PDA

View Full Version : LCD 2x23",1x27" ili LCD TV od 32"

Nemania
04-02-2010, 10:39 AM
Interesuje me, posto bi trebalo da promenim lcd monitor koji je vec dotrajao, a u ovo se bas i nesto ne razumem...da li je bolja varijanta uzeti dve 23" (mislim na Samsung p2350n) ili jednu 27 (samsung p2770h)? Potrebni su mi u svrhu izrade aranzmana (znaci cubase, reason) kao i audio produkcije..
E sad, postoji jos jedna varijanta..vidjao sam da po nekim studijima imaju lcd Tv mesto monitora....Pa da li se isplati uzeti neki LCD 32" mesto monitora (posto tv 32-jka kosta onoliko koliko neki lcd monitor od 24-26")?
Znam da je rezolucija na tv-ima ove dijagonale 1366x7..i nesto...a na monitoru 19" npr..1440x900...koliko je to vazno...i ko zna jos nesto vise o radu LCD TV u funkciji monitora...nije na odmet...
Znaci: lcd monitor 2x23", lcd monitor od 26-7" ili LCD tv od 32"?
P.S. Hteo sam uzeti onaj Samsung T260, posto on za razliku od ovih novijih ima format 16:10, a ne 16:9, medjutim nigde ga ne mogu naci..posto je kako kazu zastareo model...pa, zna li neko radnju, neku zabacenu:D, gde je mozda neki slucajem ostao jos koji?

sRce
04-02-2010, 12:17 PM
Znaci: lcd monitor 2x23", lcd monitor od 26-7" ili LCD tv od 32"?
?

2x23" je mnogo sire i od 1x32". Znaci 2x23". To je kod Cubase-a bitno. Levi monitor sequencer, desni mixer i to je to.

pozzz

Elf
04-02-2010, 01:40 PM
2x23" je mnogo sire i od 1x32". Znaci 2x23". To je kod Cubase-a bitno. Levi monitor sequencer, desni mixer i to je to.

pozzz

Amen!Josh jedan glas za 2x23! :D

slowstar
04-02-2010, 05:41 PM
Ako imas prostora, mislim fizickog, u sobi u kojoj radis, moj savet je da kupis LCD TV od 40 uncha FULL HD, cija je rezolucija 1920 X 1080, sto je dovoljno veliko, a i ne bakces se sa dva monitora, a opet, dovoljno je d vidis sve sto ti je potrebno kada radis "aranzmane" kao sto kazes...

Moritz
04-02-2010, 06:08 PM
2x23 najbolje resenje.

Nemania
04-02-2010, 08:09 PM
Bez razmisljanja bih uzeo 40-icu..ali posoje dva problema:
U ateljeu posedujem radni sto koji je vec kupljen kao takav da izmedju dve police za rack koje su ujedno i stalci za monitore, ima prostor za monitor, ali ne i dovoljno veliki za 40"
Nesto ovako
http://www.custom-consoles.com/images/digistation/DS-HS-2009-Large.jpg
I kao drugi i glavni razlog...40" full hd pretpostavljam da nije ispod 50000..te prelazi moj budzet...nazalost...Mislio sam odvojiti za lcd oko nekih 30-ak hiljada...
Pa sam i zbog toga postavio pitanje i hteo cuti i vase misljenje sto se tice manjih dijagonala i izbora od dve 23 ili jedne 26...

puRe
04-02-2010, 09:08 PM
Ako imas prostora, mislim fizickog, u sobi u kojoj radis, moj savet je da kupis LCD TV od 40 uncha FULL HD, cija je rezolucija 1920 X 1080, sto je dovoljno veliko, a i ne bakces se sa dva monitora, a opet, dovoljno je d vidis sve sto ti je potrebno kada radis "aranzmane" kao sto kazes...

ne znam koliko je to pametno u slucaju cubasea koji je prilicno los kad je u pitanju window management. lako je u logicu koji je ceo ionako dockovan.

moj glas isto ide za 2x23"...

Moritz
05-02-2010, 02:48 PM
ne znam koliko je to pametno u slucaju cubasea koji je prilicno los kad je u pitanju window management. lako je u logicu koji je ceo ionako dockovan.

moj glas isto ide za 2x23"...

U kom smislu je C los po pitanju Windows managementa?
Verovatno se razlikuje sistem od Logicovog ali je sve podesivo po korisniku (Workspaces) .

puRe
05-02-2010, 11:02 PM
U kom smislu je C los po pitanju Windows managementa?
Verovatno se razlikuje sistem od Logicovog ali je sve podesivo po korisniku (Workspaces) .

Znam za workspaces, ali ima neki lag tj. nije toliko instant kao u logicu. Takodje, mozda je malo OCD ali me izludjuje cinjenica da ne mozes da drzis maksimizovan aranzman, a da po potrebi otvoris mikser preko toga :)

Moritz
05-02-2010, 11:26 PM
Znam za workspaces, ali ima neki lag tj. nije toliko instant kao u logicu. Takodje, mozda je malo OCD ali me izludjuje cinjenica da ne mozes da drzis maksimizovan aranzman, a da po potrebi otvoris mikser preko toga :)

Kod mene to radi, tj. radilo oduvek. :confused: ...hm. mozda ne pricamo o istoj stvari

SumAnuT
06-02-2010, 03:14 AM

Razvuces manuelno aranzman prozor da bude maksimalno velik (bez kliktanja na maximize) a onda ostvaras sve preko njega ...

didovzub
06-02-2010, 07:39 PM
Gdje si kupio stol? odlično izgleda
Nemania Re: LCD 2x23",1x27" ili LCD TV od 32"
<hr style="color: rgb(169, 171, 161); background-color: rgb(169, 171, 161);" size="1"> Bez razmisljanja bih uzeo 40-icu..ali posoje dva problema:
U ateljeu posedujem radni sto koji je vec kupljen kao takav da izmedju dve police za rack koje su ujedno i stalci za monitore, ima prostor za monitor, ali ne i dovoljno veliki za 40"
Nesto ovako
http://www.custom-consoles.com/images/digistation/DS-HS-2009-Large.jpg
I kao drugi i glavni razlog...40" full hd pretpostavljam da nije ispod 50000..te prelazi moj budzet...nazalost...Mislio sam odvojiti za lcd oko nekih 30-ak hiljada...
Pa sam i zbog toga postavio pitanje i hteo cuti i vase misljenje sto se tice manjih dijagonala i izbora od dve 23 ili jedne 26...

puRe
06-02-2010, 11:31 PM
Razvuces manuelno aranzman prozor da bude maksimalno velik (bez kliktanja na maximize) a onda ostvaras sve preko njega ...

Da, ali to nece isto izgledati kao kad stvarno maksimizujes. Zato rekoh OCD :)

SumAnuT
07-02-2010, 12:57 AM
Trebao si pojasniti sta znaci :)

Nemania
07-02-2010, 10:03 AM
Gdje si kupio stol? odlično izgleda

Music store. Ali mislim da nesto slicno imaju i u Artistu, ovde kod nas...samo su cene za ovako nesto (vec gotovo) ovde u Srbiji veoma visoke, stvarno mi nije jasno shto..obicno drvo i metal..ali sta je tu je...
Mozda je bolja varijanta da ti neko napravi...ubedjen sam da moze veoma slicno da se odradi.

Nemania
07-02-2010, 10:10 AM
A sto se tice lcd-ova...Full HD 32 (a kamoli 40") se ne moze naci ispod 47000 dinara...tako da mi ta varijanta najverovatnije otpada..jedino postoji onaj Vivax lcd-tv, ali pitanje je koliko je to dobro tako da ne bih rizikovao.
Sto se tice monitora-Ljudi sta se desava?...Kao svi ih imaju na IT svetu, medjutim kad okrenes i hoces da ga narucis...verujte ni jedna firma od njih deset-ak nije imala modele koje sam hteo naruciti, a imali su ih prijavljene, kao na It-u, tako i na njihovom sajtu...Pa mi neko od njih rece da je neka "nestasica"" sa monitorima-pogotovu Samsung..Zna li ko o cemu se radi?