PDA

View Full Version : Guitar rig 4

MD
01-02-2010, 06:20 PM
Malo sam probavao, zvuči super... stariji gr mi nisu bili ne?to, ali ovaj je stvarno dobar...

Jel tko probao?

:grin:

VladaNS
01-02-2010, 07:12 PM
Ja sam ga probao i malo cackao sa drugom gitaristom i utisci su stvarno dobri. Znam da je mikrofon ispred pojacala neprikosnoven za gitarski zvuk ali mi je stvarno neverovatno koliko se ove softverske emulacije priblizavaju.. Jos smo naslagali 6 kanala distorizja (3 hard pan left, 3 hard pan right) i sramota me je da kazem ali, imalo je masu :)

Hepek
02-02-2010, 12:26 PM
I ja sam ga probao, isto radi odlično, puno bolje u odnosu na ranije verzije..

Khan
02-02-2010, 02:32 PM
Vrlo upotrebljivo!!! Zvuci sasvim ozbiljno. Moj glas +++!

voomighty
02-02-2010, 07:31 PM
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wEu-IyztvG8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wEu-IyztvG8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

MUzzY
04-02-2010, 06:38 PM
Najveca razlika je zbog novog box modula ali je jos uvek neubedljiv sa bilo cime jacim od crunch-a.
Odlicni mod/delay/trip efekti!

OFF
04-02-2010, 08:57 PM
Ovo nisam probao, alisu me odusevile simulacije by softtube.... puno bolje od svega sto sam do sad cuo

Hepek
05-02-2010, 06:31 AM
Ovo nisam probao, alisu me odusevile simulacije by softtube.... puno bolje od svega sto sam do sad cuo

+1:wink:

Ali isto IK multimedia fender zvuči odlično, mislim da će mi postati broj 1.

Klekih-petra
19-03-2010, 10:31 AM
Ako cemo da skinemo rukavice...GR 4 bi mogao naci upotrebu u studiu,alii...mislim da se ne isplati kupovati ga...taj novac bi koristio za nesto drugo..ali ako se kupuje u sastavu Komplete 6-a koji kosta 500eura, mislim da je to fer dil, pa ga mozes koristiti kao extra varijantu u gitarskom snimanju...

MUzzY
21-03-2010, 11:23 PM
Definitivno je bolji A3... Jos sa dobrim impulsima, iha!

Arthur
22-03-2010, 12:35 AM
ja odlepio na SansAmp, al je fuck što je samo RTAS.. a nisam našao načina da ga inkorporiram u Steinberg :/

Jan
22-03-2010, 03:58 AM
ja odlepio na SansAmp, al je fuck što je samo RTAS.. a nisam našao načina da ga inkorporiram u Steinberg :/

Ja taj SansAmp kad god sam u Pro tools-u, koristim gotovo uvek na bass-u, bilo da je sint bilo da je live, bilo da je programirani live bass...
Sve sam navikao da radim u PT, ali nikako da se okurazim da kompletno predjem sa Steinberga u PT, sve se plasim da ce mi biti malo tih 48 kanala, a kad pogledam projekte svoje, retko prebacim 48 kanala...:rolleyes:
A u Steinbergu koristim Studio Devil Bass Amp kao zamenu sans ampu...Al nije mu ni prici...

Arthur
22-03-2010, 10:31 AM
ja definitivno ne mogu da mixam u PT, ergonomski mi nikako ne odgovara za ITB. al da valjadu pojedini Rtasi, oh kako valjadu! :)
A sada već ceo tracking radim u PT pa kad ponestane kanala malko se igramo žmurke sa disableovanjem. Vidim da ću ići na bounce sansampa pa uvoženje u nuendo :/

Jan
23-03-2010, 01:15 AM
ja definitivno ne mogu da mixam u PT, ergonomski mi nikako ne odgovara za ITB. al da valjadu pojedini Rtasi, oh kako valjadu! :)
A sada već ceo tracking radim u PT pa kad ponestane kanala malko se igramo ?murke sa disableovanjem. Vidim da ću ići na bounce sansampa pa uvo?enje u nuendo :/

Ja jesam uradio nekoliko mikseva u PT, ali sam se nekako navikao na Steinberg, i kao sto rekoh nemam muda da predjem na PT :)

Arthur
23-03-2010, 01:37 AM
ma de ću da mixam tamo, da šaltam sto godina po mixeru levo desno :D ja ne počinjem mix bez da sam prethodno snimio 60ak kanala minimum, i rasporedio ih u jedno 20ak grupa sa 10ak FX kanala :da:

radsoul
26-03-2010, 11:09 AM
Da li je neko probao Vandal amps simulation. Meni zvuci uverljivije u odnosu na konkurenciju!
Poz!

shigumicu
26-03-2010, 12:41 PM
Da li je neko probao Vandal amps simulation. Meni zvuci uverljivije u odnosu na konkurenciju!
Poz!

Probao sam ga juce i mogu reci da je zaista jedan od najboljih simulatora dosad :).

Nele
28-03-2010, 08:05 PM
Vandal dosta uverljivo zvuci mada nisam stig'o da okrecem dugmice samo sam se prosetao po presetima. Primetio sam da Fat Recto i jos poneki hoce ponekad da ugasi fx.

Isto tako, RealLPC me odusevio !

MD
02-04-2010, 03:59 PM
Poz!

Vrhunski amp simulator....

:)

LAMPASH
07-04-2010, 07:12 PM
Ja sam Vandal probao sinoc,prosto je neverovatno da plugin koji zauzima tako malo CPU resursa toliko dobro zvuci.GR4 mi je i dalje jako neuverljiv.

MD
30-04-2010, 08:50 PM
Ovaj amplitube 3 je predobar....

Rhino
01-05-2010, 09:10 AM
Jedno vjerovatno smijesno pitanje.:ups: Sobzirom da nisam gitarista oprosticete :]

I ako nisam girtarista kao sto rekoh, opet pozajmih gitaru i uzeh da si snimim neke jednostavne dionice koje mi nisu bile problem za odsvirati (opsta kultura):)...

Ali nisam mogao da izvalim kako da snimim (audio kanal naravno) i da slusam zvuk nekog pojacala iz guitar riga 4 direktno dok snimam...

Dakle... Ubodem gitaru u preamp, upalim guitar rig i cujem samo zvuk clean gitare uzivo... Posle lagano stavim distorzije ili stogod, ali naravno nije to to... Tj odsvirao bih ga zeru drugacije da imam direct monitoring...

Nisam se vala previse smarao da provalim o cemu se radi, ali malo narandzasto 'monitor' dugme na kanalu ne funkcionira.:)

U pitanju je nuendo 4, ne probah cubase... Kapiram da je nesto u postavci samog softvera i lakse mi je da vas pitam nego da klikam po setingsima :)

Arthur
01-05-2010, 11:12 AM
jaako si lenj
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=33836

LAMPASH
01-05-2010, 08:03 PM
Ovaj amplitube 3 je predobar....

Hehe,nemoj da ih ureknes.Neka nam izbace jos "predobriju" cetvorku,a?:wink:

shigumicu
01-05-2010, 08:30 PM
Za high gain gitare od simulatora mi je jos uvek najbolji Line 6, ali je ovaj AT3 od L6 cini mi se bolji sto se ostalih stilova tice.

Rhino
02-05-2010, 10:16 PM
jaako si lenj
http://rumski.com/forum/showthread.php?t=33836

Jesam, uzas..

To je to. Danke:)

LAMPASH
04-05-2010, 12:48 AM
ajde ovako,danas imamo PV revalver3,overloudTH1,dammit distortion,studio devil AMP,metal amp room i pitaj Boga sta jos,a mi ovde pricamo o Guitar PODrig-u :)
I ovo,mislim da su sto se tice pluginova najbolje prosli klavijaturisti,imaju bre sve zivo i mrtvo,ne mozes da prebrojis koliko samo ima VSTi synthova! :)
Mada,posle dugo godina i ja kao gitarista mogu biti ponosan na svoj PC.hehehehe
pozdrav!

MD
04-05-2010, 01:13 AM
Line 6 jos uvijek ima karakteristican sound koji nekome odgovara... na ogromnom trzistu simulacija, oni ne rade nista novo, samo dodaju nove opcije u software....

Očito to rade jer ljudi zele bas takav zvuk, bez obzira na ostale simulacije na trzistu...

LAMPASH
04-05-2010, 08:43 PM
Line 6 jos uvijek ima karakteristican sound koji nekome odgovara... na ogromnom trzistu simulacija, oni ne rade nista novo, samo dodaju nove opcije u software....

Očito to rade jer ljudi zele bas takav zvuk, bez obzira na ostale simulacije na trzistu...

To je tačno,već ohoho godina guraju jedne te iste simulacije kroz 5000 sprava,a to je ono ?to mi kod njih smeta,a očigledno većini odgovara.:banghead:

MD
05-05-2010, 01:06 AM
To je tačno,već ohoho godina guraju jedne te iste simulacije kroz 5000 sprava,a to je ono ?to mi kod njih smeta,a očigledno većini odgovara.:banghead:

Ljudi vi?e cijene ono sto kupe, nego sto skinu besplatno....

:D

LAMPASH
05-05-2010, 01:33 PM
Ljudi vi?e cijene ono sto kupe, nego sto skinu besplatno....

:D

Hm,vidi ovako,meni UX1 vec godinu dana sluzi uglavno samo kao DI :),verovatno sam zaboravio koristiti gearbox:D

MD
05-05-2010, 02:12 PM
Hm,vidi ovako,meni UX1 vec godinu dana sluzi uglavno samo kao DI :),verovatno sam zaboravio koristiti gearbox:D

Ja sam prodao ux1, sa vstom i metal packom... koristio sam ux1 samo kao dongle za vst. Mislio sam da ce krekirati pod farm, kada je izasla verzija za ilok...

Meni pod farm ima najbolji dizajn a i jednostavan je za rukovanje...