Log in

View Full Version : Snimanje decjeg hora-Pitanje HITNO

Nemania
12-02-2010, 07:42 PM
Treba da usnimim u par decijih pesama...refrene koje ce pevati decji hor. Znaci samo da usnimim i smiksam horske glasove... i to prosledim kao audio track..pa ce neko drugi deonicu hora miksati sa glavnim vokalom, matricom i ostalim instrumentima..
Interesuje me (posto nisam imao licnog iskustva sa snimanjem decjih horova): Da li se moze dobiti isti efekat kao i kada bi svi pevali zajedno-odjednom...ako usnimim jedno po jedno dete i to posle smiksam? Posto nemam veliku gluvu sobu i nije moguce smestisti u nju decji hor od 10-ak clanova...,a i lakse cu odraditi editing-u smislu ispravke nekog falsa i sl...
Znaci-snimanje jednog po jednog klinca (ukupno ih ima desetak)-a da se dobije proizvod kao da su svi pevali zajedno ili bar slicno....

Moritz
12-02-2010, 08:06 PM
Poenta hora i jeste SVI OD JEDNOM! nece biti isti efekat

Reinhardt
12-02-2010, 11:17 PM
Treba da usnimim u par decijih pesama...refrene koje ce pevati decji hor. Znaci samo da usnimim i smiksam horske glasove... i to prosledim kao audio track..pa ce neko drugi deonicu hora miksati sa glavnim vokalom, matricom i ostalim instrumentima..
Interesuje me (posto nisam imao licnog iskustva sa snimanjem decjih horova): Da li se moze dobiti isti efekat kao i kada bi svi pevali zajedno-odjednom...ako usnimim jedno po jedno dete i to posle smiksam? Posto nemam veliku gluvu sobu i nije moguce smestisti u nju decji hor od 10-ak clanova...,a i lakse cu odraditi editing-u smislu ispravke nekog falsa i sl...
Znaci-snimanje jednog po jednog klinca (ukupno ih ima desetak)-a da se dobije proizvod kao da su svi pevali zajedno ili bar slicno....

moze se..
mada ne ba? jednog po jednog,ali i puno zavisi od samog aran?mana pjesme

danas sam snimao klince (njih 4) i dobio zadovoljavajuće rezultate simulacije većeg zbora, samo pripazi:
-djeca su nepredvidiva, imaj ?to vi?e mikrofona instaliranih
-snimaj apsolutno sve,probne tejkove..sve
-mjenjaj razmje?taj djece u sobi
-kao i kod svakog drugog snimanja akustike, kvaliteta i raznovrsnost opreme je neobično va?na (ipak je ovdje riječ o layeriranju)
-dodavanje i "odraslih" glasova provučeni kroz pitch shifter (ili bilo koji vocal correction soft)
-ne inzistirati na savr?enoj tehničkioj izvedbi, vi?e se pobrinuti za ?to
vi?e tejkova snimiti dok su dobre volje i raspolo?eni za pjevanje
-pametno editirati (dobro..to se podrazumijeva:D)

Nemania
13-02-2010, 12:06 PM
Hvala na savetu, to mi izgleda jedino preostaje..
A po koliko bi trebalo najmanje da ih sminmam u grupi? moze dvoje?..ili je i to malo?
Njih ukupno ima 10-ak..pa me interesuje da li neke klince mogu nasnimiti i vise puta, posto ih je mali broj, a pravi hor bi trebalo da sadrzi bar 20-ak clanova da bi se to culo kako treba (radim u skoli pa mi tako izgleda)..
Da, i to...ako ih snimam npr. cetvoro-petoro "od jednom", za slusalice se mogu nekako snaci-imam dva para, nacicu negde jos tri...ali gde ukljuciti tolike slusalice??? Nemam onaj head phone preamp...Uvek sam snimao najvise po dvoje (ne mislim na hor)...mozeli se nesto izmajmunisati? :D

Reinhardt
13-02-2010, 08:55 PM
@Nemania, ako su klinci uvje?bani, snimaj ih sve odjednom (ili ?to vi?e mo?e?)..
posudi od nekog slu?ke i distribuciju i vozi.

Nemania
13-02-2010, 09:11 PM
E samo mi recite da li Behringer headphone amp Power Play Xl HA4700 (ili tako nekako mislim da mu je oznaka) moze zavrsiti posao...Interesuje me da li u njega mogu "ubosti" 4 pari slusalica koje ce ici u gluvu sobu? Hocu reci je li to njegova svrha?

RNT
13-02-2010, 09:34 PM
E samo mi recite da li Behringer headphone amp Power Play Xl HA4700 (ili tako nekako mislim da mu je oznaka) moze zavrsiti posao...Interesuje me da li u njega mogu "ubosti" 4 pari slusalica koje ce ici u gluvu sobu? Hocu reci je li to njegova svrha?

Tako je! Ali mozes i vise ako je nuzno tako da racvas signal.

Reinhardt
14-02-2010, 08:33 PM
behr. ha4700 imam u studiju ba? za te svrhe i radi odlično

napred ima? 4, odozada 8 ulaza, upotrebiv eq, mono switch,aux in.. i jo? koje?ta..super sprava za ne previ?e para

btw,probaj klincima poslati mono signal,skini bass za nekoliko
dB-a-mo?da im pomogne u izvedbi

sretno!

Nemania
15-02-2010, 11:27 AM
Hvala...javljam kako je proslo...

Boki_R
17-02-2010, 09:57 PM
Ako nije kasno, ne razumem zasto bi sebi komplikovao zivot. Cuj, deliti deciji hor, terati ih da se ponasaju kao pro, maltretirati ih studijskim uslovima i disciplinom, pa jos sa nekakvim slusalicama na glavi koje ih samo smaraju, i za kraj njihov sopstveni glas u tim slusalicama koji ce da ih prestravi pre nego sto otpevaju prvi stih... >>> razbije se to pre ili kasnije o glavu.
Da ne govorim o editovanju svakog glasa u horu... samo ako me teraju puskom.

Postavi mikrofone i snimi klince u bilo kom njima prirodnom ambijentu sa minimumom akustike. Intonaciju im nabustaj u par prethodnih pokusaja i eventualno pusti matricu malo tise u samoj prostoriji (Imaces je kao prirodan reverb u miksu).

Bockie
18-02-2010, 10:29 AM
ako nije kasno, ne razumem zasto bi sebi komplikovao zivot. Cuj, deliti deciji hor, terati ih da se ponasaju kao pro, maltretirati ih studijskim uslovima i disciplinom, pa jos sa nekakvim slusalicama na glavi koje ih samo smaraju, i za kraj njihov sopstveni glas u tim slusalicama koji ce da ih prestravi pre nego sto otpevaju prvi stih... >>> razbije se to pre ili kasnije o glavu.
Da ne govorim o editovanju svakog glasa u horu... Samo ako me teraju puskom.

Postavi mikrofone i snimi klince u bilo kom njima prirodnom ambijentu sa minimumom akustike. Intonaciju im nabustaj u par prethodnih pokusaja i eventualno pusti matricu malo tise u samoj prostoriji (imaces je kao prirodan reverb u miksu).

+1