi odlicno i nema sta da se cacka.

Ima pravi Gibson zvuk. Sigurno da je bolji od nabudzenog kineza, koji samo tako izgleda, ali nema zvuk gibsona, a ti muziku slusas, a ne gledas.

alek019
25-02-2010, 04:17 PM
Iskreno rečeno ranije (mnogo ranije, pre 30 gidina) nekoliko gitara mi je pro?lo kroz ruke, i fenderice i gibsoni (iz tog vremena poslednja gitara sa kojom sam i zatvorio tu epizodu bila je Gibson SG standard), odvaljivala mi rame ali sam je voleo svirati. Sada imam onu M3, RG550 i nabud?enu Ariju.Ni?ta mi vi?e ne treba jer ionako ne spremam se za estradu. Ove egzibicije mi vi?e padaju na pamet zaftkancije radi a ne iz nekih ozbiljnih razloga. Tako da o muzičkim kvalitetima tih sprava mnogo i ne razmi?ljam, i to nije merodavno za mene u ovom trenutku. Ne ka?em da će biti jeftino, niti da su to ba? tako male parice ali ako mi carinici dozvole da regularno platim carinu i porez na vrednost koliko je ta sprava plaćena ja ću je uzeti. I oni moraju da se konsultuju da li je to regularno, mo?e li se...

google
25-02-2010, 05:35 PM
Ja sam i mislio da ti u stvari hoces da se zaabavljas sa tim, da sredjujes, menjas, isprobavas...

Bolje je da nadjes drugu zabavu, em' neces nista dobiti, em' nije neka zabava. Ja sam probao studio model, radi bas lepo, iako sam ocekivao da je sranje.

Ima odlican zvuk "na suvo", to je glvna stvar, mnoge gitare nemaju neko drvo. Kada ga ukljucis, to je isti taj zvuk drveta, samo malo masniji, ali svira, ne treba nista budziti.

Mozda bih promenuo prekidac, nista vise. Skoro je jedna otisla za 600 evra ili manje. Menjali su joj magnete, ne znam zasto, onda se gubiti taj gibsonov zvuk, radi malo vise distorzije, a i njegovi magneti imaju dosta drajva, vise nego sto treba, al' se verovatno i taj koji je menjao magnete zabavljao, bacio pare i nista nije uradio...