PDA

View Full Version : Korg X5D problem

mcnc
21-01-2010, 10:43 AM
Postovani,

Uzeo sam pre neki dan pomenutu spravu i imam jedan problem sto se tice dirki...
Konkretno A# u cetvrtoj oktavi slabije reaguje na pritisaktj npr kad je 5 puta pritisnem jednom kao da se izgubi zvuk ili se cuje mnogo tiho i kratko.
Pomislio sam da je mozda kontakt i otvorio sam je i ocistio i sve je super radilo neko vreme ali se problem opet javio.

Da li moraju da se menjaju kontakt gumice ili postoji neko drugo resenje?
Ako moraju da se zamene gumice da li neko zna gde mogu da ih uzmem i koja je cena?

Hvala unapred

Dule A
21-01-2010, 06:26 PM
cest problem na x5, gumice se menjaju po oktavama (dakle za celu oktavu moras zameniti gumice) to treba da je jeftino kod bilo kog majstora (Leo u Sky-u znam da je imao tih delova za x5d, za druge majstore ne znam, proveri i ostale po gradu pa podji kod najjeftinijeg jer je zamena rutinska...)

mcnc
21-01-2010, 08:53 PM
Hvala puno na odgovoru, raspitacu se pa da zamenim to...

krle666
11-03-2010, 04:25 AM
Imao sam taj problem na svim korgovima :) A radi se o sledecem : Prasina upadne izmedju 2 grafita (jedan je na gumici a drugi na ploci ) To se desava ako je klav stara i svirana pa se gumice ispod dirki iskrive i pustaju prasinu da udje Potrebno je samo da ocistis magicnom krpom grafite i gotovo Ali je najbolje da zamijenis te gumice kao sto ti je DULE A rekao Eto nadam se da sam malo pomogao Btw ocekuj i problem sa tasterima kad je korg u pitanju bio to i5s ili triton :)Jer sve su identicno hardverski napravljene (sto je cudno kad je npr u pitanju OASYS od 5 hiljada evra ) :) Pozdrav !