View Full Version : Heaven Rain
Goran B
07-02-2010, 04:15 PM
Po?tovani,
zamolio bih cijenjene članove ovog foruma da posjete My Space prezentaciju mog band-a Heaven Rain, sviramo melodic progressive rock/metal.
U ljeto 2008, godine smo objavili album za Holandsku diskografsku kuću Moonwolf Records.
Poslije izlaska albuma dobili smo dosta dobre recenzije u stranim i domaćim rock/metal magazinima i webzine-ovima (Metal observer, Sea of tranquility, Metal sound, Butcherian wibe, Progressia i td.)
Posjetite nas i ka?ite nam svoje mi?ljenje:
www.myspace.com/heavenrain
Hvala mnogo unaprijed i s po?tovanjem,
Goran Ba?tinac
alek019
07-02-2010, 10:08 PM
Pozdrav gospodo. Lepo je ?to se postali (rumski) foruma?i. Imate ovde dobar broj ljudi veoma kompetetnih ?to se tiče muzčke produkcije pa će oni ako ?ele na tu temu da vam iznesu njihove impresije. Ja se javih jer mi se va?a muzikicia svidja.Volim lepe melodije, pa čak i ako spadaju u neki muzički pravac koji i nije ba? iz moje priče. Dakle, zvuči (meni) lepo. moćno i korektno odsvirano.
Zvučite kao grupa (bar u svirci se niko posebno ne ističe) ?to mo?e biti posledica dve stvari. Ili imate, kako se to ka?e, vodju koji čvrsto dr?i sve ostale pod kontrolom i ne dozvoljava da neko istrči ili pak izvodite muziku koju svi podjednako isto do?ivljavate i razumete, pa nemate potrebe da je neko individualno ukra?ava. ?ta je od ta dva, znate vi sami.Mo?da gre?im, ali ovakav utisak imam posle preslu?anih nekoliko va?ih pesama. Mislim i da ipak neko od vas instrumentalista treba da malo začini te va?e melodijice sa malo vi?e slobode jer ovako ćete se utopiti u prosek (bez obzira koliko po kaviltetu bio visok, prosek je prosek), a to povlači za sobom jednu stvar koju svi koji pretenduju da se muzikom bave ?ele da izbegnu a to je neprepoznatljivost.Mo?da vas napolju do?ivljavaju u nekoj meri različitim (kao i većinu muzičara sa ovih prostora), ako se ne trudite previ?e da postanete "englezi". Samo ta različitost je kratkog veka, nije dovoljna za veće apetite i brzo se zaboravlja.
Eto. Sve najbolje vam ?elim.
Pozdrav jo? jednom.
Goran B
07-02-2010, 11:09 PM
Pozdrav gospodo. Lepo je ?to se postali (rumski) foruma?i. Imate ovde dobar broj ljudi veoma kompetetnih ?to se tiče muzčke produkcije pa će oni ako ?ele na tu temu da vam iznesu njihove impresije. Ja se javih jer mi se va?a muzikicia svidja.Volim lepe melodije, pa čak i ako spadaju u neki muzički pravac koji i nije ba? iz moje priče. Dakle, zvuči (meni) lepo. moćno i korektno odsvirano.
Zvučite kao grupa (bar u svirci se niko posebno ne ističe) ?to mo?e biti posledica dve stvari. Ili imate, kako se to ka?e, vodju koji čvrsto dr?i sve ostale pod kontrolom i ne dozvoljava da neko istrči ili pak izvodite muziku koju svi podjednako isto do?ivljavate i razumete, pa nemate potrebe da je neko individualno ukra?ava. ?ta je od ta dva, znate vi sami.Mo?da gre?im, ali ovakav utisak imam posle preslu?anih nekoliko va?ih pesama. Mislim i da ipak neko od vas instrumentalista treba da malo začini te va?e melodijice sa malo vi?e slobode jer ovako ćete se utopiti u prosek (bez obzira koliko po kaviltetu bio visok, prosek je prosek), a to povlači za sobom jednu stvar koju svi koji pretenduju da se muzikom bave ?ele da izbegnu a to je neprepoznatljivost.Mo?da vas napolju do?ivljavaju u nekoj meri različitim (kao i većinu muzičara sa ovih prostora), ako se ne trudite previ?e da postanete "englezi". Samo ta različitost je kratkog veka, nije dovoljna za veće apetite i brzo se zaboravlja.
Eto. Sve najbolje vam ?elim.
Pozdrav jo? jednom.
Hvala mnogo na lijepim riječima, zaista.
?to se tiče organizacije band-a za obe stvari si u pravu. Ja pi?em kompletno muziku i tekstove, ali smo takođe ekipa koja veoma voli da izvodi ovu vrstu muzike, i trudimo se da budemo u slu?bi muzike tj, ideje same pjesme, pa stoga nema nekog pretjeranog isticanja bilo koga.
Takođe se sla?em sa tobom vezano za prepoznatljivost odnosno neprepoznatljvost. Prvi album je urađen pod uticajem Finske metal ?kole i malo zapadnog progressiv-a, ali takođe ima i neke na?e autentične elemente. Upravo pripremamo novi EP koji bi trebao da se pojavi u martu, i na tim stvarima smo ubacili nekih balkanskih manira i zvuči veoma dobro, barem nama. Originalnost band-a raste sa vremenom i iskustvom, tako da bi novi material trebao da potvrdi ovu tezu nadamo se.
Hvala jo? jednom na iskrenom i kvalitetnom komentaru.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.