View Full Version : Joemeek one Q???
Hepek
02-02-2010, 01:06 PM
Imam kod prijatelja ovoj preamp u studiu, posto malo znam o usnimavanju sa preampom moze li mi ko malo pomoći kako da postavim sve ove njegove opcije da usnim kako treba i naravno da ne zabrljam:grin:
evo i link preampa pa pogledaj te
http://www.joemeek.com/oneq.html
hvala pozzz.
voomighty
02-02-2010, 07:34 PM
:banghead:neces zabrljati, igraj se malo....
otkud neko moze da ti kaze kako da podesis kopresor po svom pevanju....ili eq....
nemoj da klipujes i igraj se.......
VladaNS
03-02-2010, 05:07 AM
Input gain postavi tako da ne prelazi 40 a output gain mozes napanjiti do kraja. Kompresor je opticki i malo je tromiji... Ipak, jako dobro "lepi" signal tako da komotno mozes staviti manji ratio. Recimo kod snimanja vokala probaj ratio 2:1 ili 3:1 sa tresholdom na -10dB. Eksperimentisi. Ekvilajzer je parametarski sto znaci da prvo izaberes frekvenciju na koju zelis da utices a onda je pojacavas i stisavas. Ukoliko mozes da koristis opticki izlaz uradi to jer sama sprava ima dobru konverziju. Eto to je to ukratko :wink:
Hepek
03-02-2010, 07:37 AM
Input gain postavi tako da ne prelazi 40 a output gain mozes napanjiti do kraja. Kompresor je opticki i malo je tromiji... Ipak, jako dobro "lepi" signal tako da komotno mozes staviti manji ratio. Recimo kod snimanja vokala probaj ratio 2:1 ili 3:1 sa tresholdom na -10dB. Eksperimentisi. Ekvilajzer je parametarski sto znaci da prvo izaberes frekvenciju na koju zelis da utices a onda je pojacavas i stisavas. Ukoliko mozes da koristis opticki izlaz uradi to jer sama sprava ima dobru konverziju. Eto to je to ukratko :wink:
A kako da furam atack i release na kompresoru, recimo za vokal i gitaru, odprilike za recimo brze i sporije pjesme, i hvala za pomoć:wink:
DaBear
03-02-2010, 08:55 AM
Imam kod prijatelja ovoj preamp u studiu, posto malo znam o usnimavanju sa preampom moze li mi ko malo pomoći kako da postavim sve ove njegove opcije da usnim kako treba i naravno da ne zabrljam:grin:
evo i link preampa pa pogledaj te
http://www.joemeek.com/oneq.html
hvala pozzz.
Kakav MRMOT !! :mad:
NA ISTOM TOM WEB LINKU IMAS LIND DA SKINES MANUAL U KOME IMAS LEPO STEP-BY-STEP KAKO DA POSTAVIS SVE I ZAPOCNES SESSION!!!
Ali lenjost cini svoje...bolje da mi neko kaze !!
PS Takodje na Joe Meek page / FAQ imas dost korisnih stvari da procitas. (Procitas,,da!)
Hepek
03-02-2010, 09:24 AM
Kakav MRMOT !! :mad:
NA ISTOM TOM WEB LINKU IMAS LIND DA SKINES MANUAL U KOME IMAS LEPO STEP-BY-STEP KAKO DA POSTAVIS SVE I ZAPOCNES SESSION!!!
Ali lenjost cini svoje...bolje da mi neko kaze !!
PS Takodje na Joe Meek page / FAQ imas dost korisnih stvari da procitas. (Procitas,,da!)
Slusaj ne mozes ti nikog da nazivas MRMOTOM to mozes za sebe reći, ako ti se da odgovori ako ne onda nemoj, imam razlog zasto sam to pitao...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.