Log in

View Full Version : Lazni soundtrack za Zonu sumraka

RadoslavZ
07-01-2010, 10:39 PM
Pre nekoliko dana mi je jedan kompozitor iz Brazila predlozio da radim soundtrack
za neke kratke video klipove, ako zelim da se bavim primenjenom muzikom. Sinoc mi je palo na pamet da uradim jednu kratku muzicku podlogu za pocetak jedne od
mojih omiljenih serija, Zone sumraka, i evo sta sam uradio:

http://www.youtube.com/watch?v=Rbrn6k9CGuo

silicon science
07-01-2010, 11:45 PM
Vidi se da znas harmonie note i sve sto treba sem odabira zvukova i generalno produkcije. Pozabavi se time ili nadi dobrog "tehnichara" da ti pomogne :)

VladaNS
08-01-2010, 12:26 AM
Vidi se da znas harmonie note i sve sto treba sem odabira zvukova i generalno produkcije. Pozabavi se time ili nadi dobrog "tehnichara" da ti pomogne :)

Nije OK samo tako reci. Obrazlozi decku sta konkretno ne valja u produkciji.

Meni je sa tehnicke strane sve u redu (treba tu jos malo finesa da to upakovanije zvuci) ali mi je glavna zamerka odsustvo prepoznatljive teme sto je u sustini i najteze napraviti. Inace dobro razmisljas i mislim da si na pravom putu :wink:

RadoslavZ
08-01-2010, 12:46 AM
Hvala na komentarima!

Jasno mi je da mi je produkcija slabija strana i zato bih voleo da mi iskusniji, kao sto je Vlada vec rekao, konkretno kazu sta ne valja. Komponujem instrumentalnu muziku oko 7-8 meseci i za to vreme ne moze puno da se nauci
:)

@VladaNS
Nedostaje prepoznatljiva tema, slazem se, ali i nisam imao nameru da napravim nesto sto bi imalo prepoznatljivu temu. Skoro uvek kada radim, trudim se da razvijem glavnu temu koja se ponavlja u kompoziciji(mozes da preslusas moje radove na Reverbnation-u), samo se bojim da u ovom slucaju takvim pristupom ne bih dobio zeljeni efekat. Poslusaj muziku iz prvog serijala Zone sumraka, hteo sam da uradim nesto slicno tome.
Nemoj da mislis da sam tvoj komentar odbacio. :) Prihvatam kritike, posebno one negativne ;)

Everbeatz
08-01-2010, 01:07 AM
Zvuci taman lo-fi koliko treba!!!!

poz

RadoslavZ
08-01-2010, 01:14 AM
Zvuci taman lo-fi koliko treba!!!!

poz

To mi je i bila namera, da zvuci kao da je stvarno uradjeno pedesetih. Zato sam ubacio ono pucketanje gramofonske ploce i podesio EQ na klaviru da zvuci kao da dolazi iz starog radija :)

Everbeatz
08-01-2010, 01:43 AM
Eto, ja prepoznah nameru :D

Jedino mi "opsti duh" ovog izvodjenja nije dovoljno scary za Twilight Zone..mozda u tom pravcu korekcija, ne znam...

Ugasi sva svetla u sobi i probaj da komponujes na taj nacin, ako ti bude dovoljno neugodno da slusas ono sto si uradio u tom ambijentu to je to :D

neki theremin sound ti fali..

RadoslavZ
08-01-2010, 09:06 AM
neki theremin sound ti fali..

Umes da citas misli? :D

Padalo mi je na pamet da ubacim teremin, ali nisam imao nikakav VST. Pravi teremin ne mogu da kupim, niti umem da ga sviram. ;)
Sytrus ima theremin preset koji ne zvuci bas najbolje, zato nisam hteo da koristim njega.

Hvala na komentaru i vsi4ko nai hubavo! :)

Everbeatz
08-01-2010, 02:43 PM
Probaj ovo http://www.simple-media.co.uk/music/vsti/vsti.htm#spookkeys

http://www.blechturmstudios.at/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=30

ja ga licno nisam probao, mozda je cemu...