PDA

View Full Version : monitori do 3000 kn?

matija
13-01-2010, 08:17 PM
planiram uzeti monitore do 410 eura.Za home-made produkciju.Soba je 2x3,akustički nesređena,..a muzika koju radim je neka acoustic-electro-pop varijanta.
Dvoumim se između ova dva: Alesis M1active mK 2 i Yamaha HS 50M.
Znam da je bio već negdje sličan topik,al neka,.. pa ako nije bed da mi netko usporedi ta dva monitora.
Ili mi preporuči neku bolju varijantu....

Solozabal
16-01-2010, 03:39 PM
planiram uzeti monitore do 410 eura.Za home-made produkciju.Soba je 2x3,akustički nesređena,..a muzika koju radim je neka acoustic-electro-pop varijanta.
Dvoumim se između ova dva: Alesis M1active mK 2 i Yamaha HS 50M.
Znam da je bio već negdje sličan topik,al neka,.. pa ako nije bed da mi netko usporedi ta dva monitora.
Ili mi preporuči neku bolju varijantu....

Definitivno Yamaha, a s obzirom gdje radis jos i definitivnije!

gregor z
16-01-2010, 07:43 PM
Potra?i polovne Yamaha MSP 5. Meni je to genialni mali zvučnik....

Pored ATC-ja imam dva para....

Pozdrav,

Gregor

matija
19-01-2010, 07:49 PM
Definitivno Yamaha, a s obzirom gdje radis jos i definitivnije!

Al, svi ka?u da ima fali sub.Da nemaju dubine.Jel ću moći da radim na njima bez toga?

Solozabal
21-01-2010, 12:59 PM
Al, svi ka?u da ima fali sub.Da nemaju dubine.Jel ću moći da radim na njima bez toga?

Ne ocekuj da ce ti ista zvucati lijepo na njima i koliko god ti to zvucalo
odbojno to im je i najveca prednost...

Kazes da im fali sub, pa 90% ljudi slusa muziku na zvucnicima kojima fali
sub! A onih 10% ces rjesiti kupnjom subwoofera.

Rhino
21-01-2010, 03:30 PM
Potraži polovne Yamaha MSP 5. Meni je to genialni mali zvučnik....

A ja mislio da sam umislio:D

Kad bilo kome kazem da je ok, tj fino translatoran, iz potpuno ne-tretirne sobe gdje sam imao priliku da radim nesto na njima... Onako me blijedo pogleda:) I ranije sam negdje pisao o tome na forumu..

matija
31-01-2010, 10:47 PM
evo kupio Yamahe.
Nego imam jedan problem pa da ne otvaram novi topic.Naime tek počinjem raditi sa monitorima ,do sad su mi slu?ile slu?alice za sve - i snimanje i miksanje (neću reći mastering da ne serem previ?e).
Uglavnom,..kad kliknem onaj gumbić za monitoring u cubaseu sve se lijepo čuje,..gitara mi je u?tekana u karticu i sve pet.Ali upalim monitoring za mikrofon i počnem pjevat u njega par sekunda se čuje,ali onda se vi?e ne čujem u monitorima.Nije stvar u kabelu od mikrofona a (99%) ni u mikrofonu.Znam da moram neku opciju podesit u programu.
Ne znam ni kako da se sa monitora prebacujem na slu?alice.
Početnik sam u radu sa monitorima pa imam zilijun pitanja...Od kud početi?
I zanimaju me ?ta su to analogni i digitalni ulazi.
?to je to S/PDif?
Koja je razlika između Balanced outputs i unbalanced outputs?
Koristim externu zvučnu M-Audio Firewire solo.

Midi
01-02-2010, 02:12 AM
http://www.moozek.com/postsfiles/hs50m/hs50m-vs-ns10.jpg

Bas gledam usporedbu sa NS10.

matija
01-02-2010, 09:21 AM
hm? ono ?ta ja čujem iz tih monitora i nije tako lo?e.
Al jo? kad bi netko odgovorio na pitanje iznad...:ups:

matija
01-02-2010, 06:32 PM
hm? ono ?ta ja čujem iz tih monitora i nije tako lo?e.
Al jo? kad bi netko odgovorio na pitanje iznad...:ups:

meni se jednostavno kad upalim monitore počne mikrofon čudno pona?ati,..gubi se signal,...oće pa neće monitorirat,..mislio sam u startu da je neki kvar sa mikrofonom a onda vidjeh kad radim po starom samo sa slu?alicama bez monitora da je mikrofon sasvim okej..!??

matija
03-02-2010, 09:22 PM
http://img188.imageshack.us/img188/70/firewiresolo2.jpg (http://img188.imageshack.us/i/firewiresolo2.jpg/)

?ta moram podesit da se glas iz mikrofona čuje u monitorima i kako se prebacivati sa monitora na slu?alice?

matija
03-02-2010, 10:12 PM
e jeboga ja,i takvu zvučnu....:banghead:

"A tricky downside of the Firewire Solo is this however: When you plug in headphones, it does not turn off the Line-Outs. What this means is that every time you want to record (instead of listen back on the monitors) you either have to turn the monitors off manually (i.e. by their physical switches), unplug them, or go into the M-Audio software volume and mute those channels. This is a bit cumbersome especially if you like recording in small segments, but I've grown used to just recording through the headphones until I get to the mixing stage"

matija
03-02-2010, 10:40 PM
e jeboga ja,i takvu zvučnu....:banghead:

"A tricky downside of the Firewire Solo is this however: When you plug in headphones, it does not turn off the Line-Outs. What this means is that every time you want to record (instead of listen back on the monitors) you either have to turn the monitors off manually (i.e. by their physical switches), unplug them, or go into the M-Audio software volume and mute those channels. This is a bit cumbersome especially if you like recording in small segments, but I've grown used to just recording through the headphones until I get to the mixing stage"

?!!?....?ta mi prepručate?

matija
04-02-2010, 05:01 PM
Ala ljudi pomagajte....