PDA

View Full Version : DSI Mopho - keyboard verzija

redroom
15-01-2010, 09:00 PM
NAMM 2010, via Sonic State
Mopho keyboard vezija, 2 i po oktave,
(za sada) u ?utoj i crnoj verziji sa drvenim stranama

<embed src="http://www.sonicstate.com/tv/flvplayer.swf" flashvars="config=http://www.sonicstate.com/tv/?id=1661" quality="high" bgcolor="#000000" name="flvplayer" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" allowfullscreen="true" width="400" align="middle" height="330">

http://synchro1.smugmug.com/Electronics/NAMM-2010/DSC1900/765508302_qY4gB-L.jpg

http://synchro1.smugmug.com/Electronics/NAMM-2010/DSC1899/765508161_3bqtB-L.jpg

relis
17-01-2010, 12:10 PM
Kaze gospon Smith da ce biti ili u jednoj ili u drugoj boji. Vidjet cemo...

Inace, ovo mi vec postaje prelijevanje iz supljeg u prazno. Sad ce sigurno Tetr4 s klavijaturom i onda ko zna kakve jos kombinacije.

Jednom prednoscu smatram sto ovakva politika Dave Smith-a zaista drzi na zivotu, pa postoje neke sanse da cemo vidjeti nesto novo i zanimljivo u buducnosti.

A smatram da sam Dave Smith jest marketinski pametan, jer sada ima liniju proizvoda zaista za svakog ponesto. Npr. pojedinac, koji je prije bio na ivici da kupi neki DS, sada nema razloga ne kupiti.. ako me razumijete... S puno verzija, sanse da pogodis neciji ukus su vece.

silicon science
17-01-2010, 12:22 PM
Kaze gospon Smith da ce biti ili u jednoj ili u drugoj boji. Vidjet cemo...

Inace, ovo mi vec postaje prelijevanje iz supljeg u prazno. Sad ce sigurno Tetr4 s klavijaturom i onda ko zna kakve jos kombinacije.

Jednom prednoscu smatram sto ovakva politika Dave Smith-a zaista drzi na zivotu, pa postoje neke sanse da cemo vidjeti nesto novo i zanimljivo u buducnosti.

A smatram da sam Dave Smith jest marketinski pametan, jer sada ima liniju proizvoda zaista za svakog ponesto. Npr. pojedinac, koji je prije bio na ivici da kupi neki DS, sada nema razloga ne kupiti.. ako me razumijete... S puno verzija, sanse da pogodis neciji ukus su vece.

Meni se svidja ta politika, za svachiji dzep i potrebe po nesto. Hoces li desktop za noshenje, hoces li sa dirkama, plavo ili zuto.. Kul
Kad bi barem jos neke firme se ugledale (tipa ACCESS) pa da tako nesto urade (umesto da ti prodaju Virus Snow, koji je osakaceni TI jer ima samo 1 dsp a kosta previshe).

goasia
17-01-2010, 05:16 PM
... bogami look je
:piss:

relis
17-01-2010, 06:09 PM
Da, u kojoj god verziji da izadje, nece biti estetski nesto posebno. Dok mi je Evolver Keyboard bas lijep.

Nego, razmisljam.. koliko god zvuk svih tih verzija ne dobivao pohvale od ljubitelja "vintage"-a, i to s pravom, puno puta si mislim da bolje da se upotrebljavaju i ovakvi sintevi, nego neki softveri.

Imam srece pa slusam svakakav taj house, dub & co. sto izlazi nov na trziste (brat DJ), i puno puta razmisljam kako neke stvari danas prolaze, kojih bi se prije deset godina netko posramio staviti na traku. Plastika i kuhana riza. Ode dosta toga u krivom smjeru.

Imao sam doma Evolver neko vrijeme, pa mogu reci da je dobar za brze sekvence (iznad sub podrucja), "ciste" lead-ove, efekte i to. Ne odlicni, ali dobri su to sintevi. Da je bas viska novca, vrlo vjerovatno bi si uzeo Evolver Keyboard.

clusterchord
21-01-2010, 11:17 PM
meni cak i nije toliko ru?an. veseli me vidjet bilo ?to sa knobovima. ali ?teta truda za taj njihov sound, u već n-toj inkarnaciji. Dave Smith se dovezo tog jadnog chipa na kojem je bazirao sve svoje proizvode, i to sad "muze" dokle god ide.

a ići će dok god ima klinaca koji pu?e priču da je sve ?to je "analogno" valjda *ebeno dobro. pa makar to bio i ovako tana?an DCO sint poput DSI. ?teta ?to nema muda da napravi ne?to sa pravim analognim sklopovima. ne?to ?to bi otpuhalo LP, a u tom cjenovnom rangu. ili malo vi?e, do SE-1X cijena. mislim da bi to i?lo ako bi imalo pravi analogni zvuk.

osobno, radije bih imao Nord Lead 2X, ili neki Virus TI umjesto P8. znam da nije isto, al to bih barem koristio za ne?to. ovo nekako neznam gdje da smjestim. u svakom slučaju, volio bih da dobiju Mopho keyboard, tu u Audio Pro, da ga malo probam. da vidim kolika je, ako je ikakva, razlika od P8 zbog tog suboscillatora, i navodno je filter nesto malo pode?en drugačije. mo? mislit..

pleon
22-01-2010, 09:12 AM
a ići će dok god ima klinaca koji pu?e priču da je sve ?to je "analogno" valjda *ebeno dobro. pa makar to bio i ovako tana?an DCO sint poput DSI.

ja mislim da je dobro da rade analogne sinteve pa makar i sa tim "jadnim" čipovima. ni jedan VA sinth se ne mo?e usporedjivat sa analognim , jednostavno zbog fizike. ne mo?e svako kupit skupi instrument, a neki klinci su tolko nabrijani da i na gitarama s placa rade hitove.

clusterchord
23-01-2010, 03:18 AM
moja poanta nije da "treba" kupit skuplji instrument koji ce to radit bolje,vec da, barem meni osobno, je u muzici upotrebljiviji jedan filter i oscillator sa Nord Lead 2X, nego ovaj sa DSI. i radije bih ga imao nego DSI.

daklem, ne radi se o "analogno" versus "manje analogno ili digitalno", već "svidja mi se" versus "ne svidja mi se". generalno.

apsolutno mozes napravit hit i na zadnjem govnu, ako mozes. ali to ne dokazuje nista. mi ovdje pricamo o konkretnom hardveru, ne o sposobnosti/talentu onoga koji ga koristi. to dali neko radi hitove ili ne, u kontekstu, dali hocu hardver A ili B, nebitan odn. nepostojeci argument.

pleon
23-01-2010, 07:26 AM
:) sku?il sam da se ne vodi rasprava o talentima i

u kontekstu rasprave svidja mi se ne svidja mi se, nije mi bila namjera iznosit argumente nego ohrabrit nekog klinca kojeg zanima muzika da radje kupi DSI nego bilo koji VA sinth.

ne svidja mi se koncept opona?anja odnosno emulacije bilo čega opčenito.

i dok talenat i izbor hardvera nisu u apsolutno nikakvoj korelaciji,
snimanje hitova i upotrebljivost nekog instrumenta ipak jesu, povezuje ih varijabla talentiranosti.

Shining-Shitbox
15-02-2010, 12:06 PM
iskreno, mislim da Nord Micro Modular ili Nord Modular kec imaju daleko vise mogucnosti i opcija nego Mopho. njihob zvuk se moze podesiti da bude savrseno prirodan i topao, da ne vidim neku drasticnu razliku u odnosu na Mopho. btw, ne preferiram ni analogno ni digitalno, imam i analogne i digitalne sinteve, efekte td. zavisi sta koe radi posao i sta ko voli. a i analogno i digitalno ima svoje rpednosti i mane. :) iz mog ugla, barem.

darkstar
15-02-2010, 12:27 PM
:) sku?il sam da se ne vodi rasprava o talentima i

u kontekstu rasprave svidja mi se ne svidja mi se, nije mi bila namjera iznosit argumente nego ohrabrit nekog klinca kojeg zanima muzika da radje kupi DSI nego bilo koji VA sinth.

ne svidja mi se koncept opona?anja odnosno emulacije bilo čega opčenito.

i dok talenat i izbor hardvera nisu u apsolutno nikakvoj korelaciji,
snimanje hitova i upotrebljivost nekog instrumenta ipak jesu, povezuje ih varijabla talentiranosti.

Imas li nord lead ?

pleon
18-02-2010, 09:48 AM
nemam nord lead

edit:

pretpostavljam da ti imaš i voliš ga svirati pa se ne slažeš sa mojim mišljenjem. i to je tako. dva oprečna mišljenja. bilo bi dosadno da nije tako. barem meni :)

bilo bi mi još i zabavnije kada bi se tebi dalo da mi pokušaš objasniti što se tebi svidja kod KONCEPTA emulacije i zašto misliš da se treba ulagati energija u emulaciju analognog sintesajzera kada se to može napraviti i bez emuliranja (bez ulaženja u raspravu koji bolje zvuči, to bi samo dodatno zakomliciralo komunikaciju)

još jednom, ne mislim vredjati nikoga, samo napisati što mislim i pročitati tudja mišljenja.

pozdrav

darkstar
18-02-2010, 11:51 PM
nemam nord lead

edit:

pretpostavljam da ti ima? i voli? ga svirati pa se ne sla?e? sa mojim mi?ljenjem. i to je tako. dva oprečna mi?ljenja. bilo bi dosadno da nije tako. barem meni :)

bilo bi mi jo? i zabavnije kada bi se tebi dalo da mi poku?a? objasniti ?to se tebi svidja kod KONCEPTA emulacije i za?to misli? da se treba ulagati energija u emulaciju analognog sintesajzera kada se to mo?e napraviti i bez emuliranja (bez ula?enja u raspravu koji bolje zvuči, to bi samo dodatno zakomliciralo komunikaciju)

jo? jednom, ne mislim vredjati nikoga, samo napisati ?to mislim i pročitati tudja mi?ljenja.

pozdrav

Zasto mislis da uopste zelim objasnjavati bilo sta, ili da se ne slazem sa tvojim misljenjem ?

Samo me zanimalo imas li ga. Ostalo se samo odgovorilo :)

Pozdrav

pleon
20-02-2010, 12:56 PM
Zasto mislis da uopste zelim objasnjavati bilo sta, ili da se ne slazem sa tvojim misljenjem ?

Samo me zanimalo imas li ga. Ostalo se samo odgovorilo :)

Pozdrav

haha:grin: dobar, dobar!

ne mislim da ?eli?, zapravo da sam se mogo kladit za neku lovu, kladio bi se da ne ?eli?.

a ovog samoniklog odgovora kojeg ti vidi? ja ne vidim. to moram priznat. tak je to na ?alost :ups:

a do zaključka da se ne sla?e? sa mojim mi?ljenjem sam do?o zbog toga jer ima? nord

samo me nemoj sad pitat zakaj mislim da ima? nord:rotfl: