View Full Version : Evo ga !! Apple iPad tablet !!
DaBear
27-01-2010, 07:56 PM
http://www.apple.com/ipad/
jos jedna mnogo lepa igrackica od "jabuchara"......:grin::grin::grin:
Dexxy
27-01-2010, 08:05 PM
Ja ocekivao za iPhone novu verziju Os-a 4.0.
DADDY Z
27-01-2010, 08:52 PM
super !!!
ali tekst na kraju spota kaze da to jos nije u planu za prodaju
HeatMan
27-01-2010, 08:55 PM
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BEd-0u9oHFA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BEd-0u9oHFA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
za ljude kojima ne radi appleov video (kao shto meni ne radi ni u jednom eksploreru)
poz
DaBear
27-01-2010, 09:00 PM
super !!!
ali tekst na kraju spota kaze da to jos nije u planu za prodaju
??? U Martu u prodavnicama!! Brza brzina....
@Heatman - Quicktime je samo na XP-u radio dobro..Vista - ne zeli da zna !!!
Bitch
27-01-2010, 09:30 PM
<object width="560" height="340">
<embed src="http://www.youtube.com/v/BEd-0u9oHFA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></object>
za ljude kojima ne radi appleov video (kao shto meni ne radi ni u jednom eksploreru)
poz
stavi zadnji Quicktime i nemas kefr :wink:
Meni iskreno i dalje nije jasno za koga je tacno iPad. Ne pokrece normalne OSX aplikacije pa da moze da bude totalno standalone i zameni notebook, prevelik je da zameni iPhone. Kao eBook reader nije savrsen posto i dalje nije prijatno buljiti u LCD displej (koliko god dobar bio). Znaci ostaje samo kao neki "igracka" kompjuter.
Ja ocekivao za iPhone novu verziju Os-a 4.0.
Takodje...ocekivao sam da ce ubaciti neke widgete, nesto poput HTC-ovog Sense UI-a...
euphoric
27-01-2010, 11:51 PM
Veliko razocarenje..Velika vecina korisnika na "pro-mac" orijentisanim site-ovima nije odusevljena (blago receno).
Iskreno, ne mogu da verujem da nema multitasking!!! CPU na 1GHz i nema multitasking...
Joooj..Steve, Steve..Zeli da ode u penziju ne slavno, kao Gates sa Vistom..
Mislim da ce iPad proci kao Apple TV, dakle, lose..Nista od ocekivane najave OS 4.0 za iPhone :( .. Dakle, do os 4 verovatno nece biti multitasking-a..I ne radi flash..Loool..iPad je cini se, samo dobar ebook reader, digital picture frame i portable movie player..To je sve..Za te pare, nikako se ne isplati..
Mislim da je bolje uzeti windows 7 based tablet..
Apple me je ovoga puta stvarno razocarao..Nisam puno ocekivao, ali su kruzile glasine kako ce ovo biti najrevolucionarniji i najbolji apple proizvod..
Ja ovde ne vidim nista novo.>Samo uvecani iPod Touch.. :(
Tribal_kg
28-01-2010, 01:35 AM
Otvorio se relativno skoro Apple centar u Kragujevcu. I odemo mi da pogledamo sta tu ima. Stvarno, sve je to lepo, i super izgleda, a i faca si kad kazes da imas nesto od Apple-a. Zagledao se ja malo bolje kad njima na centralnom racunaru instaliran Windows XP. Apple centar ne moze bez Win Xp-a.
Ne znam zasto ovo prical ali jbg. :)
Budimo realni, dosta proizvoda prodaje samo ime kompanije. Da imaju dobra resenja - imaju. Ali isto tako previse cene svoje proizvode ali moze im se.
iPad ne bih da komentarisem, deluje mi potpuno besmisleno. Verovatno ni oni sami nisu znali u kom ce pravcu da idu. Na kraju ce ispasti kao Vista. ;)
zlobisha
28-01-2010, 04:02 AM
Microsoft je pre par godina izbacio nešto slično, tako da što se tehnologije tiče, ništa novo... A što se tiče iPad-a, meni se dopada. I ne vidim zašto ste koji moj razočarani? Sprava je dovoljno sposobna da dobro radi ono za šta je predviđena... Kakav crni multitasking??? Ne očekujete valjda da instalirate Cubase ili Logic na iPad. Budalaštine...
Svima treba više, čak i kada za tako nešto realno nema potrebe...
Bottom line... Ako ovaj proizvod ne bude astronomski precenjen, rado bih ga pazario za, recimo, Novu godinu... ;)
DaBear
28-01-2010, 07:21 AM
Na webu lepo kaze :
"a revolutionary device for browsing the web, reading and sending email…"
za igranje (iPhone apps sve rade, ili kao veeliki telefon / za Skype sa videom, itd..verovatno ce uskoro sa njega moci da se kontrolise ceo AV sistem itd..
Kad gledas TV, a hoces da posaljes / pogledas mail..ili virnes u tv program...itd itd..NISTA VISE I ne treba.
PS Cena je za ovdasnje uslove VRLO VRLO dobra..malte ne za jednu osrednju nedeljnu platu mozes da ga kupis !!
PS Cena je za ovdasnje uslove VRLO VRLO dobra..malte ne za jednu osrednju nedeljnu platu mozes da ga kupis !!
Pa da, ja i mislim da ce zbog cene da prodje dobro. Pogotovo kad prosecan korisnik uporedi sa cenom netbooka ili Kindlea (a tog istog prosecnog korisnika ne interesuje toliko flash ili multitasking nego mu treba veliki iPhone).
DADDY Z
28-01-2010, 12:27 PM
500 doloresa pa naviše...to je cool
voomighty
28-01-2010, 05:52 PM
pa ovde ce biti, znaci 500e od 16gb,a za te pare prosecan korisnik moze da kupi laptop.. koji ima multi tasking :)
mislim..... posedujem touch... i ne vidim sta sve ova sprava moze sto ne moze touch, koji rado nosim svakog dana (u dzepu :)) ovo nazalost moze jedino u ranac da stane. ljudi u busu bi te gledali malo zacudjeno ako izvadis ovo i gledas film.... ili vec sta.....
mislim da je malo......cudan pravac razvoja tog touch koncepta....
LICNO MOJE MISLJENJE
HeatMan
29-01-2010, 05:45 PM
stavi zadnji Quicktime i nemas kefr :wink:
ma imam sliku. ali zamrznutu. nece da bufferuje. imam poslednji quicktime
Revolucionarno, senzacionalno, istorijsko...
Sve su to usiljeni marketin?ki termini namenjeni onima kojih se uop?te ne tiče većina stvari o kojima mi ovde uglavnom raspravljamo.
Poenta je da, ovoga puta u nečijoj torbi bude jo? jedan gadget. I ni?ta vi?e.
Ovo, po mom mi?ljenju, nikada neće postati uređaj za ?iroke narodne mase iz dva razloga: prvo, previ?e je kabast da čoveka ne bi ometao u svakodnevnim aktivnostima (hoću reći, nije neupadljiv), drugo, namenjen je, pre svega, ?enama, jer mu?karci (bar je kod većine tako) nemaju običaj da iz kuće izlaze uvek sa torbom na ramenu ili rancem.
I nekako mi se čini da je iPad potvrda da se na planu tehnolo?kog napretka bar neko vreme ne mogu oćekivati veliki pomaci.
Ize? ti vi?e bilo ?ta ?to radi na baterije, a ne mo?e da dobaci ni jedan dan.
Ali, zaista...
Previ?e je to stresno za nekoga ko hoće da se jednostavno opusti, prepusti i stvara.
DaBear
29-01-2010, 08:32 PM
Revolucionarno, senzacionalno, istorijsko...
Sve su to usiljeni marketin?ki termini namenjeni onima kojih se uop?te ne tiče većina stvari o kojima mi ovde uglavnom raspravljamo.
Poenta je da, ovoga puta u nečijoj torbi bude jo? jedan gadget. I ni?ta vi?e.
Ovo, po mom mi?ljenju, nikada neće postati uređaj za ?iroke narodne mase iz dva razloga: prvo, previ?e je kabast da čoveka ne bi ometao u svakodnevnim aktivnostima (hoću reći, nije neupadljiv), drugo, namenjen je, pre svega, ?enama, jer mu?karci (bar je kod većine tako) nemaju običaj da iz kuće izlaze uvek sa torbom na ramenu ili rancem.
I nekako mi se čini da je iPad potvrda da se na planu tehnolo?kog napretka bar neko vreme ne mogu oćekivati veliki pomaci.
Ize? ti vi?e bilo ?ta ?to radi na baterije, a ne mo?e da dobaci ni jedan dan.
Ali, zaista...
Previ?e je to stresno za nekoga ko hoće da se jednostavno opusti, prepusti i stvara.
Alo? Kakvo stvaranje? Za to ti treba pravi kompjuter....!!
Ovo je za e-mail / web / TV / filmove / muziku / igrice / telefon (dok si kuci, na sofi...) itd...
Znam, ali i sam si negde ovde na forumu potegao temu "iPhone - utisci" (ili tako nešto), što je svakako bilo inspirisano i činjenicom da se upotreba dotičnog gadgeta može preusmeriti i ka stvaralačkim (u ovom slučaju, audio) vodama.
Opet, na početku, t.j. u danima kada se to Apple-ovo čedo pojavilo u radnjama i njegovu su upotrebnu vrednost sužavali na krug operacija uobičajenih za survera ili ti prosečnog multimedijalnog korisnika sa pride telefonom.
Sada su se, međutim, stvari (možda je preterano reći - drastično) promenile, pa otud, zašto i ovu epizodu ne posmatrati iz tog ugla?
To im je, izgleda, politika firme.
Napraviti, pre svega, estetski dopadljivu spravu, koja bi svojim izgledom mogla manje-više biti statusno-modni detalj svakog od korisnika, ali usput ne otkriti ceo špil karata, već polako...
Taman kada se e-book-ovcima zamore oči, ti udariš po drum-pad filozofiji kako je iPad idealan kao ritam mašina jer sada, tobože, u autobusu, avionu ili već možete čukati do mile volje a da pritom ne oćoravite kao kada ste isto to radili na iPhoneu.
Milion je kombinacija.
A na svakoj: made in Gebels.
SumAnuT
29-01-2010, 08:51 PM
Meni se spravica svidja, i da vredi kao četvrtina moje plate svakako bih si je priuštio pa makar samo zezanja radi, ali stvarno kad krenu sa ovim marketingom:
its magical, its the best, its revolutionary, its fantastic, its redesigned, its reinvented, it feels right ... missim bas mi deluje kao sekta :)
Nije mi jasno samo sto ne napravise da se preklapa, ko ce da pazi na ekratn stalno jbt ...
Ima jedan stih meni omiljenog benda "The the", u kojiem se kaže: "Ako ne možeš promeniti svet, promeni sebe, ali ako ne možeš promeniti sebe, promeni svet!".
I to je to, samo, ja mislim da oni koji ne mogu promeniti sebe, ne mogu ni svet...
Inače, prvi korak u marketingu je istraživanje tržišta, pošto je suludo praviti nešto što niko neće da kupi, odnosno, što neće biti isplativo. U ovom slučaju imamo delimično obrnutu situaciju, jer firme poput Apple-a su finansijski toliko moćne da uz minimalno opipavanje pulsa tržišta mogu pokušati i da promene navike ljudi, a ne da im samo podilaze.
Jedna od tih navika je, recimo, i čuvanje ekrana.
Ne mojte mi zameriti zbog ovakvog ganglijanja, ali ipak, ja iščekujem onaj trenutak kada će neki da kažu: "Evo, ljudi, mi prodajemo net-pad-iliveć-kakav računar koji ima n.p. silicon-nano-elektro-fluid ekran sa mogućnošću rasklapanja na 12-13 inča i bez tragova na spojevima, na kojem možete čitati e-knjige, gledati filmove i koristiti ga kao telefon, bez razmišljanja o bateriji bar nedelju dana.
kejkz
30-01-2010, 12:10 AM
Ja jedva cekam da mi ga ugrade na ulaze/izlaze, pa da tacno znam koliko sam sta dnevno radio, da ne dodje do disbalansa, ili, ne dao bog, zakrecenja.
Meni je ovo super... jako bih voleo jedan ovakav, samo ne znam za sta bih ga koristio:rotfl: Ovo mi je kao veliki iPhone. Tamo svi imaju iPhone pa zaista ne vidim realnu potrebu za jos jednim i to velikim... bice da je tu bitniji onaj "moze mi se faktor", jer i meni da se moze uzeo bih dva, cisto da se zajebavam...
P.S. Mada realno i nije skup... ako se uzme u obzir da je netbook 200-350 evra i da takodje "ne radi nista", tacnije sluzi samo za mail i to sa prilicno losom rezolucijom za ekran od 10 inca, pa ni mail nije neko uzivanje nego odradjivanje, onda i ima nekog smisla... kome treba netbook (obicno ribama, da sede u fency kaficu i citaju facebook :) ) onda je ovo zanimljivije resenje...
dvuckovic
30-01-2010, 01:50 AM
Ja jedva cekam da mi ga ugrade na ulaze/izlaze, pa da tacno znam koliko sam sta dnevno radio, da ne dodje do disbalansa, ili, ne dao bog, zakrecenja.
A sto mislis ti da promijenis tu sliku, ovako te ni majka ne bi prepoznala?
Gulanfer
03-02-2010, 12:48 PM
evo i prvih reakcija ....
http://www.techcrunch.com/2010/01/28/the-meme-that-will-never-die-hitler-debunks-the-ipad/
kejkz
12-02-2010, 05:51 PM
A sto mislis ti da promijenis tu sliku, ovako te ni majka ne bi prepoznala?
Vidim ja ne?to me čudno gleda kada svratim u stan, mora da je zbog toga.
Gledam nesto ovaj iPad... po meni je ovo vrhunska glupost... treba nesto da drzis u ruku da bi se drkao i gledao web...slike... :shock::confused::shock:
za Air book svaka cast... design, izrada, lcd ...sve je to dobro osim cene... ali ovo je totalno shit...
Mancha
15-02-2010, 01:52 PM
Kad izadje neka aplikacija koja ce omoguciti da se koristi kao fader kontroler, verujem da cete promeniti misljenje :wink:
Jos od kad sam slicnu stvar video na iPhone-u, palo mi je napamet kako bi bilo dobro da je veci i da ga neko prilagodi za studio.
Bukvalno bih ga uzeo samo zbog toga.
HeatMan
22-02-2010, 11:19 PM
pa imash vec napravljene uredjaje upravo za to
3000ti post. jea
Bitch
22-02-2010, 11:54 PM
3000ti post. jea
au, spammeru :D:D
HeatMan
25-02-2010, 05:21 PM
:)
realno
Skinuto sam index.hr
APPLE je priznao kako se u nekima od tvornica u kojima se za kompaniju proizvode računala, iPhoneovi te iPodovi koristi dječja radna snaga. Iako Apple nije naveo o kojim je tvornicama riječ i u kojim se zemljama nalaze, pretpostavlja se kako je riječ o tvornicama u Kini, odakle dolazi većina Appleovih proizvoda.
Apple je u svom godi?njem izvje?ću naveo i kako se u 55 od 102 tvornice nije po?tivala Appleova odredba o tome da zaposleni ne smiju raditi vi?e od 60 sati tjedno, uz napomenu da zakon o radu u Kini kao maksimum definira 44 radna sata tjedno.
Ovo izvje?će je samo jo? jednom dokazalo lo? polo?aj radnika u Appleu, kompaniji koja se dosad već mnogo puta na?la na udaru kritika zbog maltretiranja i zlostavljanja radnika te lo?ih uvjeta rada u tvornicama.
Pa u?ivajte u shopingu.
Ovo je VRH ili ti VR'/\
http://www.youtube.com/watch?v=7H0K1k54t6A&feature=player_embedded
Bitch
01-03-2010, 11:29 AM
Ovo je VRH ili ti VR'/\
http://www.youtube.com/watch?v=7H0K1k54t6A&feature=player_embedded
to je skroz izvodljivo. OLED-i su savitljivi. jedino ne smeju da se slome, tj da imaju ostar ugao prelamanja. Rolltopovi su buducnost :) kao i RollTV :)
HeatMan
04-04-2010, 06:34 AM
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/z_-LjPyk028&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/z_-LjPyk028&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.