View Full Version : Snimanje harmonike
Geronimo
09-01-2010, 06:55 PM
Snimam harmoniku sa kondenzovanim mikrofonom i dobijem pucketanje od pomeranja harmonike. Da li postoji nacin da izbegnem taj gadan zvuk ?
Znaci to je onaj zvuk kada se pomera harmonika ili je razdrndana harmonika ili ja nesto dobro ne radim (poprilicno je stara).
Bambino
09-01-2010, 07:10 PM
Verovatno je sve pomalo u pitanju od navedenog, to je akustican instrument, pa ti se cuju dirke, odnosno klapne... Probaj malo da odaljis mikrofon od harmonike, bar 50cm, i povuci meh malo jace kad sviras, i iseci visoke preko 10kH, ili tu negde, probaj, ili nosi harmoniku na generalku kod majstora!:rotfl: Pozz.
Geronimo
09-01-2010, 09:11 PM
Verovatno je sve pomalo u pitanju od navedenog, to je akustican instrument, pa ti se cuju dirke, odnosno klapne... Probaj malo da odaljis mikrofon od harmonike, bar 50cm, i povuci meh malo jace kad sviras, i iseci visoke preko 10kH, ili tu negde, probaj, ili nosi harmoniku na generalku kod majstora!:rotfl: Pozz.
Bas cu da odaljim i da probam. Iz kog razloga se seku frekvencije preko 10khz ? Bez potrebno za taj instrument ili ? Mislim da treba da je odnesem na servisiranje, ipak je dosta stara :/ a ima tako lep ton. Upitanju je Paolo Soprani : )
Bambino
09-01-2010, 09:37 PM
Pa meni se javlja slican problem kad snimam harmoniku, pa secenjem frekvencija se to smanji ili izgubi, a ne utice na boju harmonike. Ne znam koji model Paolo Sopranija imas, ali su to sjajne harmonike, narocito serije pre 1965.god, cak pojedine identicne Setimio Soprani harmonikama...
Geronimo
10-01-2010, 08:27 AM
Imam onu crvenu staru sa onim otvorima na sebi, fantastican zvuk stvarno. Znam Setimio Soprani ta harmonika ubija. Ova je manja harmonikica nema komplet sve basove kao velika.
Pokusacu da secem pa da vidim.
Pa meni se javlja slican problem kad snimam harmoniku, pa secenjem frekvencija se to smanji ili izgubi, a ne utice na boju harmonike. Ne znam koji model Paolo Sopranija imas, ali su to sjajne harmonike, narocito serije pre 1965.god, cak pojedine identicne Setimio Soprani harmonikama...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.