PDA

View Full Version : Najbolja kombinacija za snimanje gitare direkt u komp?

disco violence
20-01-2010, 01:50 PM
Opet ja sa i znam da sam vec dosadan sa ovim pitanjima,ali nalazim se u dilemi.Posto hocu da dobijem sto bolji clean signal gitare kao i vokala koji cu posle obraditi na compu,posto trenutno imam emu 1212m karticu razmisljao sam da mozda pazarim miksetu,a sa druge strane razmisljam da promenim muzicku karticu,jer steta je da uzimam miksetu samo za snimanje gitare i vokala,ili gresim.
Moja dilema je sledeca da li pazariti M-audio profire 610 ili miksetu Allen&Heath ZED 14,razlika u ceni je malo veca od 100 evra(je skuplja mikseta).Ono sto mene zanima je sta je bolja solucija da bi dobio sto kvalitetniji i cistiji zvuk,uzevsi u obzir kvalitet preampa na ova dva uredjaja,gubitak kvaliteta zbog vise kablova prilikom upotrebe miksera itd.Hvala.
P.S. Mozda postoji neka bolja firewire kartica od ove pomenute,tj sa boljim preampima.

shashko
20-01-2010, 01:53 PM
a da uzmes neki preamp... m audio dmp3

http://www.m-audio.com/images/global/product_pics/big/dmp3-new-mainpic.jpg

disco violence
20-01-2010, 03:10 PM
Sve vise razmisljam o tome,ovaj M audio dmp3 lepo izgleda,a kako zvuci?

shashko
20-01-2010, 03:14 PM
citao sam ovde na forumu da su uceni ljudi rekli kako ne postoji bolji u toj klasi i za tu cenu

meka
20-01-2010, 09:26 PM
Ima li ovoga negde kod nas? Jo? ako je Novi Sad, mislim da ću se sjuriti koliko sutra da vidim/uzmem.

LAMPASH
21-01-2010, 08:35 AM
Razmisli malo i o LINE6 Toneportu.Pisali smo ovde cesto o njemu.
Pozz

MD
21-01-2010, 11:07 AM
Na toneport ux1 možeš staviti i dinamički mikrofon, a sa novim toneportima dobijaš i pod farm, dakle, line 6 zvukove u plug in verziji. Dobijaš i simulacije bas pojačala te simulacije mikrofonskih preampova. Dobijaš i neke efekte koji su odlični.
Noise gate je najbolji koji sam čuo za gitare, a i analogni delay je odličan.

Toneport ima real time monitoring.

UX2 ima i phantom power, ali je skuplji od ux1.

Toneport i emu će ti raditi preko asio4all drivera, pa možeš koristiti izlaze od emu a ulaze od toneport kartice.

Kvaliteta uopće nije loša. Ja sam miksao jedan band koji je sve snimao preko toneport, vokale i ozvučena gitarska i bas pojačala. A koristili su stvari poput engla a za mikrofon dinamički shure.
Evo ti sample..

:)

Mitjovan
31-01-2010, 05:12 PM
+1 za Line 6 Toneport... Vrlo korisna sprava u svakom smislu... Mislim da bi EMU 1212m koji vec imash i Toneport kao procesor za gitaru, vokal i bas bio jako dobro resenje... Imao sam i sam tu kombinaciju i snimio sam 4-5 demoa sto sebi, sto drugima i stvarno je ok varijanta...

Hepek
02-02-2010, 11:43 AM
Sto se tiče tonporta, mozes isto dobiti sa ovim narodnim softverima za gitaru tako da ne moras trositi novac na to, ja sam ga imao godinu dana i bio mi je dobar samo za vjezbanje gitare, opet to je samo moj stav sto se tiče toga, vjerovatno se nece mnogi sloziti s tim.
Pozdrav.